Jump to content

edi_xp

Użytkownicy
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralny

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nie bardzo rozumiem do czego piszesz ?? Z podłączeniem SUBa z ampli na High Level Input sobie poradzę, Marantz jest moim nowym AT dlatego jeszcze jest nieustawiony, a pytam żeby się upewnić bo i tak pewnie będę sobie wszsytko ustawiał bez instrukcji przeglądając ustawienia sprzętu problemem w tym temacie są niedziałające pozostałe wejścia do SUBa bo w ten sposób powinno to być połączone jak już pisałem wcześniej mam dwa inne, starsze AT: Yamaha RX-V1200 oraz DENON 3808, na nich wszystko jest właściwie skonfigurowane i wszystko powinno działać, a nie działa... więc jest jakiś problem z SUBem
  2. No właśnie w tym jest problem od początku, wyjścia na sub w AT są nawet 2 i tam podpięty sub nie działa... zresztą sprawdzałem na kilku AT, ten Marantz jest nowy więc wyjścia ma na pewno dobre może wzmacniacz sygnału w subie nie działa... ale tego już nie sprawdzę sam... teraz w AT chciałem tak jakby ustawić dodatkowe fronty na dodatkowych wyjściach głośnikowych i tam podpiąć suba...
  3. Witam w końcu podłączone i sprawdzone subwoofer podpięty do kanałów L i R (high level input) działa tak jak powinien (podłączyłem odpinając kolumny frontowe) co więcej sygnał jest tak bardzo wzmocniony, że przy ok. 20% głośności na subwooferze (na amplitunerze ustawiona jest mniej więcej połowa głośności) jest już bardzo głośno i nie potrzeba nic więcej teraz muszę jedynie podpiąć subwoofer z innych wyjść amplitunera, żeby działały z całym systemem kina domowego bądź do słuchania na Stereo z subwooferem nie szukałem w instrukcji, ale chyba powinienem podpiąć pod wyjścia HEIGT 1 lub HEIGHT 2 (wcześniej ustawić je jak dodatkowe kolumny frontowe? ) ??
  4. OK, spróbuję czyli normalnie podpiąć L i R w subie jakbym podpinał kolumny frontowe lewą oraz prawą ?
  5. Tak, volume, częstotliwości, obrócenie fazy, wszystko co się dało sprawdzałem :) wejść głośnikowych nie próbowałem podłączać bo nie wiem jak prawidłowo połączyć je z amplitunerem, a nie chciałem nic zepsuć... jak należy to podłączyć ??
  6. Dzięki za odpowiedzi w każdym amplitunerze subwoofer jest włączony i sygnał jest wysyłany, sprawdzałem na innym mniejszym subwooferze ze starego zestawu kina domowego Tonsil Fenix, gra tak jak powinien - podłączony kablem coaxial odnośnie telefonu to na pewno sygnał musi być mocniejszy skoro działa dobrze i na pełnej mocy... nie mam pojęcia czemu nie chce działać z żadnym amplitunerem... amplitunery na których sprawdzałem to Denon 3808, Yamaha RXV-1200 - obydwa już wiekowe, ale działają bez zarzutu najnowszy amplituner na jakim sprawdzałam subwoofer to Marantz 6013 sam subwoofer jest stary, kupiłem go używanego wiele lat temu, marka mało znana: Vifa V-1200, załączam zdjęcie z tylnej płyty:
  7. Witam, mam kuriozalny problem z podłączeniem subwoofera do amplitunera... powinno to być wpięcie jednej wtyczki i tyle, niestety tak nie jest subwoofer posiada wejścia L R, Coaxial standardowo zawsze podłączałem poprzednie subwoofery kablem Coaxial z SUB OUT w amplitunerze do wejścia Coaxial w subwooferze i wszystko działało... niestety mam teraz inny subwoofer, który długo leżał w pudle i chciałem go używać objawy są takie, że przy podłączeniu subwoofer niby działa, ale jest praktycznie nie słyszalny, działa bardzo cicho jakby w ogóle nie grał.... także podłączenie kablem Coaxial nie działa, kupiłem kabel typu Y - 1 x RCA na 2 x RCA i wpiąłem 1xRCA do SUB OUT w ampli oraz 2xRCA do LR Input w subwooferze, bez zmian jakbym nie kombinował z podpinaniem kabli subwoofer nie działa prawidłowo sprawdzałem to na trzech różnych amplitunerach (Denon, Yamaha, Marantz), wszędzie to samo... co może być nie tak? może w ogóle źle coś podpinam ? dodam, że subwoofer na pewno jest sprawny, sprawdzałem go podłączając muzykę z telefonu kablem mini jack - 2 x RCA i wystarczyło wpiąć zaledwie jedno RCA obojętnie do Input L lub R i subwoofer działał na pełnej mocy... skoro subwoofer działa podłączając telefon, dlaczego nie chce działać z amplitunerem ? czy można go jeszcze jakoś inaczej podpiąć ?? subwoofer posiada jeszcze zwykłe zakręcane końcówki na kable głośnikowe, czy jest sens próbować go tak podłączać? jeżeli tak to jak prawidłowo wpiąć się do amplitunera ??
  8. Witam, mam kuriozalny problem z podłączeniem subwoofera do amplitunera... powinno to być wpięcie jednej wtyczki i tyle, niestety tak nie jest subwoofer posiada wejścia L R, Coaxial standardowo zawsze podłączałem poprzednie subwoofery kablem Coaxial z SUB OUT w amplitunerze do wejścia Coaxial w subwooferze i wszystko działało... niestety mam teraz inny subwoofer, który długo leżał w pudle i chciałem go używać objawy są takie, że przy podłączeniu subwoofer niby działa, ale jest praktycznie nie słyszalny, działa bardzo cicho jakby w ogóle nie grał.... także podłączenie kablem Coaxial nie działa, kupiłem kabel typu Y - 1 x RCA na 2 x RCA i wpiąłem 1xRCA do SUB OUT w ampli oraz 2xRCA do LR Input w subwooferze, bez zmian jakbym nie kombinował z podpinaniem kabli subwoofer nie działa prawidłowo sprawdzałem to na trzech różnych amplitunerach (Denon, Yamaha, Marantz), wszędzie to samo... co może być nie tak? może w ogóle źle coś podpinam ? dodam, że subwoofer na pewno jest sprawny, sprawdzałem go podłączając muzykę z telefonu kablem mini jack - 2 x RCA i wystarczyło wpiąć zaledwie jedno RCA obojętnie do Input L lub R i subwoofer działał na pełnej mocy... skoro subwoofer działa podłączając telefon, dlaczego nie chce działać z amplitunerem ? czy można go jeszcze jakoś inaczej podpiąć ?? subwoofer posiada jeszcze zwykłe zakręcane końcówki na kable głośnikowe, czy jest sens próbować go tak podłączać? jeżeli tak to jak prawidłowo wpiąć się do amplitunera ??
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.