Skocz do zawartości

Audiostereo.pl: Audiostereo Forum - Audiostereo.pl


Pioneer sx 650.


  • Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam Niciński

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Rejestracja: 11.03.2018

Napisano 11.03.2018 - 23:58

Witam,na wstępie chciałbym się przedstawić Niciński Adam,mam pewien problem z amplitunerem Pioneer sx 650.

Problem polega ze dziś rano włączam sprzęt wszystko ładnie pięknie oprócz głosu ..... dodam ze wczoraj było wszystko jak należy.

Odłączyłem kable głośnikowe i pojawił się dźwięk tylko ze w amplitunerze ... słychać jest jak daje na prawie max głośności.

Ponownie podłączyłem kable głośnikowe i dźwięk znikł w amplitunerze ,oczywiście w głośnikach dalej nic nie słychać.

Dziwna sprawa ,jakieś pomysły? Pozdrawiam.
  • +
  • -

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   audioburak

  • Użytkownicy
  • 5447 postów
  • Rejestracja: 18.02.2011

Napisano 12.03.2018 - 10:05

Przekaźnik od głośników ? załączać się powinien z opóźnieniem - lekkie pyknięcie.
Wygląda chyba tak:
http://provodok.org/index.php?productID=2883
  • +
  • -
500 PLUS,  KORYTO PLUS

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam Niciński

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Rejestracja: 11.03.2018

Napisano 12.03.2018 - 21:02

Dziękuje  za informacje... z tego co widzę ciężko dostępna rzecz w Europie ...  Szkoda bo bardzo lubiłem ten sprzęt :(
Ps Rozebrałem jeszcze dziś raz i odrazu po włączeniu na obojętnie jaki kanał a/b nie słychać  pstryknięcia,sprawdziłem na słuchawkach gra normalnie jak wcześniej.

Pytanie czy ktoś posiada taka cześć na sprzedaż lub zamawia jakieś części?? bardzo proszę o odp bardzo będę wdzięczny Pozdrawiam.
  • +
  • -

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam Niciński

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Rejestracja: 11.03.2018

Napisano 12.03.2018 - 22:28

Coś znalazłem w DE

https://www.ebay.de/itm/Pioneer-SX-650-SX-750-SX-1250-Lautsprecher-Relais-Speaker-Relay/111943599594?hash=item1a105bc5ea:g:UUwAAOSwNphWYYIt

To będzie to?
  • +
  • -

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   audioburak

  • Użytkownicy
  • 5447 postów
  • Rejestracja: 18.02.2011

Napisano 13.03.2018 - 15:45

Raczej tak, jak się porówna z poprzednim widokiem, ale przekaźnik może nie działać, bo:
1. jest uszkodzony albo
2. nie dostaje zasilania czyli pewnie wymienionych 24 V
Trzeba umieć to sprawdzić, bo szkoda wywalać pieniądze na nowy, jeśli jest inna przyczyna.
Słowem - przydał by się znawca tematu - elektronik, niestety ....
  • +
  • -
500 PLUS,  KORYTO PLUS





Użytkownicy przeglądający to forum: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Audiostereo Magazyn

 
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień