Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy jaki amplituner?

maksym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam....Mam okazje kupić używany, nie zniszczony komplet kolumn Tannoya 5.1. Dwie kolumny Tannoy Shadow M2, dwie kolumny Tannoy Shadow M1 Tannoy MC oraz sub Mercury M sub10. Cena za kpl to 1000 zł,nie wiem czy to dużo czy mało,kolumny są już dość leciwe ale tak jak już napisałem w stanie technicznym i wizualnym idealnym.Zestaw potrzebny tylko do kina pod BD ,telewizję i koncerty DVD I Blu ray..Ma to grać w 25 metrach.Do stereo jest osobny zestaw.Nie oczekuje trzęsienia ,,ziemi",latających szklanek po pokoju itp. atrakcji.Może jakieś sugestie co do amplitunera ,który stworzy dobrana parę z kolumnami?Co się dobrze zgrywa z Tannoyami,słyszałem ,że Onkyo ale które modele? Oczywiście mogą być starsze.Kwota jaka chcę przeznaczyć to około 1500 zł.Podpowiedzcie.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/100291-tannoy-jaki-amplituner/

Możesz wsiąść pod uwagę jeszcze Denona. Podobny zestaw oparty na M4 MC M2 + SUB10 do nie dawna sam miałem. Na początku było to połączone z Onkyo jakiś niski model (nie pamiętam) po kilku latach wymieniłem amp na Denona 1610 (właściwie też nie za wysoki model) ale poprawa była znacznie słyszalna na korzyść Denona.

Kolumny dobre i raczej tanio,dobry wybór,idz dalej tą drogą,nie kupuj nowych gównianych,Onkyo,czy Denon,za 1500 pln kupisz dobry paro letni amplituner nawet z dekoderami hd,lub nowy HK 260.

Witaj,

Jeśli kolumny są w dobrym stanie, to z zakupu będziesz zadowolony.

Z tego co piszesz, to zestaw będziesz wykorzystywał wyłącznie do projekcji filmowych, w takim razie brałbym pod uwagę dwa amplitunery, które optymalnie zgrają się z Twoimi kolumnami. Jest to Denon AVR-1713 oraz Yamaha RX-V673. Obydwa minimalnie przekraczają założony budżet, jednak jest to zakup na lata. Urządzenia mają już przyzwoite wzmacniacze oraz pełne wyposażenie w dekodery HD.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównanie modeli.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To sietne glosniki. bierz.

Do tej pory M2 naglasniaja jedna z Krakowskich kawiarenek na rynku kazimierza.

Wchodzac tam od razu bylem w szoku ze co tak ladnie gra.

Patrzac na glosniki wiedzialem.

Co do amplitunera

Onkyo - przycmi w nich srodek pasma wyeksponuje wyrazna gore

Yamaha- nada dynamiki, zachowa unikatowe srednie tony

Denon - doceni swietne tony tannoya, stepi jego gorna barwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.