Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner cabridge audio 540Rv2, czy inny używany do 800zł

slp555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad zakupem amplitunera do stworzenia swojego kina domowego:) zastanawiałem się nad amplitunerem cambridge audio 540rv2 gdyż czytałem dużo dobrych opinni. Niby poszukiwałem coś nowego, ale w cenie do 1000 z drobnym kawałkiem nic chyba sensownego niema. Będzie służył przedewszystkim do filmów, ale także do muzyki. Będzie też przez jakiś czas podłączony do komputera jako nagłośnienie. Muzyki słucham różnej, ale ostatnio przedewszystkim rock, troche reagge, jakiś stary hip hop, czy elektro.

Pierwsza rzecz, to głośniki będą kupowane po wakacjach, niestety (to samo i odtwarzacz lepszy):| narazie chce podłączyć stare głośniki z badziewnego kina domowego;P i tu moje pytanie, mam głośniki 6omowe, da rade podłączyć? Wiem że jakość dźwięku to nic nie będzie, ale niemam wyboru ze względu na gotówke

Drugie pytanie. Ma ktoś może jakieś specyfikacje sprzętu? gdyż niemoge nigdzie znaleźć

Czy można prosić was specjalistów o porównanie tego sprzętu do dzisiejszych nowych tańszych sprzętów??:)

Jak to jest z video....jeśli podłączam nowy odtwarzacz video, który ma rozdzielczosc 1080, to czy amplituner "psuje obraz" na gorszą jakość? I czy jakość odtwarza, wpływa bardzo na jakość dźwięku? Z tym drugim to myśle że tak ale wole potwierdzenie;P i jak ma wpływ to jaki odtwarzacz tani jest polecany? oczywiście z odtwarzaniem dvd:)

I jak to jest z żywotnością sprzętu używanego.....ile taki amplituner od nowości potrafi pochodzić? Wiadome że dziś wszystko jest robione na chwilę, ale czy w tym wypadku też?

Jeśli o czymś zapomniałem, lub mało precyzyjnie napisałem, to prosze o poprawienie mnie:) przepraszam też za jakość tematu, ale po pracy jestem;P

Amplituner jakich wiele,jako używka ma teraz z 8 lat ,nowy kosztował 1999 pln,teraz wart może z 400 pln.Nic specjalnego,ale tez nie jest to jakiś szrot.Miałem go 5 lat temu,grał gorzej od Yamahy 640,potem miałem jeszcze model CA-640 trochę lepszy,mocniejszy i z HDMI,ale powiem że wtedy te amplitunery były przereklamowane.Wchodziły na rynek jako konkurencja,dla Yamahy,Onkyo,Marantz,no i było spore zakłamanie w gazetach,przedstawiano je jako super maszyny,rzeczywistość była jednak zupełnie inna.

Ja uważam że ten CA to bardzo dobry wybór do kina i muzyki, pamiętam, że grał lepiej od Denona 2106. Jeśli masz do kupienia kompletny w tym budżecie, to się nie zastanawiaj.

Tutaj fajna recenzja jednego z użytkowników:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

znalazłem kilka sztuk właśnie, ceny od 600 do 750zl. I ciekawi mnie czy warto kupowac. Wygladaja na stan dobry.....to jakis sklep sprzedaje, uzywki oczywiscie wiadome. A co do pozostałych pytań? I czy może coś warto innego do 1tys zl? jesli to taki stary sprzet to przeciez nie wiadome co dalej z tym bedzie....chociaz moze w tamtych latach lepsze produkowali....

A i jeszcze jedno....niedlugo jade do anglii lub belgii, moze tam cos warto poszukac na ich sprzedazach garazowych;>??

a tak wogole....kolega wymieniajac CA-640 zapomnial ze jest to stereo....z tego co widze, a model ktory ja wymienilem jest amplitunerej 6.1:) w sumie 5.1 wystarczy....

znalazłem kilka sztuk właśnie, ceny od 600 do 750zl. I ciekawi mnie czy warto kupowac. Wygladaja na stan dobry.....to jakis sklep sprzedaje, uzywki oczywiscie wiadome. A co do pozostałych pytań? I czy może coś warto innego do 1tys zl? jesli to taki stary sprzet to przeciez nie wiadome co dalej z tym bedzie....chociaz moze w tamtych latach lepsze produkowali....

A i jeszcze jedno....niedlugo jade do anglii lub belgii, moze tam cos warto poszukac na ich sprzedazach garazowych;>??

a tak wogole....kolega wymieniajac CA-640 zapomnial ze jest to stereo....z tego co widze, a model ktory ja wymienilem jest amplitunerej 6.1:) w sumie 5.1 wystarczy....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ca-640 wart z 1200 pln więcej ani grosza nowe 650 są za 2999,a za granicą takiego a-640 kupisz za 250 euro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wiec bede polowal na 640 lub 650....chyba ze jeszcze ktos cos ciekawego poleci:) i czy ktos odpowie mi na pytanie apropos wideo....czy jesli amplituner niema hdmi to czy nie popsuje sygnalu obrazu w sensie jakosci....ze z 1080 wysle cos slabszego

Skoro chcesz dołożyć - to do tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.