Jump to content

dmj

Użytkownicy
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutralny

Informacje profilowe

  • Branża
    Producent
  1. Być może jest tak jak pizsze Rucia - HAT zamist USB może problem wyeliminować. W moim przypadku od początku miałem HAT (HIFIBerry DAC+pro) i czkawaka pojawiała sie i znikała. Długo walczyłem bezskutecznie. Ale na forum Orange i Tidla problem jest znany. Włączenie VPN w Orange rozwiazuje problem. VPN nie jest wymagany dla streamingu w Tidlu ale jego brak objawia się często tak właśnie. Nie wiem jakiego masz dostawcę internetu. Nie chodzi tu o prędkość łącza, pingi etc, u mnie zawsze były bardzo wysokie jak na LTE. Darek
  2. Mam inną konfigurację (Volumio+RP4+HiFiBerry DAc+pro) ale problem i komunikaty podobne (albo "MPD error" albo "no such playlist"). System się niejako zamraża ale RP jest aktywna, można przez Putty wysyłać komendy. Wyłączenie i powtórne włączenie DAC przywraca funkcjonalność. Wymieniłem już RP3 na 4, zbudowałem nowe zasilacze, podłączyłem inny Dac ale problem dalej występował. Pozostała tylko kwestia sieci, podłączyłem stary router B593 i problem zniknął. Aktualnie używam B525 z agregacją 2 pasm, w Orange LTE. Co jest jednak nie tak z B525 dalej nie wiem. Jak się zachowuje twój interface (app, komputer..?), masz do RP podłączony USB i jest widoczny w Mode po takim crashu systemu? Darek
  3. Sprawdziełm u źródła i na volumio.org problem jest znany a zespół pracuje nad jego rozwiązaniem. Czemu jednak tylko u niektórych on się pojawia nie mam pojęcia. Mam Raspberry 4, sprawdzę jeszcze czy na 3 będzie to samo. darek
  4. No niestety u mnie z nakładką hifiberry pro plus to samo po powtórnym update do najnowszej wersji. Na ostatniej jaką mam i z jakiej zrobiony był obraz karty = 2.599 wszystko jest ok. Darek
  5. Cześć, Ostatnia aktualizacja Volumio wywaliła mi możliwość sterowania głośnością, widzę że mixer hardware jest niedostępny. Czy posiadacie wcześniejszą wersję tj 2.656 ? Z góry dziękuje za pomoc, Darek
  6. Mam podobny problem. W przypdkowych odstępach czasu volumio albo os odłącza dysk USB, jednocześnie tracę możliwość sterowania volumio, czściowo bo np polecenie uruchom ponownie z poziomu panelu volumio - działa i przywraca prawidłową pracę. Problem jest poruszany na innych forach ale rozwiązania nie znalazłem. Sarek
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.