Skocz do zawartości

2 tematy w tym forum

1. Neat Acoustics Klub

• 23 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 321 wyświetleń
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Człowiek, który zbiera magnetowidy

W mojej kolekcji audio, która jest swoistą kapsułą czasu, szczególne miejsce zajmują artefakty z lat 80. i 90. – okresu, gdy muzyka była namacalna, a sprzęt miał duszę. Oto kilka najważniejszych skarbów, które przywołują lawinę wspomnień: Kasprzak PT-301 (1986) – Ten polski magnetofon kasetowy z charakterystycznym pomarańczowym backlightem był dla mnie bramą do świata muzyki. Jego mechaniczny klik przy włączaniu nagrywania i specyficzne "taśmowe" brzmienie Depeche Mode do dziś wywołują gęsi

AudioFelek
    AudioFelek
    Felietony 4

AIYIMA w Audiomagicu

Pojawienie się nowej marki w portfolio lokalnego opiekuna to oczywisty powód do zrobienia nieco szumu. Dlatego też dystrybutorzy dwoją się i troją przygotowując sążniste, ociekające soczystymi superlatywami i wymuskanymi zdjęciami prasowe newslettery, organizując mniej, bądź bardziej huczne eventy, bądź korzystając z po-covidowych doświadczeń po prostu zapraszają przedstawicieli prasy na Webinary / spotkania na Teams-ach. Krótko mówiąc standardowe działania promocyjne, które choć przybliżają pro

Fr@ntz
    Fr@ntz
    Wzmacniacze

Moon, Spendor i Nordost - sprzęt klasy premium w Q21

W świecie audio liczą się nie tylko wyjątkowe produkty, ale i ludzie, którzy potrafią je zrozumieć, docenić oraz odpowiednio dobrać do indywidualnych potrzeb każdego słuchacza. Dlatego z dumą informujemy, że w naszym salonie audio nieco się zmienia. Wojtek to nasz doradca od jakiegoś już czasu, a teraz ze względu na swoje doświadczenie, został on naszym specjalistą od marek Spendor, Moon i Nordost. To nie jest zwykły doradca sprzedaży. Wojtek to pasjonat, który przez lata zdobywał wiedzę i

audiostereo.pl
    audiostereo.pl
    Nowości | Testy | Inne

„Gdzie tu się klika?” – czyli jak 20-latek poznał płytę CD

Ostatnio na forum ktoś napisał, że nowe pokolenia nie wiedzą, co to płyta CD. Pomyślałem – przesada. A potem zapytałem mojego znajomego dwudziestolatka, czy kiedykolwiek słuchał muzyki z krążka. Spojrzał na mnie jak na człowieka z innej planety i zapytał: – „Z DVD?” Nie. Z CD. – „A to się jeszcze robi?” No więc… postanowiłem zrobić eksperyment. Zaprosiłem młodego człowieka, dałem mu odtwarzacz CD i jedną z moich ukochanych płyt – i pozwoliłem posłuchać. A potem przeprowadziłem z nim wywi

AudioFelek
    AudioFelek
    Wywiady 5

Boomer z walkmanem, milenials z discmanem, zoomer z BT. Kto ma lepiej?

czyli: nie, nie wszystko kiedyś było lepsze. Po prostu my byliśmy młodsi. Ostatnio popełniłem tu kilka tekstów o tym, jak to się kiedyś słuchało – o kasetach, walkmanach, discmanach i tym całym analogowym rytuale. No i pod ostatnim artykułem jeden z użytkowników napisał wprost, że znowu tylko wspominki, jak to kiedyś było dobrze… No to dziś – trochę na przekór. Nie będzie „kiedyś to było”. Będzie: „teraz to mamy dobrze – tylko trzeba to docenić.” Pamiętacie ten mo

AudioFelek
    AudioFelek
    Felietony 6
  • KONTO PREMIUM

• Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.