Skocz do zawartości

Audiostereo.pl: Audiostereo Forum - Audiostereo.pl


MyVolumio


  • Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 12.07.2018 - 11:48

Witam Szanownych forumowiczów.
Czy któryś z Was zainteresował się tym "rozwinięciem" Volumio. Zapowiadają integrację z Tidalem. Niestety, system jest

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Rucia1

  • Użytkownicy
  • 1005 postów
  • Rejestracja: 28.03.2016

Napisano 12.07.2018 - 19:21

Napisz coś więcej
wzmacniacz: Haiku Audio Bright MK4 ; kolumny:  Audio Academy Hyperion IV
źródło: Hegel HD25, Raspberry PI3 + Allo digione, Cambridge Audio 752BD,

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 13.07.2018 - 07:12

Proszę bardzo.

https://volumio.org/myvolumio-the-new-audiophile-cloud-echosystem-for-music-lovers/

Poprzedni post gdzieś mi urwało, gdy pisałem, że system jest niestety płatny. Volumio używam już ponad rok na malince i DigiOne. Na przemian z Daphile.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 29.07.2018 - 10:38

Wyświetl postUżytkownik Rucia1 dnia 12.07.2018 - 19:21 napisał

Napisz coś więcej
Przeczytałaś? Czy coś Cię zainteresowało w tym temacie?

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Rucia1

  • Użytkownicy
  • 1005 postów
  • Rejestracja: 28.03.2016

Napisano 29.07.2018 - 10:47

Poczekam jak bedzie tidal i przetestuję

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


wzmacniacz: Haiku Audio Bright MK4 ; kolumny:  Audio Academy Hyperion IV
źródło: Hegel HD25, Raspberry PI3 + Allo digione, Cambridge Audio 752BD,

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   biniek

  • Użytkownicy
  • 4454 postów
  • Rejestracja: 28.01.2013

Napisano 29.07.2018 - 11:30

czy mozna ten system zainstalować na windowsie?

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 29.07.2018 - 11:56

Wyświetl postUżytkownik biniek dnia 29.07.2018 - 11:30 napisał

czy mozna ten system zainstalować na windowsie
Volumio to jest osobny samodzielny system. Istnieje wersja na procesory Intela. Nie próbowałem nigdy takiego eksperymentu i nie wiem czy jest to możliwe.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Rucia1

  • Użytkownicy
  • 1005 postów
  • Rejestracja: 28.03.2016

Napisano 29.07.2018 - 21:56

Jest tidal, działa nawet fajnie

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


wzmacniacz: Haiku Audio Bright MK4 ; kolumny:  Audio Academy Hyperion IV
źródło: Hegel HD25, Raspberry PI3 + Allo digione, Cambridge Audio 752BD,

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 30.07.2018 - 15:37

Wyświetl postUżytkownik Rucia1 dnia 29.07.2018 - 21:56 napisał

Jest tidal, działa nawet fajnie
Czy Tidal pojawił się u Ciebie automatycznie w "Home", czy musiałaś zainstalować wtyczkę. Mam jakiś problem. Brak integracji;-)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Rucia1

  • Użytkownicy
  • 1005 postów
  • Rejestracja: 28.03.2016

Napisano 30.07.2018 - 17:38

automatycznie po wpisaniu hasła w moja muzyka
wzmacniacz: Haiku Audio Bright MK4 ; kolumny:  Audio Academy Hyperion IV
źródło: Hegel HD25, Raspberry PI3 + Allo digione, Cambridge Audio 752BD,

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemysław_51508

  • Użytkownicy
  • 4315 postów
  • Rejestracja: 05.11.2013

Napisano 30.07.2018 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik vegas dnia 29.07.2018 - 11:56 napisał

Volumio to jest osobny samodzielny system. Istnieje wersja na procesory Intela. Nie próbowałem nigdy takiego eksperymentu i nie wiem czy jest to możliwe.
Można zainstalować wersje x86 na dowolnego pc. Działa to jak każdy MPD. Plusem może być to, że ma interfejs przeglądarkowy i nie trzeba instalować klienta MPD.
Nigdy nie graj z gołębiem w szachy...

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   vegas

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • Rejestracja: 29.08.2004

Napisano 30.07.2018 - 18:38

Wyświetl postUżytkownik Rucia1 dnia 30.07.2018 - 17:38 napisał

automatycznie po wpisaniu hasła w moja muzyka
Problem w tym, że u mnie jest tylko Qobuz. Nie ma Tidala i nie mam gdzie wpisać hasła do jego konta.

Pobrałem nowy obraz Volumio i jest Tidal. Tylko dlaczego podczas sprawdzania aktualizacji dostawałem informację, że system jest najnowszy;-)???

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Rucia1

  • Użytkownicy
  • 1005 postów
  • Rejestracja: 28.03.2016

Napisano 30.07.2018 - 18:40

To wszystko jest wersja beta, nie wszystko działa dobrze
wzmacniacz: Haiku Audio Bright MK4 ; kolumny:  Audio Academy Hyperion IV
źródło: Hegel HD25, Raspberry PI3 + Allo digione, Cambridge Audio 752BD,





Użytkownicy przeglądający to forum: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Audiostereo Magazyn

 
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień