Skocz do zawartości
IGNORED

Elac 303 esp subwoofer

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w.w sub Elaca ale żeby porządnie go rozbujać muszę we wzmacniaczu (Teac H500) ustawić około 80-90% głośności, używam wtedy wejść hi-level. Używając line out z pre Krella KRC-3 jest to samo, czy to jest jakiś dedykowany sub że wymaga tak potężnego wzmocnienia? Na subwooferze głośność jest ustawiona na 100%.

Oczywiście przy takiej głośności normalne kolumny już dawno rozerwałoby je na strzępy :)))

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

https://www.audiostereo.pl/topic/100311-elac-303-esp-subwoofer/

Jeżeli podpinasz 'line out' do wejścia w subie 'line in', podkręcasz wzmocnienie na subie w okolice max, czestotliwosc odciecia dajesz na wyższe czestotliwosci powiedzmy 100-120Hz i puszczasz muzykę w której ma dudnić bas i ten bas nie dudni to znaczy że coś jest nie tak. Oczywiście kabel połączeniowy masz ekranowany. Spróbuj też podłączyć przez wyjście słuchawkowe na froncie tego TEAC'a

No właśnie nie dudni, tzn. nie dogania kolumn. Próbowałem z ciekawości przez przejściówkę XLR-RCA z KRC3 ale dalej dopiero na 100% głośności nie jest wcale tak głośno. Tzn. na pełnej głośności pre i suba gra normalnie ale podłączenie kolumn skutkowałoby ich natychmiastowym zniszczeniem. Może muszę wejść Hi-Level i przez suba wyjść na głośniki?

Otwierałem go ale niestety z ew. naprawą pewnie będzie ciężko - cholerne SMD i dość rozbudowany wzmak....Gwoli ścisłości nie mam zamiaru go używać w moim zestawie, ten jest delikatnie wspomagany RELem Quake :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

No tak ale na High levelu jest to samo :( Sygnał idzie od SBT->Octave->KRC3->KSA80-> High level w subwooferze.

Postaram się poszukać instrukcji/pełnej specyfikacji tego suba.

Do tej pory znalazłem tylko to:

Abmessungen H × B × T 385 × 200 × 308 mm

Bruttovolumen 24 l

Gewicht 10,5 kg

Leistungsaufnahme, StandBy max. 8 W

Leistungsaufnahme, Vollaussteuerung 180 W

Prinzip 1-Weg aktiv, Bassreflex, 3 LS-Eingangskanäle + LFE-Kanal

Tieftöner 1 × 180 mm AS Konus, 1 × 60x250 mm BR-Rohr

Obere Grenzfrequenz 40 ··· 180 Hz, einstellbar

Übertragungsbereich 30 ··· 240 Hz

Max. Verstärkerleistung 120 W (Sinus) 150 W (Impuls)

Eingangsempfindlichkeit Line: 1 × 200 mV, LS: 3 × 2,5 V, Ausschaltverzögerung ca. 15 min

Eingangswiderstand Line: 35 kOhm, LS: 220 Ohm, erdfrei

Ausgänge LS: Tiefenbegrenzung mit 220 µF

Niemiecki nic mi nie mówi - co z tymi parametrami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.