Skocz do zawartości
IGNORED

Music Hall czy Arcam a może ...

Gillan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jestem tutaj po raz pierwszy więc witam wszystkich serdecznie. Potrzebuję Waszej pomocy w doborze sprzętu (wzmacniacz, CD i kolumny). Jako, że po raz ostatni kupowałem około 20 lat temu (epoka Technics'a :-)) i do teraz mało się tym interesowałem mam mały kłopot co kupić. Trochę się pozmieniało i każdy radzi mi coś innego. Generalnie odsiałem inne propozycje (Denon, Marantz) i zastanawiam się na Arcam lub Music Hall. Słucham głównie hard rock i rock (deep purple, budgie, gn'r, roger waters) pomieszczenie ok. 18m2. Dostałem ciekawą ofertę na Music Hall a35.2 wzmacniacz i cd oraz kolumny Dynaudio dm 3/7. Całość zestawu ok 10 tys i trochę to przekracza mój budżet, planowałem ok. 7 tyś. Zastawiam się też nad wzmacniaczem Arcam a18 i CD a17 plus kolumny Dali Ikon 5 mk2 (też słuchałem i efekt niezły) to jest w zasięgu mojego budżetu. Proszę o pomoc czy warto dołożyć te 3 tyś na sprzęt Music Hall a może zaproponujecie mi jeszcze cos innego.

Będę wdzięczny za każdą sugestię.

https://www.audiostereo.pl/topic/100920-music-hall-czy-arcam-a-mo%C5%BCe/

Warto dołożyć !!, chcąc nieco oszczędzić możesz zakupić podstawkowe 2/7 bo na 18m2 spokojnie da ci to radę. Słuchałem niedawno takiego właśnie połączenia i w 29 metrach pomieszczenia dało to radę - te monitorki grają lepiej niż nie jedne podłogowe kolumny. Wierz mi - DALI Ikon pomimo, że to fajne i udane kolumny to nie jest ta liga co Dynaudio.

Ja gdy słuchałem dali to cięły po uszach nawet epikon 6 (tu wzmacniacz pm15s2 z dedykowanym cd też im to podkreślał) natomiast w Dynaudio góra rewelacja, za to bas to porażka (wielka dudniąca buła) - w zestawieniach jakich było mi to słuchać nie wziąłbym za darmo ;)

Sytuacja w pokojach odsłuchowych, co by się działo w domowych warunkach? cóż nich sobie każdy wyobrazi.

Jestem przeciwnikiem klasyfikowaniem sprzętu pod względem przydatności do danego gatunku muzycznego, jak dźwięk reprodukowany mi odpowiada to słucham każdego gatunku z równym zaangażowaniem i satysfakcją.

Fajny dynamiczny dźwięk dały sonus faber cremona w połączeniu z nieco delikatnym Arcam A19 - wiem ale kolumny można dobrać inne, a arcam za trzy kawałki nowy to przyzwoity klocek - odsłuch polecam.

Gość

(Konto usunięte)

Swój głos "oddaję" na Music Hall w połączeniu z Dynaudio.

Słucham m.in. takiej muzyki jak Ty i słuchałem tej konfiguracji, z tym że właśnie z monitorami Dynaudio 2/7.

U mnie jest 19 m2 i w zupełności one wystarczyły.

Piękne "rockowe brzmienie" z odpowiednim nasyceniem i basem :)

Co do Dali, to jakoś ogólnie te kolumny nie przypadły mi do gustu, choć wspominam miło, bo kiedyś miałem - jednakże po zmianie na np. Dynaudio, do Dali już nie wróciłbym.

Oczywiście, że kwestią jest cała konfiguracja i być może u mnie dlatego Dali nie pozostały... ;)

• 2 tygodnie później...

Proszę o pomoc czy warto dołożyć te 3 tyś na sprzęt Music Hall a może zaproponujecie mi jeszcze cos innego.

Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Na Twoim miejscu kupiłbym ten zestaw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena rozsądna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.