Skocz do zawartości
IGNORED

Standy firmy TomBase

DrInvincibilis

Rekomendowane odpowiedzi

czesc! czy ktos z forumowiczow uzywal/uzywa standow krakowskiej firmy TomBase? poszukuje podstawek pod kolumny acoustic energy AE 100i z mozliwie bliskim zrodlem zakupu, czyt. Krakow :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prośba o opinie. pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/100578-standy-firmy-tombase/

Witam,

od paru lat stoją na nich monitory Focus 110, a ostatnio robiłem tam stolik bez blatów.

Ja przy zamówieniu poprosiłem o nawiercenie otworów od góry do wsypania piasku żeby uzyskać wagę.

Małym minusem dla mnie jest sposób lakierowania ( chropowaty ) ciężko się wyciera z kurzu!

Cena do jakości jest ok. choć wykończenie i spawy na pewno odbiegają od konstrukcji za grubą kasę.

Jest stabilnie, choć ja używałem dwustronnej taśmy żeby było pewnie i marmur. Przy większych kolumnach trzeba dobrać odpowiedniej wielkości blat i będzie dobrze. Kolce w zestawie z delikatną regulacją też dają radę!

Czyli ogólnie POZYTYW!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dwukrotnie kupowałem standy tej firmy.

Są całkiem ok, porządnie wykonane, ciężkie, solidne, a i cena rozsądna.

Minusem jest pokrycie, gdyż lakier jest porowaty i nie da się go wyczyścić z kurzu ani szmatką, ani gąbką.

Ale znalazłem sposób: raz na jakiś czas stawiałem je w wannie i traktowałem mocnym prysznicem. Woda pod ciśnieniem wypłukiwała wszystko.

Nie rdzewiały ;o)

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

• 5 miesięcy później...

Witam na forum

Mam do was pytanie odnośnie tych właśnie stojaków

Będę tej firmie zlecał wykonanie stojaków pod satelitki firmy Canton Tylko niewiem dokładnie jakiej wysokości ,czy 120 cm wystarczy czy jakiś inny aymiar biorąc pod uwagę że pokój ma 30m

Mam i jestem zadowolony, cena rozsadna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Zakupione - 6 profili, kolce ok - poprawiała się przestrzeń i bas - usher v601 zdecydowanie potrzebują solidnego ustawienia bo jak na monitory to spore są - ogólnie polecam choć jak wyżej lakier chropkowaty ale bestie ciężkie i jeszcze dosypać balastu można

• 4 miesiące później...

czesc! czy ktos z forumowiczow uzywal/uzywa standow krakowskiej firmy TomBase? poszukuje podstawek pod kolumny acoustic energy AE 100i z mozliwie bliskim zrodlem zakupu, czyt. Krakow :-)

Ukryta Zawartość

prośba o opinie. pozdrawiam

Kategorycznie odradzam tą firmę. Zamowiłem stolik o konkretnych wymiarach, niestety wykonano stolik ktorego przestrzen miedzy polkami jest mniejsza o prawie cm, a blat gorny jest z jednej strony o kilka milimetrow plytszy. Dochodzenie swoich racji z tym producentem to droga przez mękę nie mówiąc juz o chamskim traktowaniu. Gdybym mogl cofnac czas dolozylbym 250 zl i kupil podobny stolik innej firmy jak np. Rogoz Audio.

Do tego na zdjeciach na aukcjach ta firma ma pokazane kolce i gniazda koloru czarnego, a mi wyslano czarne kolce z nakretkami koloru srebrnego, ktore sa jakimis zwyklymi nakretkami z marketu budowlanego. Wyglad czarnych kolcow w w zwyklej nakretce srebrnej i czarnej ramie stolika wyglada fatalnie. Mi powiedziano ze taki jest komplet. Dla niech wazne jest zebyscie przelali kase a jakosc obslugi czy wykonanego przedmiotu jest FATALNA!!!

KATEGORYCZNIE ODRADZAM!!!

Ukryta Zawartość

Dziwie sie ze w ogole ktos tam zamawia standy czy stoliki do porzadnego sprzetu... Brrr.

Moimi doswiadczeniami z tombase nie bede sie juz dzielil bo nie ma sensu ... Niemniej gdy ktos ma male wymagania to "czasami" moze sie udac ... jezeli chodzi o Rogoz to przepasc nie tylko w samej jakosci ale kulturze obslugi , opakowania itd.

żeby nie zakładać nowego tematu:

Kupie standy ok 70cm wysokie pod Totem Mitte

Mogą być nawet TomBase

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

• 8 miesięcy później...

Witam

Chcieliśmy odpowiedzieć na post użytkownika Sadirk. Minęło trochę czasu ale pamiętamy jak sprawa się miała.Otóż nie jest tak do końca jak zostało to napisane.Kolce zostały wysłane jeszcze raz,całe chromowane,po tym jak dostaliśmy informację że w tych wysłanych wcześniej nie podobają się nakrętki(sprzedaliśmy tysiące takich kolcy)Kolce które wcześniej wysłaliśmy klient nie raczył już oddać i do tej pory sobie je zachował.Blat miał być o 3mm węższy z tym że tego też nie chciał udowodnić zdjeciami itd.Prześwity miedzy półkami ustalił sobie co do mm!! zaznaczam co do mm,i kolce były nieco wyższe o nie zgadzało się około 3-5mm i podobno sprzęt chodzi ciasno!wysłane ponownie kolce poprawiły to ponieważ były niższe o parę mm.Oczywiście nie raczono o tym napisać.Zajmujemy się tym od paru lat i nie mieliśmy sytuacji żeby ustalać ten parametr co do milimetra.Ogólnie to potrzeba żeby sprzęt miał chociaż trochę "oddechu" a nie wciskany na styk.Tak więc radzimy się zapytać o poradę przed zamówieniem a nie robić tego na własną rękę i potem mieć pretensje do całego świata

Trzeba jeszcze dodać odnośnie prześwitów między półkami,że pasuje zastosować przynajmniej parę cm żeby sprzęt można było swobodnie ustawić,więc pasowanie tego parametru co do mm nie jest prawidłowym,z tym że widocznie jedna na wiele osób ma inne zdanie na ten temat i potem trzeba napisać na forum jak to źle się coś zamówiło z powodu własnego błędu i sprzęt nie może wejść i cała sprawa zwala na to że kolce są o trzy mm za wysokie,co oczywiście zostało skorygowane.

Odnośnie blatów,to tolerancja przyjęta w stolarstwie to +-5mm,więc t 3mm,to jest to wada czy też nie??no chyba że pomylimy to z cm....Blaty do naszych stolików są wykonywane profesjonalnie przez zawodowych stolarzy

Mamy nadzieje że komplet nie oddanych kolcy się przydał przez ten czas.

Trzeba jeszcze dodać odnośnie prześwitów między półkami,że pasuje zastosować przynajmniej parę cm żeby sprzęt można było swobodnie ustawić,więc pasowanie tego parametru co do mm nie jest prawidłowym,z tym że widocznie jedna na wiele osób ma inne zdanie na ten temat i potem trzeba napisać na forum jak to źle się coś zamówiło z powodu własnego błędu i sprzęt nie może wejść i cała sprawa zwala na to że kolce są o trzy mm za wysokie,co oczywiście zostało skorygowane.

Odnośnie blatów,to tolerancja przyjęta w stolarstwie to +-5mm,więc t 3mm,to jest to wada czy też nie??no chyba że pomylimy to z cm....Blaty do naszych stolików są wykonywane profesjonalnie przez zawodowych stolarzy

Mamy nadzieje że komplet nie oddanych kolcy się przydał przez ten czas.

Przepraszam tak na poważnie?:) tolerancja w stolarstwie 0,5cm??? Dobrze, że budując dom miałem innych stolarzy;)

Przy takiej tolerancji w meblach - szuflady by się nie zamykały :-)

A półki same wypadały

1mm jest ok :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Tolerancja w stolarstwie to -+5mm...

Jest na to jakaś norma?

Może i jest...

Przy takiej tolerancji wszystkie meble byłbym w stanie zrobić dobrze naostrzoną siekierą...

żeby nie zakładać nowego tematu:

Kupie standy ok 70cm wysokie pod Totem Mitte

Mogą być nawet TomBase

Jeśli stalowe to mogę zrobić jakie sobie kto wymyśli . Zapraszam na PW.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Nie wiem ,nie miałem jego wyrobów widziałem tylko opisywany tutaj stolik.Podstawki bedę robił za jakieś dwa tyg.jak pokończę stoliki.Jak by był ktoś chętny to mogę zrobić pod konkretne zamówienie.

Ja mam standy i jest słabo. Juz pisałem w innym wątku. Płyta dolna, z płytą górną w ogole się nie zgadza. Różnica wymiarów może nie wielka, bo rzędu 2-3mm, ale to wystarczy aby NIE USTAWIĆ kolumny poprawnie. Gwinty w kolcach mi się pokończyły, a kolumny nadal krzywo stoją. Jeżeli nawet uda nam się to wyprowadzić i kolumny będą stały prosto to można sobie wyobrazić jak w tedy będzie wyglądała pozycja standu w perspektywie reszty mebli, jak mamy jakiś pkt odniesienia. Już widać na oko że wszystko jest nie spasowane jak trzeba. W jednym standzie płyta jest tak krzywo przyspawana że kolumna nie dolega do płaszczyzny i po prostu częsciowo wisi w powietrzu. Co ja mam tam szpachli nawalic czy co?

?👈

To one nawet nie są skręcane tylko spawane takim prądem ,że górna blacha się wygieła przez co kolumna się KIWA?Rozumiem...Ile dałeś za kpl z wysyłką?

rafal735,3 mm różnicy i kolumny nie da rady ustawić?to rozumiem że ma być co do mm i jest wtedy ok?? Waszym zdaniem nie ma żadnej toleracji i wszystko ma być na setne mm??

widoczne slady w punktach spawania uniemożliwiają postawienie kolumn ??

dlaczego nie był więc towar reklamowany skoro jest tak bardzo źle??

Dlaczego jeśli towar nie nadaje się do użytkowania nie został reklamowany??3mm i nie da rady ustawić kolumn,widac spawy z drugiej strony blatu 5mm,czyli rozumiem że jest to wada która uniemożliwia ustawienie kolumn?

brak toleracji na wymiar czyli co do setnych mm itd.To nawet produkt 10 razy droższy tych wymagań nie spełni,a tu stojaki 450zł za dwie sztuki z drewnem,kolcami,blaty 5mm,rurki profile grubościenne,odprowadzenie podatku,utrzymanie firmy.

możemy zrobić takie stojaki,ale nie w cenie 450zł z wysyłką

do kamil79,sami czekamy na finał i prezentacje wyrobów.

Piękny Stefan, TOLERANCJA DŁUG./SZEROK. (mm)

± 5

norma

PN-EN 14 323

No kolumny stoją, oczywiście. Ale nie mają ani pionu, ani poziomu, Gwity się w kolcach pokończyły. Jedna kolumna w 1/4 nawet nie dolega do blatu. Pomijam domalowywanie zwykłym markerem rantów, bo były poobdzierane. Jak je wyjołem z pudełka, myślałem że je w transporcie pogieli, po postawieniu na podłodze bez kolców stały jak grzyby po deszczu, każdy patrzył w inną stronę. Między blatami jest 3mm, ale jeszcze pozostaje pytanie czy te dolne też są przyspawane prostopadle do rur. Bo może się okazać że wyjdzie już w sumie z 5 czy 6mm, albo i więcej. Wole nie mierzyć.

c451508692893491618b614590135ffc_1.jpg

bca24deab5deb00b057b67c3458095f1_1.jpg

Przepraszam za przyrząd pomiarowy, ale nic innego pod ręką nie miałem. Tak wygląda każdy blat, górny i dolny, a teraz niech każdy sobie wyobrazi że takie odchylenia nakładają się na siebie. Tego nawet mierzyć nie trzeba, widać gołym okiem jak stoi kolumna, a jak stand pod nią, jak grzyb po deszczu.

168491f832c7efee7e61ed3d6251c356_1.jpg

Rozumiem koszty, że to jest tanie, ze trzeba firme prowadzic, płacic podatki. Ale jakby w aukcji było napisane że robimy standy czy stoły z tolerancją 3mm (nie daj boze więcej), to od razu połowa klientów by zrezygnowała. Dodajmy jesczcze - pakujemy byle jak, domaluj se chamie sam. To juz w ogole by nikt tego nie kupił. Nie wierzę że ludzie się nie skarżą na jakość wykonania. Pomijam już te wstawki drewniane ze smugami.

Reklamacja, już ja widzę te reklamacje. Wszystkie koszty z wysyłkami, poprawkami etc zrzucone by były na klienta. Dlaczego? Patrz post powyżej.

Niech stoją te grzyby, jak komus nie pokaze że są krzywe i jak nikt na to uwagi nie zwroci to tego tak nie widać. Ja akurat widze, bo pamiętam jak je z kartonu wyjełem i jak stały na podłodze, jak maślaki.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.