Skocz do zawartości

Audiostereo.pl: Audiostereo Forum - Audiostereo.pl


Onkyo TX-NR686 Straszne lagi na bluetooth

bluetooth onkyo tx-nr686 lagi

  • Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przybyla

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Rejestracja: 31.08.2018

Napisano 06.11.2018 - 21:34

Witam mam problem mam Onkyo TX-NR686 i nie jest możliwe praktycznie odsłuchanie muzyki za pomocąbluetooh ponieważ są takie lagi jest jakieś 2 skeundy opóźnienia obraz z muzyka. Nawet po wyłączeniu aplikacji takiej jak youtube muzyka jeszcze gra myślałem ze aktualizacja Onkyo coś da ale niestety nadal lipa .

Na pewno ktoś się już z tym spotkał co robić tym bardziej że jest to znany model.


Sprawdałem na paru telefonach i laptopach wszędzie to samo.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   zlotnik86

  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • Rejestracja: 06.07.2018

Napisano 08.11.2018 - 12:16

Dźwięk lepiej strumieniować po wifi a nie bluetooth ponieważ są dużę straty dźwięku i najlepiej słuchać z czegoś bez stratnego np Tidal a nie YT
Pylon Sapphire 25 +Sat+Center Sub TAGA TSW200 AMP Marantz Sr5013 TV Samsung 58MU6192

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   porlick

  • Użytkownicy
  • 10393 postów
  • Rejestracja: 18.03.2005

Napisano 12.11.2018 - 09:52

To wygląda na usterkę. Sprawny sprzęt nie powinien tak się zachowywać.

#4 Użytkownik jest zalogowany   bl4ck

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • Rejestracja: 16.12.2010

Napisano 12.11.2018 - 21:32

Przecież to normalne bt zapewne buforuje dźwięk i puszcza z opóźnieniem dlatego obraz na tel masz szybciej. Onkyo zresztą nie grzeszy  oprogramowaniem.

Ja na rz810 mam to samo z tego co pamiętam.

Użytkownik bl4ck edytował ten post 12.11.2018 - 21:33


#5 Użytkownik nie jest zalogowany   porlick

  • Użytkownicy
  • 10393 postów
  • Rejestracja: 18.03.2005

Napisano 13.11.2018 - 07:16

Nie- buforowanie jest, ale opóźnienie jest prawie niezauważalne. Jeśli zewnętrzny pipsztyk bt za niecałą stówkę się nie tnie i nie ma denerwującego przesunięcia dźwięku, nie może też być tego w amplitunerze za tysiące.

#6 Użytkownik jest zalogowany   bl4ck

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • Rejestracja: 16.12.2010

Napisano 13.11.2018 - 16:40

Trochę źle się wyraziłem to normalne u onkyo hehe bo oni błędów mają masę w oprogramowaniu.
Sprawdziłem teraz jeszcze raz jest ewidentny lag i spowodowany chyba właśnie dużym buforem trzeba pisać i raportować supportowi onkyo.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Przybyla

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Rejestracja: 31.08.2018

Napisano 13.11.2018 - 22:25

Witam dostałem wstpna odpowiedz on Onkyo.
Twierdzą że to nie żadna wada a ich sprzent tak już ma.
Śmiech na sali amplituner za ponad 2 tys moja stara Yamaha za 600zl jakoś takiej wady nie miała głośniki Logitech 5.1 za 800zl tak nie mają ludzie nawet radiobudzil chiński tak nie ma.


wyśmiałem ich mówiąc ze budzik z allexpress nie ma lagow na blutoch i co to za odpowiedź kazali mi napisać do innego działu.


Dzień dobry,
Niestety jest to "prawidłowe" działanie. Dźwięk podlega buforowaniu, dekodowaniu i jest, przy przesyłaniu protokołem Bluetooth, opóźniony w stosunku do wyświetlanego obrazu.

Pozdrawiam
Tomasz Malczewski




Ale to jeśli nie blutoch co jest śmieszne to jak mam puścić muzykę film z YouTube na amplitunerze.

Boże ale cyrki



#8 Użytkownik jest zalogowany   bl4ck

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • Rejestracja: 16.12.2010

Napisano 13.11.2018 - 22:30

No dokładnie to są partacze w tym całym onkyo, a ty użyj chromecasta do wyskania na ampli dźwięku z yt/telefonu.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   porlick

  • Użytkownicy
  • 10393 postów
  • Rejestracja: 18.03.2005

Napisano 13.11.2018 - 23:36

A mój TPlink HA100, kupiony za 79zł w promocji, przekazuje sygnał bez zacięć i istotnego opóźnienia.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Przybyla

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Rejestracja: 31.08.2018

Napisano 14.11.2018 - 09:26

Chyba faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie ten chromcast.


Zastanawia mnie tylko jak co on będzie podłączony ? Jak go amplituner ma wykryć jako USB HDMI wifi?

#11 Użytkownik jest zalogowany   bl4ck

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • Rejestracja: 16.12.2010

Napisano 14.11.2018 - 09:30

Przecież chromecast jest wbudowany w twoim amplitunerze.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Przybyla

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Rejestracja: 31.08.2018

Napisano 14.11.2018 - 14:08

Kurde faktycznie :D muszę się tym na spokojnie pobawić teraz się wygłupiłem.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemyslaw_67536

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • Rejestracja: 14.11.2018

Napisano 14.11.2018 - 19:03

Hej.

Chromecast działa tak samo jak Bluetooth - opóźnienie, że nie ma opcji oglądać... Całkowicie bezużyteczne opcje...





Użytkownicy przeglądający to forum: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Audiostereo Magazyn

baner image
 
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień