Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz jako końcówka w kinie domowym

wlmi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie chciałbym się serdecznie przywitać z gronem ludzi z forum i poprosić o doradzenie zakupu sprzętu , gdyż już mam mętlik w głowie od czytania forum i innych tematów , które znalazłem w Google.

Otóż chciałbym zakupić wzmacniacz stereo i podłaczyć do AVR Denon 1311 do wyjścia pre out . Kolumny jakie zakupiłem do Denona to WHARFEDALE VARDUS 250 . Jak powszechnie wiadomo to w ogóle nie gra w stereo !!! Pożyczyłem amplituner Kenwood KRA 4040 i bylem w szoku jak zagrały moje kolumny w stereo , a chciałem je wymienić .

Mam pytanie , bo nigdzie nie znalazłem takiej konfiguracji , jaki wzmacniacz do tych kolumn ? Słucham różnorakiej muzyki , pokój 22mkw , lubię głęboki bas ale nie dudniący , dużem atutem byłby pilot i żeby sprzęt nie był za wysoki , mam ogranicznie aby go upchnąć w półkę .

Znalazłem takie wzmacniacze ;

-Harman Kardon HK 630

-Harman Kardon hk 9500 --nie wiem co to jest , nie mogę do gościa sie dodzwonić , a nie dodał zdjęć

-Yamaha Ax 640 --nie wiem czy jest opcja pilota i jest trochę za wysoka , ale może ?!

-Denon Pma 5010 Ae

-Marantz 74 Pm 57/05B

Sam już nie wiem , czy wybrać jakiś wzmacniacz , który posiada wejście Main in i inne , czy po prostu , gdy będę słuchał [oglądał] w kinie domowym to po prostu włacże DIRECT i ominę korektor .

Otóż chciałbym zakupić wzmacniacz stereo i podłaczyć do AVR Denon 1311 do wyjścia pre out

Ten amplituner nie ma wyjścia pre out !!!

Pozdrawiam

Tomasz

Właśnie o to mi chodziło

Wiem.:)

Tyle że kolega wlmi ,albo nie ma tego amplitunera ,lub nie ma zielonego pojęcia jakie posiada wejścia i wyjścia w tym AVR Denon 1311.

Pozdrawiam

Tomasz

Wiem.:)

Tyle że kolega wlmi ,albo nie ma tego amplitunera ,lub nie ma zielonego pojęcia jakie posiada wejścia i wyjścia w tym AVR Denon 1311.

Posiadam właśnie AVR 1311 , ale ja cały czas myślałem ,że wyjściem SURR.BACK wyjdę na wzmacniacz stereo i będzie to co chce osiągnąć , ale wychodzi na to ,że to służy tylko do rozbudowy do 7.1 ????czy dobrze rozumiem ?

,że wyjściem SURR.BACK wyjdę na wzmacniacz stereo i będzie to co chce osiągnąć , ale wychodzi na to ,że to służy tylko do rozbudowy do 7.1 ????czy dobrze rozumiem ?

Dokładnie!!! te wyjścia służą do rozbudowy systemu do 7.1

Tu masz PDF dla tego modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Dokładnie!!! te wyjścia służą do rozbudowy systemu do 7.1

Tu masz PDF dla tego modelu

Ukryta Zawartość

To co proponujecie , aby zachowac dotychczasowe KD i rozbudować stereo ?

Ukryta Zawartość

Pewnie konwenter wyjścia glośnikowego na rca lub zmiana amplitunera

Czy cos takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wimi SMS , to teraz są jakby dzielniki napięcia , dzielniki regulowane , z sygnału głośnikowego wychodzi niskopoziomowy i są w tym urządzeniu wyjścia gniazda RCA ?

Juz wyczytałem jak zrobić dzielnik napięcia , a jak to się nie uda to wykonam przełacznik wzmacniacz -amplituner , ale teraz mi podpowiedzcie jaki wzmacniacz dobrać do moich kolumn ? bo już mam taki mętlik w głowie ,że nawet nie wiem jaką markę wybrać ? Denon, Harman, Marant , Pioneer ---kolumny Vardus 250

Witam.

Podepnę się pod temat, bo moje pytanie dotyczy tego samego tzn. jak poprawić dźwięk w stereo i czy muszę rozglądać się za końcówką czy może być wzmacniacz? Jak to ewentualnie ze sobą połączyć? Mój amplituner to yamaha 2010 pre outa ma na 100%.

Z własnego doświadczenia wiem ze lepiej sam wzmacniacz stereo do stereo niż końcówka sterowana z preout amplitunera mimo że w kinie będzie szło przez dwa przedwzmacniacze , to odciąży amplituner i raczej wyjdzie na plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.