Jump to content

//Michal//

Użytkownicy
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralny
  1. Witam i od razu proszę o pomoc. Spędziłem wiele godzin szukając rozwiązania, niestety nie znalazłem nic. Mam głośniki Fenda R30BT podłączone do karty dźwiękowej Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro (USB) i ją po kablu oczywiście do płyty głównej ASRock Z370 Pro4. Karta zdecydowanie z tańszych, ale lepsze to niż zintegrowana. Radziła sobie nieźle przez parę miesięcy. Niestety (po tygodniowej przerwie od używania komputera) zaczęło pojawiać się "pykanie". Czy to film, czy muzyka. Tak samo na słuchawkach. Warto zaznaczyć, że nic nie "pykało" samo z siebie, dopiero przy odtwarzaniu dźwięku. Głośniki sprawdzone na laptopie - działają ok. Podłączone do laptopa przez kartę Creativa - też ok. Głośniki podłączone prosto pod płytę główną komputera - nadal ok. Ale dźwięk bardziej płaski, a na słuchawkach szum. Przeglądałem przeróżne fora, nie znalazłem nic aktualnego ani nic co by mi pomogło. Jest to jakiś popularny problem? Można to załatwić oprogramowaniem? Czy reklamacja albo serwis? Nie wiem czy problem leży w samej karcie (raczej nie) czy może w płycie głównej, czy gdzieś w ich połączeniu. Jeżeli chodzi o pyknięcia, to brzmią one mniej więcej tak -> https://youtu.be/MZyvOUdbUqY?t=280 Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.