Jump to content
Sign in to follow this  

LA Grange GY107

Klotz LA Grange GY107

Typ sprzętu: kable sygnałowe (interkonekty)
Producent: Klotz
Model: LA Grange GY107
Ocena ogólna: (na podstawie 37 opinii)
Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Piotrek608
Data dodania: 19 lipiec 2006
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Niska Cena solidność i ładny wygląd.
Minusy Dostępność na rynku...
Twoja opinia

Solidny niedrogi kabel z ładną średnicą czystym mocnym basem i czyściutką górą.

 

Jest najtańszym kabelkiem który z dźwięku wycina najmniejszą dozę mikrodetali i mikroszczególików.

 

Wymaga solidnych wtyków najlepiej nakamichi,neutrików i warto w to zainwestować bo poprawia stereofonie i głębie ..oraz czytelność głębi.

 

Najlepszy z tanich kabli wykonaniem żył i konstrukcja bardzo zaawansowany i nowoczesny niczym nie ustępujący superkonstrukcjom firmowym umnie pokoał niektóre kable kosztujace nawet 700zł/metr.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 17zł/metr
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Dobra opinia na forum.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Inne tanie kable.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt DenonDCD-S1.Wzmak Sony808ES.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Quartet
Data dodania: 27 marzec 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Obfitość na allegro, niezły wygląd
Minusy „Muł”w niemal pełnym zakresie pasma, nienaturalna średnica i rozlewny bas, słaba klarowność sceny dźwiękowej
Twoja opinia

Po wpięciu do systemu i niemal tygodniowym intensywnym i pełnym dobrej woli odsłuchu Klotz zdecydowanie mnie rozczarował.

Testowałem go zarówno na muzyce klasycznej jak i jazzowej, bo takiej głównie słucham. Z klasyki wycina naturalną lekkość i przestrzeń, co szczególnie dało się odczuć w muzyce klawesynowej i partiach skrzypcowych u Corellego i Telemanna. Wokale w oratoriach Bacha i Haydna brzmiały mało ekspresyjne. Słuchałem, słuchałem i... po tygodniu wróciłem do AQ diamondbacka.

Wydanej kasy nie żałuję bo to nowe doświadczenie dowodzi, że nie ma

"legendarnego" kabelaka za 17,90. Coż, brzmi tak jak kosztuje i...tyle. Nie jego to wina, że poziomem nie odstaje od standardowych firmowych kabelków dołączanych "urzędowo" do sprzętu av

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Na allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 17,90 / metr
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Ciekawość, bo określano go "legendarnym" i ówcześnie był szał na tę "legendę"
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Zaryzykowałem "w ciemno"
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Luxman a-331, cd: CA 640 azur.Gł: Eltax Liberty 5+, okablowanie: AQ diamondback, kimber 8pr

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: synromka
Data dodania: 29 marzec 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy liniowość, przestrzeń
Minusy czasem może trochę za mało ciężaru?
Twoja opinia

Tani i super!

 

Góra może nie powala na kolana, ale jest bardzo ok, średnica pyszna (taka namacalna), bas bardzo fajny w pełni kontrolowany. Porównywać ten IC do zwykłego IC to jak porównywać dzien do nocy.

 

W porównaniu z Badea RG 058 wypada bardzo dobrze, ciężko zdecydować, który IC jest lepszy.

 

Polecam!!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? na allegro
Ile zapłaciłeś/aś? około 55zł za 75 cm.
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? ze względu na mnogość pochlebnych opinii
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? PO ZAKUPIE: ze zwykłym IC i z Bedea RG 058 M 17/28
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Preamp gramofonowy: Cs blue plus (diy) Zintegrowany amp: Akai am-39 Kabel do kolumn: Kimber 4PR Kolumny: Quadral quintas qlx 155

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Zydelek
Data dodania: 29 marzec 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Przewodzi sygnał
Minusy Całe mnóstwo biorąc kabel pod katem audiofilskim.
Twoja opinia

Zabrudzona i nienaturalna barwa. Słaba stereofonia i przestrzeń, słaby bas. Nie spodziewałem sie niczego po kablu przeznaczonym do celów estradowo- instrumentalnych.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Dostałem do posłuchania
Ile zapłaciłeś/aś? nic
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Z ciekawości :)
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Jak w moim o mnie
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt j/w

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: slyszecisze
Data dodania: 08 kwiecień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy dobra relacja ceny do jakości
Minusy przy tej cenie praktycznie brak
Twoja opinia

Kabel pewnie nie jest wybitny, jednak w tanich systemach sprawdza sie znakomicie. Biorąc pod uwagę jego cenę (coś około 30-40 zlotych włącznie z wtykami przy samodzielnym wykonaniu) można stwierdzić, że ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości.

Porównując go z kablami do 100 złotych można powiedzieć o nim że to bardzo dobry interkonekt, porównując z kablami za 200 złotych, że jest niezły, więc po co przepłacać?

Kabel gra równym dźwiękiem w całym zakresie. Prezentuje niezły bas, obcina sybilanty bez szkody dla reszty pasma. Stereofonia jest na porównywalnym poziomie jak w innych kablach w cenie do 200 złotych. Porównywałem go właśnie z interkonektami z tego zakresu cenowego i za każdym razem Klotz zostawał zwycięzcą. Czy zawsze był lepszy? Trudno powiedzieć, jednak różnice były na tyle niewielkie, że uznawałem iż nie warto go zmieniać.

 

I uwaga dla krytyków. Kabel sprawdza sie w tanich systemach i tu jest jego miejsce. Opinie krytyczne szczególnie jedna są co najmniej dziwne. To tak jakby do ferrari włożyć silnik od syrenki i dziwić sie, że słabe ma przyspieszenie.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? przez Forum - zbiorowe zamówienie, cięty ze szpuli
Ile zapłaciłeś/aś? DIY
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? z ciekawości i został na razie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Interkonekty do 200 złotych
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt cd sony 222esd + RA 921+ Tannoy R2

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: bonaventura
Data dodania: 17 maj 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy szczegółowość,czystość brzmienia,równowaga tonalna,przestrzeność,cena
Minusy nie zagra dobrze z każdym sprzętem np;wzm nad i odtwarzacz nad,ale uczciwy sprzedawca informuje o tym i można oddać kabel.
Twoja opinia

Nie wiem ,czy to kabel do tanich zestawów.Mój rzeczywiście tani nad c300 i yamaha 396 po wymianie kabla za 300pln na Klotza zagrały rewelacyjnie wprost.Żywy bas i spory do tego,świetna średnica i czysta góra.Dużo szczegółów i znakomita stereofonia.To kabel studyjno- estradowy służący do tworzenia muzyki.Dlatego dobrze ją przekazuje,nie zmienia.Nie warto przepłacać. Ten kabel oferuje wielokroć wyższą jakość niż audiofilskie(drogie wynalazki).Dodatkowo kupujemy go od niewątpliwie rzetelnego i miłego sprzedawcy-fachowca.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro claroquesi
Ile zapłaciłeś/aś? 60cm=50pln
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? przypadkiem,potem opinie i kontakt ze sprzedającym
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? wiele kabli drogich , wypożyczanych ze sklepów,
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt nad c300 yamaha 396,tannoy reveal5

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: _grzesiek_
Data dodania: 06 lipiec 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Bardzo ładny bas, dużo detali, CENA
Minusy nie widzę w tej cenie
Twoja opinia

Pomyślałem sobie: jest tani, ma mnóstwo pozytywnych opinii na internecie więc zamówiłem w ciemno. Jestem na prawdę mile zaskoczony, jakość dźwięku uległa diametralnej przemianie. Po pierwsze myślałem że mój 25W NAD nie jest w stanie wytwarzać solidnego basu, okazało się że jednak jest. Basik sprężysty, melodyjny- taki jak chciałem. Zaznaczam że nie słucham jakiejś tupanki. Slchałem na nim Dire Stairs, Keiko Matsui, Agi Zaryan. Kabel odsłonił dużo szczegółów. Jednym słowem podłączyłem, zacząłem słuchać a banan nie schodził z mojej twarzy.. Na pewno zagości u mnie na dłużej i uważam że będzie znakomitym odniesieniem jeśli będę chciał kiedyś spróbować co potrafią dużo droższe interkonekty. WARTO kupić.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 55 zł z przesyłką
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? dużo opinii że jest tani i dobry
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Testowałem po zakupie z moim starym kablem PROLINK :)
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt NAD 302, Marantz CD67-SE, JBL E80

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: jarek123456
Data dodania: 28 sierpień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy cena
Minusy wszystko pozostałe
Twoja opinia

Kabel ten kupiłem w ciemno bez odsłuchu. Efekt jest taki a nie inny.. Klotz to kable studyjne a nie muzyczne - ich zadaniem jest przenoszenie elektrycznych impulsów a nie muzyki. Po zamianie z druciaków efekt był tyleż wyraźny co nie powalający ( w tym wypadku powinien !!! ). Kupiłem go tez dlatego, że od razu znalazłem do niego zastosowanie - pójdzie do kina domowego ...

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 60
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? sława
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? druciaki za 2,59
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt był w zestwie Kenwooda ( CD + amplituner )

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: bartasxx
Data dodania: 01 wrzesień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy cena, dobrze wygląda
Minusy nie sprawdza sie w każdym systemie
Twoja opinia

Skusiłem sie pozytywnymi opiniami na temat LaGrande i byłem dosyć miło zaskoczony tym bardziej ,że używałem wcześniej jakieś budżetowe druciaki zakupione w cenie ok 80 zł i w takim przedziale kabelek jest ok również mam wrażenie ,że bardziej skuteczny jest w słabszych systemach ponieważ dosyć wyraźnie poprawił brzmienie np CDP-970 ładnie kontrolował bas był dosyć szczegółowy ,ale już Z Pioneerem PD-S901 to był problem nie radził sobie z basem był zamulony bez sprężystości taka ciepła rozlazła klucha za to góra i średnica była całkiem przyjemna także wszystko zależy prawdopodobnie od poszczególnych elementów obecnie zamieniłem na IY106 i tu jest według mnie ogromna różnica na niekorzyść LaGrande107 a cena taka sama!!!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Claroquesi
Ile zapłaciłeś/aś? 40
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? zwykłe druciaki
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt pioneer pd-s901 SONY CDP-970 SONY TA-F670ES JAMO D 590 głośnikowe również KLOTZ LY240T (Bi-wire)

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Yul
Data dodania: 03 wrzesień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy niedrogi, porządnie wykonany przez Rogoza kabelek
Minusy mało spektakularny
Twoja opinia

Klotz LaGrange wykonany przez Rogoz Audio, wtyki Neutrika, długość 1 m. Dźwiękiem nie powala, to nie jest żaden "high end za rozsądne pieniądze", bo w ogóle nie ma czegoś takiego. Ale, uwaga, jak na cenę kilkudziesieciu złotych, nie jest szczególnie nieprzyjemny czy obarczony wielkimi wadami. Jest trochę gorszy niż kabel 10 razy droższy (Audioquest King Cobra). Czy warto zatem było zapłacić 10 razy więcej za Audioquesta ? Warto, bo właśnie jest trochę lepszy od Klotza.

Klotz La Grange może natomiast spokojnie konkurować z bazowymi, najtańszymi interkonektami uznanych firm (Audioquest, XLO, Kimber, Tara). Jeśli ktoś ma w planie zakup czegoś najprostrzego od kablarskich tuzów, to niech lepiej przedtem posłucha tego Klotza. Nie polecam do głównego źródła, może się przydać do podłączenia tunera, MD, magnetofonu.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? przez allegro
Ile zapłaciłeś/aś? kilkadziesiąt złotych za konfekcjonowany odcinek 1 m
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? miał dobre opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? z braku innego zajęcia po zakupie porównałem ze wszystkimco mam: Audioquestem Diamondback i King Cobra, Linnem, Profigoldem i Eagle Cable
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Denon DCD 1550 i PMA 1500 R oraz Avance 509.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: audiola
Data dodania: 08 wrzesień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy n/w
Minusy n/w
Twoja opinia

Nalezy pamietac ze to kabel mikrofonowy-niezle przenosi wokale i nic wiecej. Bas obszerny, ale rozlany, srednica szeroka, dosc dynamiczna ale wycofana, gora wycofana.

Ogolnie brzmienie troche przyciemnione, dosc dynamiczne, ale zamulone.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 60zl
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? z ciekawosci
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? duzo innych kabli
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt nie uzywam juz

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: pierdzioch
Data dodania: 25 wrzesień 2007
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy dobry do tanich zestawów, dobre wokale, cena
Minusy słaba przestrzeń, zamulanie, przyciemnianie, słaba dynamika, ciężko wchodzą w gniazda
Twoja opinia

Gdy kabelek Klotza włączyłem do mojego poprzedniego systemu(cd-panasonic+wzm.pioneer) zamiast zwykłych kabelków, to usłyszałem różnicę. Przede wszystkim bas był mocniejszy i lepsza przestrzeń. Po zakupie urządzeń z lepszą elektroniką-Rotel, uwydatniły się wady tego kabelka. System zaczął grać jak przykryty kocem- słaba góra, brak przestrzeni, dźwięk uciekający za głośniki, brak dobrej dynamiki.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 55zł.
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Cena dużo pozytywnych opinii
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? nie porównywałem
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Rotel rcd-06, rotel rb-06, pioneer ax2-av, wharfedale diamond 8, real cable tdc-300

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Cure77
Data dodania: 25 styczeń 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy cena, wygląd, srednie tony
Minusy niezbyt dobra góra, słaba kontrola basu
Twoja opinia

Korzystałem kiedyś z DIY na kablu Rocara ze złoconą konfekcją. Był dużo lepszy od standardowych kabli dołączanych do sprzetu. Kierując się pozytywnymi opiniami oraz ciekawością kupiłem na allegro LA Grange GY107 na konfekcji Neutrika. Były lepsze od moich DIY więc zostały w systemie. Po zmianie wzmacniacza na Rotela (niski model) dzwięk stał się nie do zniesienia - znalazłem jedną z przyczyn - Klotz. Kierując się ciekawością zakupiłem używany DNM Reson który skutecznie wypiął Klotza i schłodził krzykliwe zapędy zestawu.

Klotz to dobra propozycja jako pierwszy interkonekt kupowany świadomie - poprawi dzwięk w każdym zakresie i jest to słyszalne bez problemu - w moim zestawie dobrze (neutralnie) oddawał średnie tony.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 45zł
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? atrakcyjna cena, wygląd, ciekawość, opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? DIY Rocar, zwykłe kabelki
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Rotel 810A, CA 640Cv2, Acoustic Research 308 HO, Kable jamo

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: oldsurehand
Data dodania: 30 styczeń 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Gra jak kable za 700 -900 zł
Minusy Jak we wszystkich kablach hi-end - niestety wszystko słychać (kiepską elektronikę i nagrania też)
Twoja opinia

Pierwszy raz z tym kablem zetknąłem się, gdy mój kumpel kupił kilka lat temu nowy zestaw wzmacniczy Mission (pre+końcówka), w pudełku był oryginalnie dodany Klotz La Grange o długości 100 cm na wtykach Neutrik Profi (tych co w Nordost Red Down i droższych). Wtedy porównywaliśmy u niego ten kabel z interkonektem, który miał już wcześniej: MIT mi-330 kosztującym grubo ponad 500 USD. Testy przeprowadzaliśmy w ciemno i brało w nich udział kilku znajomych. La Grange okazywał się za każdym razem lepszy we wszystkich aspektach (szczególnie kontrola subsoniczna - zakresy z poziomu nawet ok 20 HZ - to niemożliwe jak dokładnie kabel oddaje najmniejsze mikrodetale, aż zatyka oddech i włosy się elektryzują (kolumny to był jeden z największych paneli magnetostatów Magnaplanara w pomieszczeniu 40m2).

 

O kablu przypomnaiłem sobie, w ubiegłym roku przy okazji lektury polskiej edycji HiFi-Choice - w teście jakiś super kolumn padła nazwa Klotz. Znalazłem bardzo szybko ofertę La Grange na Allegro (R-Audio) i kupiłem wersję 50 cm na wtykach Neutrik NYS. Zacząłem porównywać go z moimi Monsterami (za 700 i 900 zł) i wynik był taki, że za 49,90 PLN miałem w ręce interkonekt który był czymś w rodzaju połączenia wszystkich zalet M1000i i Interlinka 800 bez ich wad. Pobiegłem z nim do wspomnianego wcześniej kumpla, który wprawdzie wzmacnicze już kilka razy wymienił ale kabel La Grange zostawił - Magnaplanary sa teraz u niego zasilane integrą McIntosh na zmianę z Brystonem. Testowaliśmy sprzęt całe popołudnie, wieczór i pół nocy, popijając kolejne espressa. Konkluzja była taka - kabel to poziom audio hi-end (tak jak słusznie nazywa go producent- AIS Klotz - w swoim katalogu). Absolutna neutralność - charakter każdego wzmacniacza, każdego zestawienia był ukazywany jak na dłoni. Kabel łączy w sobie zdolność ukazania wszystkich przeciwieństw: potrafi uderzać zwartymi impulsami w basie lub rozebrać bas na setki detali i wybrzmiewać do ostatniej nuty. Średnica gorąca lub chłodna, bliska lub daleka, gęsta lub konturowa - zależy jaki materiał położymy na talerzu CD lub gramofonu. Góra referencyjna. Tylko kupować nowe płyty i słuchać. Natomiast pzred zakupem warto się zastanowić, czy mamy dobrze zestawione klocki. Bo La Grange może ukazać ich miernotę.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Na Allegro: firma sklep ROGOZ AUDIO
Ile zapłaciłeś/aś? 49,90 zł
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Prestiż marki Mission, która go dodaje do swoich hi-endowych klocków i odsłuchy u znajomego.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? MIT mi-330, Monster M1000i, Monster Interlink 800
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Infinity Renaissance 90, CD Sony ES 777, Electrocompaniet ECI2

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: mgmkom
Data dodania: 17 marzec 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy ?
Minusy słaba góra, słaba przestrzeń, zamulanie, brak dynamiki, niewyraźna scena dźwiękowa
Twoja opinia

Nieprzyjemne zaskoczenie.

Interkonekty składam zawsze sam. Dotąd używałem inne kable KLOTZ'a, PROEL'a, SCHALLER'a ASD. Jedyna różnica polega na tym, że zawsze stosowałem wersje dwużyłowe w ekranie (połączenie pseudozbalansowane z ekranem podpiętym od strony wzmacniacza), a LA Grange jest jednożyłowy w ekranie. Do tego wtyki Neutrika.

W całej tej grupie LA Grange jest najgorszy. Nie daje się słuchać.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro (na metry)
Ile zapłaciłeś/aś? 6-7PLN/m
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Wielki szum w necie pełen zachwytów.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Inne kable KLOTZ'a, PROEL'a, SCHALLER'a ASD.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt DENON DCD-485 > bufor lampowy DIY > NAD 302 > KEF Coda (był używany 2 dni, już nie jest)

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: rafal735r
Data dodania: 22 marzec 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy cena
Minusy rozchlapany bas, wredna góra, średniac za bardzo wycofana.
Twoja opinia

Zalezy moze w jakim systemie, ale w moim ten przewod sredno sie spisuje. Jeżeli twoj systen jest ubogi w bas i bogaty w srednice to moze ten przewod by sie nieco sprawdzil, ale w pozostałych przypadkach odrazdzam kupna. Bas sie lejej jak z nieba, srednica cofnięta, wysokie dość wyszczególnione ale za ostre.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 60zł
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Na podstawie opinii na różnych forach.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Ze zwykłymi drutami po 5zł.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt DENOJN DRA-735R, DENON DCD-560, MAGNAT MONITOR 1000, PROCAB LS25.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: ajru
Data dodania: 25 marzec 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy tak neutralny, jak kable za bajonskie sumy
Minusy tak neutralny, ze strach nim podlaczac byle co
Twoja opinia

Sprzet audio wymieniam często, zdaza sie ze co jeden/dwa miesiące (zona już się z tym pogodzila – rozwodu jednak nie bedzie). Najczęściej zmiany dotycza wzmacniaczy, odtwarzaczy CD, gramofonow i okablowania (zadziej kolumn). Jeśli chodzi o klase elektroniki, to trzymam się uparcie katalogowego poziomu 1000 GBP (bo lubie angielskie klasyczne hi-fi), ale zakupy robie z drugiej reki. Kable to przedzial od 500 do 1500zl i wymieniam je jeszcze czesciej. Jedyny wyjatek stanowia dwa modele, które utrzymuja się u mnie w charakterze odniesienia wszystkich testow (podobnie jak kolumny) – sa to: Nordost Red Dawn i Klotz LaGrange. Dlaczego te dwa? Paroletnie doświadczenie udowodnilo, ze sa najbardziej neutralne. To dla mnie b. wazne przy tak czestych zmianach – potrzebuje łączowek, które nie będą powodowac zakolorowan – chce usłyszeć co wnosi nowy wzmacniacz lub odtw. CD, bez naleciałości pochodzących z kabli. Pomimo zupełnie roznej konstrukcji, oba modele sa brzmieniowo bardzo do siebie podobne: wyczynowo detaliczne ale nie gubiące emocji, przejrzyste ale w calym pasmie, realistyczne do bolu, z referencyjnym basem. Potrafia zagrac z urzdzeniami audiofilskimi z wysokich polek ale i z dobrym amplitunerem. Jest warunek: elektronika musi być dobrze dobrana wgledem siebie (opornosci, pojemności etc, etc). Czesto gwarantuje to zestawienie jednego producenta lub troche szczęścia w przypadkowym dobieraniu (u niektorych: doświadczenie, intuicja lub wiedza techniczna). Jeśli sprzet tuningowal nam domorosly amator z Sieci lub kupiliśmy cos w ciemno i niewiadomego pochodzenia – to efekt podlaczenia neutralnych kabli może być bardziej komiczny niz dramatyczny.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro (claroquesi)
Ile zapłaciłeś/aś? 50zl
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Polecil mi kolega
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? z kilkunastoma kablami, przez kilka lat (poziom od 500 do 1500zl)
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Teraz Densen Beat 100 plus Sonus Faber Minima Amator plus Micromega S6

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: don genaro
Data dodania: 26 marzec 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy cena, dość miekki i elastyczny
Minusy w zasadzie nie ma
Twoja opinia

Wbrew negatywnym opiniom , stwierdzam że jest to kabel który niewiele psuje w dźwięku. W zasadzie jest porównywalny do każdego kabla z niższej pólki wiekich firm kablarskich. nie trzeba sie wsłuchiwać aby dowieść ,że za taki dźwiek u konkurencji trzeba zapłacić od 150-300pln. Inna sprawa że będą nim wzgardzać posiadacze budzetowych klocków, gdyż może byc go trudno ocenić. dlatego niektórzy pisza tu że to zamulacz, podczas gdy on po prostu nie wnosi wyostrzeń i tyle. Dobry kabel za niewielki pieniadze ,ale przy pewnym poziomie moze juz nie wystarczać.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? ok. 45 pln
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? z ciekawości , opinie na forum
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Ixos 104, Monitor Thassos, Cambrige Audio (blue ocean)
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Arcam cd73+ A80, studio16Hz Minas Anor

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: rubberbandman
Data dodania: 05 kwiecień 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Brzemienie bardzo "drogie": szybki, dynamiczny, przejrzysty do bolu a rownoczesnie miekki, swietny bas o "twardej" kontroli. Np. w muzyce organowej zapuszcza sie w rejony czestotliwosci odwiedzane tylko przez hi-end z USA.
Minusy Rosnace ceny metali szlachetnych - na razie bez wplywu na sprzedaz kabli. Oby!
Twoja opinia

Kabel wyglada swietnie ale to hi-end audio Klotza. http://www.klotz-ais.com/cgi-bin/quickorder/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=ALN&rubnum=&wkid=1178441062-2237&ls=e&nocache

Gra rowno, dla mnie najwazniejsze jest to, ze przejrzystosc to w nim nie tylko mocna gora, ale identyczna rozdzielczosc szegolow dla wszystkich tonow - srednica i bas sa tak samo szczegolowe jak dzwonki w orkiestrze. Trzeba posluchac klarnetu na nagranich Linna, albo fortepianu Zimmermana z sonaty h-moll Liszta, zeby zrozumiec o co biega. A Thriller Michaela Jacksona? Thhrrrrwmsthzs.Wow!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro r-audio
Ile zapłaciłeś/aś? jakies 40zl, zalapalem sie na rabat przy okazji innych zakupow u sprzedawcy
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Bo Klotz to najstarsza marka kablarska w Europie a ten IC to ich referencyjna sygnalowka
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? http://www.klotz-ais.com/cgi-bin/quickorder/lshop.cgi?
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Harbeth HL5, Plinius, Cary Audio Design 302/300, XLO... jak w o mnie

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: tothesea
Data dodania: 06 kwiecień 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy bardzowysoka jakosc brzmienia. swietny wyglad i klasa materialu
Minusy bez uwag
Twoja opinia

kabel uzywany od 3 lat. nie poddaje sie innym moim kablom 50x drozszym. pozostanie u mnie na pewno przez wiele kolejnych lat. polecam do dobrych systemow.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro claroquesi
Ile zapłaciłeś/aś? 49,90
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? opinie audiostereo
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Acoustic Zen Satori, Acoustic Zen Silver Reference II, Klotz La Grange R-Audio
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Meridian 506, MBL 7006, Audio Physic Virgo 2,Acoustic Zen Satori, Acoustic Zen Silver Reference II, Klotz La Grange.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Milus1989
Data dodania: 30 czerwiec 2008
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Cena, wygląd i dźwięk
Minusy za tą cene na pewno nie ma, i nie w tej cenie też nie zauważyłem
Twoja opinia

Testowałem go na wielu sprzętach, zawsze efekt taki sam czyli oświecenie.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? tyle co wszyscy
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? ze względu na dobre opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? jakieś tam kable były,jedne gorsze drugie lepsze ale żaden nie dorównywał temu.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt w tej chwili wzmak Yamaha AX-500, Kolumny Wharfedale Modus Seven, cd Technics SL-PG440A, kable głoś klotz twinax.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: JanuszBober
Data dodania: 27 październik 2009
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Przestrzeń stadionowa, wierność przekazu.
Minusy Kupuje się tylko raz.
Twoja opinia

Niepochlebne opinie o Klotzu, piszą snoby, które pokupowały za duże pieniądze kable, a Klotz obnażył ich słabość. Jak to brzmi: a..wiesz za same interkonekty dałem "dwa koła".

Gość ledwo słyszy że coś gra, apisze coś o słabym basie.

Klotz przenosi do sali koncertowej i o to chodzi, a nie o bajkowy świat budyniów i kisieli. Zero murzyńskiego basu, średnisa sprężysta jak resor, a góra kąsa kiedy trzeba. Pełna kultura. Posłuchajcie na tym bandu Paquito De Riveiry.

Wyrwało mnie z kapci.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro (ROGOZ-AUDIO)
Ile zapłaciłeś/aś? tyle co wszyscy
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? bo miał dobrą opinię i chciałem uwolnić się od Monstera 400
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? kable do 1000 zł
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Musical Fidelity

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Paweł Dziuba
Data dodania: 27 październik 2009
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy 1. Bardzo Dobra jakość i wykonanie .
Minusy 2. MARNIE dźwięki przekazuje .
Twoja opinia

Całkowite rozczarowanie : miałem wrażenie że każda część pasma brzmi osobno (= jest oddzielona od pozostałych) i "inaczej" niż pozostałe , a przy tym brak było choćby względnie naturalnej i zróżnicowanej barwy a masa dźwięków była słabiutko przekazywana ; rozdzielczość i przestrzeń nawet dobra ... tylko co mi po nich przy TAKICH wadach ???

ODRADZAM IC na tym przewodzie , bez względu na cenę !

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro bodajże
Ile zapłaciłeś/aś? jakieś 70zł za jakieś 75cm
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Chciałem taniego i dobrego kabelka - tan miał taki być .
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Albedo BLUE i FLAT ONE , a przede wszystkim z tym jaki ma być dobry przekaz przez IC
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Marantz cd 67 mk2 ose , Creek 5350 . Avance Dana 670av , ic. : Albedo Flat One , różne ( dobre ! ) kondycjonery i kable sieciowe: Vincent , DIYowy tom.m (super kabel swoją drogą)

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Slaytan
Data dodania: 29 październik 2009
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Znakomicie zbudowany kabel, jak ktoś jest gadżeciażem to polecam. Tylko że najlepiej by było trzymać jego przekrój w gablotce, a nie podłączać do sprzętu.
Minusy Zamulacz. U mnie w domu zabił wszystko. Stereofonię, wysokie, średnicę, rozciągnął w nieskończoność bas (fakt że go przybyło).
Twoja opinia

Na pewno są systemy w które ten przewód się wpasuje. Ale na pewno nie w mój. Po tym ile się naczytałem dobrego o tym kablu, postanowiłem go pożyczyć od znajomego w celach poznawczych. Nosiłem się z zamiarem kupienia go na Alledrogo i polutowania, jakby sie sprawdził.

Ale niestety okazał sie ogromnym rozczarowaniem. Generalnie w "minusach" już wszystko opisałem, ale chciałbym dodać z czym go konfrontowałem.

Jednym z moich ulubionych kabelków, stosowanym przeze mnie od lat jest kabel mojej roboty, z beztlenowej miedzi o niewiadomej czystości,powleczonej srebrem. To wszystko w miedzianym ekranie.

A drugim moje niedawne odkrycie. Mianowicie kabel z Wolumenu o nazwie: "Sheller Professional Microphone Cable". Polecam posłuchać. W porównaniu do Klotza ma ogromną scenę, lepiej zaznaczone wysokie, bardziej konturowy bas. Wokale, które na Klotzu były jakieś niewyraźne, tutaj wyszły na pierwszy plan. Ogólne ciepło brzmienia jest podobne w Klotzu i Shellerze. Jako ciekawostkę dodam że kabel występuje w kilku kolorach, można dobrać do wystroju wnętrza:-) i jest dużo tańszy.

Podsumowując: nie mówię że Klotz jest zły, on jest specyficzny.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Pożyczyłem
Ile zapłaciłeś/aś? Nic
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Z ciekawości, poszukiwałem jakiejś pozytywnej zmiany małym kosztem.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Jest w opinii.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt CD: Pioneer PD-7700, Philips DVD 960. Wzmak Harman/Kardon HK 670, kolumny Monitor Audio Monitor 3. Kable głośnikowe Tara Labs Prism Omni.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: dymus1231
Data dodania: 16 luty 2010
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy NATURALNOŚĆ CENA Robi kuku kablom za grube siano
Minusy Jak już kilka osób pisało pokazuje cała prawdę o posiadanym sprzęcie i nagraniach TYLKO TO NIE MINUS TO HI-END :D
Twoja opinia

Co mogę wiecej dodac tylko polecic ten kabelek innym jest super naturalny co oczywiscie nie zadowoli wszystkich Obnaża słabość zestawów audio dlatego niektóre opinie są uzasadnione ja zakupiłem już trzeci taki kabelek

 

Do Normalnych Ludzi nie słuchajcie audio-syfilityków bo jak coś jest tanie to nie może być audiofilskie

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? R-AUDIO
Ile zapłaciłeś/aś? jak wszyscy
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Opinie Audiostereo
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? z niczym
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt YAMAHA CA-810,AKAI CD-57,GS-424(mod)+Ortofon 520MKII YAMAHA RX-497,YAMAHA CDX-880,

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: byca
Data dodania: 18 luty 2010
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy -dla posiadaczy bum bum techno-jak znalazł
Minusy -zamazany dźwięk -średnica-suchotnica -jednolita barwa -abrakadabra,wielki nienaturalny bas,który na moim systemie ''uchodzi w las''
Twoja opinia

KLOTZ LA Grange GY107 to już legenda:))Pokusiło mnie sprawdzić jak się spisze...niestety niczym mnie nie zaskoczył.Takie sztuczki na mnie nie działają.Kabelek u niewprawionych audiofilów może wydawać się początkowo bdb propozycja?Doświadczony gość,od razu rozgryzie w czym rzecz:)Po wpięciu w tor słychać ,że scena jest nienaturalnie napompowana,co dla posiadaczy bardzo tanich systemów może okazać się zaletą,ale???Wielka potęga basu przez,którą jest tworzony cały spektakl,robi wrażenie jakiejś dziwnej koherencji,niskie częstotliwości są spowolnione czasowo(timing szajsowy)a ich amplituda wprawia dźwięk w dudnienie.Barwa średnicy jest monochromatyczna, jednolita i przygaszona(zamazany dźwięk).Nie chce mi się już pisać bo według mnie Klotz 107 jest przeciętny i dla pocieszenie podam,że 106 jest tańszy i lepszy.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? sprzęt posiadany kiedyś
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro
Ile zapłaciłeś/aś? nie dużo
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? dla próby
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Klotz 106,Qed Qunex 2,Audioquest Copperhead,Siltech Sq 28g
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt -

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: leopold
Data dodania: 17 kwiecień 2010
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Niczego do dźwięku nie dodają i niczego nie ujmują. Fantastycznie niska cena.
Minusy Niczego do dźwięku nie dodają i niczego nie ujmują. Fantastycznie niska cena.
Twoja opinia

Tych kabli w systemie jakby nie było. Niczego zatem nie zepsują, ale i niczego nie poprawią. Mogą co najwyżej zepsuć nastrój użytkownikom znacznie droższych kabelków. Kupiłem te kable z ciekawości, podłączyłem i już zostały, zastępując przewody dziesiękrotnie droższe. Gorąco polecam te kable użytkownikom dobrze zestawionych systemów, które nie potrzebują żadnej korekty brzmienia.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 70 PLN
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Kupiłem z ciekawości, bo opinie są typu albo kocham albo nienawidzę, a kable są bardzo tanie.
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Z interkonektami nieraz dużo droższymi. Nazw nie podaję. Spuszczam zasłonę miłosierdzia.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Sprawdzałem na kilku różnych zestawach i połączeniach.

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Bednaar
Data dodania: 14 luty 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Po podłączeniu słychać dżwięk...
Minusy ... bardzo zdegradowany: olbrzymi wyższy bas zalewa cała resztę pasma, zabija niższy bas, średnicę, górę i przestrzeń
Twoja opinia

Nie mam pojęcia, skąd pozytywne opinie na temat tego kabla i dlaczego obrósł legendą: gra gorzej od zwykłego kabelka za 2 złote, dźwięk jest strasznie przytłumiony i ziarnisty (tu nawet nie ma mowy o zapiaszczeniu, to całkiem gruby żwir)... góra i przestrzeń niemal zanikają, o detaliczności nie ma mowy. I nie wypisujcie tu bzdur na temat rzekomego "ujawniania prawdy o systemie" - zwykły kabelek dołączany do nowo zakupionego odwtarzacza CD sprawdza się lepiej!!! Sprzedawanie go na Allegro za 60-70 zł to wpuszczanie klienta w maliny. Mam chińską podróbę Monster Cable, która po prostu rozniosła sławetnego LaGrange :) Po prostu jest to kabel instrumentalny i używanie go jako interkonekt jest nieporozumieniem. Na szczęście znalazł zastosowanie w starej miniwieży Sony - podbija bas i tłumi ostrą górę.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? drogą wymiany
Ile zapłaciłeś/aś? dałem własnej pordukcji Klotz IY106
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Z ciekawości - chciałem zweryfikować legendę
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Klotz IY 106, podróbka Monster Cable, zwykły IC no name, IC z Audio-Techinka Professional Microphone Cable
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Denon DCD-485, Rotel RA-840BX2, Tannoy M1, AKG K530LTD

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: foma11
Data dodania: 28 kwiecień 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy złudne przekonanie, że kupuąc za niską cenę tego Klotza, możemy mieć brzmienie kabla, za które inni płacą znacznie więcej
Minusy mało przejrzyste brzmienie, słabo kontrolowane niskie tony, sztywność kabla
Twoja opinia

Jest tutaj wiele opinii o tym interkonekcie, są one diametralnie rózne. Dlatego chciałem sam sprawdzić jak zachowuje się ten kabel w starciu z najtańszym Van den Hulem.

Niestety, to porównanie wypada blado dla Klotza. Wysokie tony są ok, poza wybrzmiewaniem talerzy perkusyjnych, które brzmią zapiaszczone, i nie wybrzmiewają tak jak VdH C5, przy którym wysokie są błyszczące, przestrzenne i brzmią bardzo naturalnie. Srednica jest w klotzu w miarę naturalna, ale największy problem to przejrzystość przekazu, szczególnie niskich rejestrów, które są zamulone, bas nie jest sprężysty, jest dosadny ale słabo kontrolowany. I najważniejsze co często można przeczytać o tym kablu: brzmienie jest mniej czytelne i zamulone, VdH wypadł tutaj znacznie lepiej jeśli chodzi o przejrzystość i czytelność wszystkich instrumentów, a bas miał krótki, sprężysty i dynamiczny.

Zachęcam aby zamiast kupna tego Klotza, dołożyć kilka dyszek i naprawdę można za przyzwoite pieniadze dostać dedykowany używany, dobry interkonekt, markowej firmy.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? internet
Ile zapłaciłeś/aś? 80 zł
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? cena
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Van den Hul C5 the Bay
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Nad 514 + Graham Slee + Grado RS2

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: dulak2
Data dodania: 17 maj 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Fajna scena, uspokojona góra, wokal znakomity
Minusy zero kontroli basu w moim zestawieniu sprzętowym AAmap101mcd200, jamo s606.
Twoja opinia

Kabelek ciekawy ale nie zostanie w moim zestawieniu ! Może w innym się sprawdzi! Warto kupić by sprawdzić!!!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? ROGOZ
Ile zapłaciłeś/aś? 70
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? z ciekawości
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Chord cobra plus, no name, G&BL
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Advance Acoustic MAp101,MCD200, jamo s606, Straight Whire Chorus

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Violet
Data dodania: 18 maj 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy 1. Świetna jakość wykonania kabla - siła techniki oraz produkcji profesjonalnej firmy audio na najwyższym poziomie. 2. Kapitalnie sprawdza się jako kabel w zastosowaniu home-audio - świetna rozdzielczość oraz scena/stereofonia. 3. Niezwykle korzystna proporcja jakość/cena/
Minusy - minusem tego kabla jest brak "namaszczenia" ze strony periodyków audio, reklamy, opisów powszechnego zastosowania w segmencie 'pro' i przez to brak przełożnia na segment 'home audio'. Moim zdaniem, całkowicie niezasłużenie.
Twoja opinia

- świetny kabel za niewielkie pieniądze,

- budowa, jakość wykonania "pancerna", nawet "za dobra" jeżeli zastosować ją w segmencie 'home audio'.

- przenosi wszelkie informacje oraz dźwięki na najwyższym z możliwych poziomów. Referencyjnym.

 

- niestety, wiele osób myli neutralność, naturalność kabla z jakimś jego podkolorowaniem (?), niesamowicie wysoką ceną za "cczy marketing" oraz jego celowe poskręcanie niczym haliksę alfa, a także różnymi całkowicie irracjonalnymi diaelektrykami, które najczęściej przynoszą więcej szkód, niż pożytku.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Pewien znany portal aukcyjny w Internecie
Ile zapłaciłeś/aś? 40zł
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Chęć eksperymentu
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Acrolink, Siltech, Oyaide, Furutech, Monacor, Belkin i inne
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Accuphase E-213 plus Musical Fidelity A1 CD-PRO

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: czarnypsiak
Data dodania: 19 maj 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy kosztuje grosze
Minusy same (muli, bas duży, rozciągnięty, wybrzmiewający bez końca, jego kontrola pozostaweia bardzo wiele do życzenia. Nie ma nic wspólnego z neutralnością, wycina górę, w związku z tym sybilantów raczej brak, nawet jeśli są zapisane na nośniku :) Naturalny? Jakiś żart...
Twoja opinia

jak wyżej - nie warto, chyba, że ktoś preferuje jakieś rytmiczne techno z podbitym basem, pewnie wtedy może być

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? nie pamiętam, ale to zdecydowanie niskobudżetowy kabel, co samo z siebie wadą nie jest
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? między innymi z powodu opinii na tym forum i przyzwoitego wyglądu
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? przed - z kabelkami dołączanymi przez producentów wzmacniacza, amplitunera
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt obecnie w żadnym - apage satanas

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: felix01
Data dodania: 19 wrzesień 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Rewelacyjnie sprawdza się jako kabel w domowym audio - świetna rozdzielczość oraz scena/stereofonia. Znakomity wokal. Stosunek jakość/cena
Minusy ciężko coś sensownego tu napisać...
Twoja opinia

W połączeniu z odtwarzaczem cd denona i wzmacniaczem GainClone zagrał wyśmienicie!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Allegro - radek6
Ile zapłaciłeś/aś? 65
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie?
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: audiofan2
Data dodania: 20 wrzesień 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy klarowność, szczegółowość, dobry dół pasma.
Minusy Odkrywanie nowych dźwięków wciąga...
Twoja opinia

Świetny kabel w tej kategorii cenowej,śmiało może konkurować z droższymi przewodami! Wygląd również robi wrażenie i do tego osobne przewody na każdy kanał. Polecam!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? radek6 na allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 65
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? ze względu na dobre opinie
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Monster Cable
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Sony z serii ES + Tonsil siesta

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: czarek78
Data dodania: 28 wrzesień 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Stosunek jakości do ceny. Porządne wykonanie, bardzo szczegółowa średnica i góra.
Minusy Trochę więcej niskich tonów w porównaniu do poprzedniego przewodu.
Twoja opinia

Według mnie jest to naprawdę porządny interkonekt. Za złe brzmienie (jak w komentarzach poniżej) w przypadku tego przewodu wyczytałem, że wpływa złe, niedokładne zlutowanie przewodu. W moim przypadku wszystko jest ok - gra rewelacyjnie :) !!

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? krócej niż 1 miesiąc
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? radek6 na allegro
Ile zapłaciłeś/aś? 69
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? kolega namówił :)
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Ultralink , profigold
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: Xentrix
Data dodania: 29 wrzesień 2011
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Brak
Minusy Rozlazły, podbity bas, brak góry, co tu więcej pisać.
Twoja opinia

To dramatycznie słaby kabel i nie chodzi tu o lutowanie. Bo wtedy 2/3 kabli musiałoby być źle zlutowanych, a to oznacza znowu - że to dramatycznie słaby kabel. Miałem w rękach dwa egzemplarze i obydwa grały tak samo źle.

Chyba tylko początkujący poszukiwacz dźwięku może napisać, że to dobry kabel.

No ok, może być lepszy od sznurówki z marketu za 5 zł.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? od 1 miesiąca do roku
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? Rogoż Audio
Ile zapłaciłeś/aś? za dużo
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? W ciemno dla sprawdzenia
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie? Porównanie to miałem po zakupie, z dobrymi kablami.
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt Jak w opisie

Opinia o Klotz LA Grange GY107
Autor: cudaczny
Data dodania: 20 styczeń 2014
Jakość/cena
Ocena ogólna
Plusy Tyle że jest...
Minusy Osłabiony bas, sucha góra bez szczegółów, brzmienie bez wyrazu.
Twoja opinia

Lepszy niż sznurówka z marketu za 5zł. Może komuś wydać się dziwne ale kabel Prolink Exclucive za 25zł bije Klotz-a na głowę. Prawdopodobne że nada się do zestawów (unitry z tonsilem) bo w systemach z trochę wyższej ligi po prostu psuje brzmienie.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt? ponad rok
Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt? allegro
Ile zapłaciłeś/aś? Zdecydowanie więcej niż jest wart!!!
Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt? Ciekawość
Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie?
Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.