Jump to content

Sebastian_54741

Użytkownicy
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralny

Metody kontaktu

  • Skype
    kravietz81
  • GG
    6966244

Informacje profilowe

  • Zainteresowania
    Wszelakie...

Recent Profile Visitors

171 profile views
  1. Przeczytaj wątek => [Hidden Content] Może coś Ci rozjaśni... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  2. Czyli w skrócie - jeśli wyjdzie, że zakład produkcyjny wprowadza do sieci szumy to jedynym ratunkiem jest własne trafo filtrujące za 25k PLN?? Jak kogoś stać i przeszkadza mu na tyle dosadnie, żeby taką kasę wywalić... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  3. Też trochę niedowierzam dlatego postanowiłem tu zapytać. Masz może swoją teorię, którą warto by było zweryfikować??
  4. Z czego płynie radość, że tak grzecznie spytam?? 🙂
  5. Witam. Ostatnio mam problem z logowaniem się na forum za pośrednictwem Tapatalk. Czy to jakiś powszechny problem? Po nieudanym logowaniu na Tapatalk muszę odczekać 10 min, żeby zalogować się z przeglądarki - screen komunikatu w załączniku.
  6. Mam podpięty telewizor. Ale chciałbym móc z niego korzystać. Jeśli on sieje to jak inaczej możnaby go podłączyć?
  7. To widać źle zrozumiałem i podpiąłem się z tematem jednak chyba odmiennym. Choć przekaźnik jak mi się przełącza między źródłami to też pstryka. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  8. Pisząc trafo masz na myśli transformator wzmacniacza?? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  9. To jakie charakterystyki należy sprawdzić i jaki powinny mieć przebieg w czasie? Mam raczej nisko budżetowy sprzęt w postaci głośników Tonsil Maestro III + Tonsil Aktiv 250 zasilone z wzmacniacza Denon PMA-700V. Również mam szum z głośników, zwłaszcza z suba (jednostajne buczenie). Pytam, bo może uda mi się oscyloskop zorganizować. To bym sobie sprawdził jakie mam zasilanie?? P. S. W serwisie mi powiedzieli, że rezystory są już zużyte we wzmacniaczu i one podniosły siłę szumu, i że nie opłaca się ich wymieniać...
  10. Panowie, chyba nie chcecie mi tu napisać, że przy tego typu problemach podchodzicie do gniazdka z oscyloskopem??
  11. Używasz któregoś? Czy tak tylko podsyłasz jako teoretyczną alternatywę do weryfikacji?? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  12. Jak dam mu głośność na max to buczy wyraźnie głośniej. Zastanawiam się, czy to jednak nie to urządzenie do podłączenia suba. "nie zawsze czysto" oznacza, że ze dwa razy miałem jakby sprzężenie - strzeliło jak z tłumika w WRC po opuszczeniu gazu. Zmiana orientacji wtyczki wzmaka nic nie zmieniła.
  13. Kolumny działają poprawnie, ale subwoofer mi trochę buczy i chodzi raczej ciszej niż się spodziewałem i nie zawsze czysto. Chyba wrócę do poprzedniego wątku. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  14. Witam ponownie. Podłączyłem wszystko jeszcze raz - tym razem jak na zdjęciu i wszystko póki co działa elegancko. Poprzednio z tego dodatkowego urządzenia do podłączania subwoofer'a nie było przewodów od strony ściany, czyli na wyjściu na głośniki, bo suba podłączyłem na parze B, a kolumny na parze A. Teraz wszystko podłączone jest na parę A. Co do przekaźnika to rzeczywiście po włączeniu wzmaka trzeba odczekać chwilę, po czym słychać jak się przekaźnik przełącza i dopiero zaczyna grać. Ale nie wiem, czy to było przyczyną skoro nie ruszając przekaźnika problem został rozwiązany. Chyba, że jak głośniej i dłużej pogra coś się zmieni. To wtedy dam znać. Dzięki za sugestie. P. S. Gdzie można kupić takie końcówki na przewody w kształcie C?? Są może takie, które się zagniata na przewodach typu linka żeby się nie rozwarstwiały przy przepychaniu przez otwory?? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.