Skocz do zawartości
IGNORED

Vifa D25AG-35-06 a Vifa D25AG-77-06 - różnice?

morhol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś się orientuje jakie są faktyczne różnice między tymi przetwornikami? Planuję je zaaplikowąć do moich Paradigmów monitor 9, jednak wersji 35-06 praktycznie nie można już dostać, a 77-06 mogę spokojnie mieć. Drugie pytanie, czy nowa zwrotnica będzie konieczna, czy wystarczy tylko modyfikacja starej?

Niestety ta sa rozne glosniki. D25AG-77-06 powstala jako "czarna" wersja 05-06. Miala sie roznic tylko membrana ale jak mierzylem ich impedancje okazalo sie, ze to tez nie sa dokladnie 05-06. To jest cos pomiedzy 06 a 35, bo FS ma 1200Hz. Charki sa podobne i jezeli podzial w tych monitorach jest powyzej 3Khz, to spokojnie mozesz dac 77-06.

Właśnie założyłem te vify i stwierdzam że kolumny grają trochę "ciemniej". Ogólnie nie jest źle jednak już przyzwyczaiłem się do wyrazistości oryginału. Czy jeśli zamieszczę zdjęcie zwrotnicy to szanowne grono pokaże mi który element i na jaki wymienić, aby je trochę "rozjaśnić"? Niestety projektant zwrotnic ze mnie żaden. Czy to może nie kwestia zwrotnicy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.