Skocz do zawartości
IGNORED

Philips BDP9700

naro

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

Osobiście mam 9600 , ten o którym mówisz wygląda całkiem inaczej ciekawe co ma w środku a Ty go masz czy planujesz kupic , w niemieckim Chip -ie podają , że tylko w 28% jest wart swojej ceny , jakośc obrazu w 100% na 100% , że jest prądożerny ( ok 20W) , poczytaj sobie do końca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zobacz kiedyś ktoś to wkleił więc pomyśl trochę zanim wydasz tysiące

Ukryta Zawartość

nie wiem czy dalej tak jest

W cenie do 2 tysi to Yamaha BD-A1020 ma fajne dane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/101062-philips-bdp9700/#findComment-2802685
  • 5 miesięcy później...

Witam,

Też się podłączam pod ten temat, bo właśnie zakupiłem ten odtwarzacz. Obecnie czekam na dostawę.

Powodem była głównie dość ograniczona możliwość wyboru- poszukiwałem odtwarzacza 3D do rzutnika, który ma wyjścia analogowe audio. Wzmacniacza nie planuję zmieniać, bo na Susano sobie jeszcze długo nie pozwolę a moje AX10 nie ma w ani HDMI ani dekoderów HD.

Niestety ten drugi wymóg sporo dróg zamyka. Miałem do wyboru niewiele modeli- Philipsa 9600 i 9700, Marantza 7006, Denona 2012, Oppo od 93 w górę i cambridge 751 i 752, możliwe że 651 też. Także generalnie wysokie progi cenowe, a tego Philipsa wyrwałem w wersji demo za €280, także całkiem przyzwoicie. Dla tych co szukają- to na niemieckim portalu wiadomo jakim: Denon to próg ok.€350-400, Marantz €500-600, Cambridge 75x ok. €800-1100, Oppo zaczynają się od €500 (wszystko oczywiście używki). Za używanego Panasonica BDT500 też trzeba zapłacić ok. €200. Do wszystkich cen należy też doliczyć ok €20-25 wysyłki, oczywiście jeśli sprzedający jest gotów do Polski wysłać, a to nie jest takie oczywiste.

Niestety ostatnio kupiłem też rzutnik, więc mam ograniczone fundusze i mimo wszystko musiałem na jakiś kompromis iść. Najbardziej chciałem Cambridge'a, ale po 2 miesiącach obserwacji wiem, że wyrwanie go poniżej wyżej wymienionej kwoty jest praktycznie nierealne.

Osobiście będę mógł się wypowiedzieć, jak już wszystko zainstaluję i wykonam pierwsze testy. Swoją drogą jestem ciekaw jak on wypada w porównaniu do PS3. Mam też możliwość sprawdzenia z Sony BDP-S300, ale to tylko 2D.

Niemniej jednak, chętnie się zapoznam z opiniami innych osób.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/101062-philips-bdp9700/#findComment-2960525

Witam,

Też się podłączam pod ten temat, bo właśnie zakupiłem ten odtwarzacz. Obecnie czekam na dostawę.

Powodem była głównie dość ograniczona możliwość wyboru- poszukiwałem odtwarzacza 3D do rzutnika, który ma wyjścia analogowe audio. Wzmacniacza nie planuję zmieniać, bo na Susano sobie jeszcze długo nie pozwolę a moje AX10 nie ma w ani HDMI ani dekoderów HD.

Niestety ten drugi wymóg sporo dróg zamyka. Miałem do wyboru niewiele modeli- Philipsa 9600 i 9700, Marantza 7006, Denona 2012, Oppo od 93 w górę i cambridge 751 i 752, możliwe że 651 też. Także generalnie wysokie progi cenowe, a tego Philipsa wyrwałem w wersji demo za €280, także całkiem przyzwoicie. Dla tych co szukają- to na niemieckim portalu wiadomo jakim: Denon to próg ok.€350-400, Marantz €500-600, Cambridge 75x ok. €800-1100, Oppo zaczynają się od €500 (wszystko oczywiście używki). Za używanego Panasonica BDT500 też trzeba zapłacić ok. €200. Do wszystkich cen należy też doliczyć ok €20-25 wysyłki, oczywiście jeśli sprzedający jest gotów do Polski wysłać, a to nie jest takie oczywiste.

Niestety ostatnio kupiłem też rzutnik, więc mam ograniczone fundusze i mimo wszystko musiałem na jakiś kompromis iść. Najbardziej chciałem Cambridge'a, ale po 2 miesiącach obserwacji wiem, że wyrwanie go poniżej wyżej wymienionej kwoty jest praktycznie nierealne.

Osobiście będę mógł się wypowiedzieć, jak już wszystko zainstaluję i wykonam pierwsze testy. Swoją drogą jestem ciekaw jak on wypada w porównaniu do PS3. Mam też możliwość sprawdzenia z Sony BDP-S300, ale to tylko 2D.

Niemniej jednak, chętnie się zapoznam z opiniami innych osób.

Pozdrawiam!

Niestety popełniłeś spory błąd kupując tego Philipsa ze względu na dekodery i jak rozumiem wyjście 7.1 analog. Jeśli podłączysz to w ten sposób do AX10 stracisz bardzo dużo na jakości brzmienia. Ax10 ma sporo lepszy DAC i wpuszczenie na niego samego rdzenia DTS da dużo lepszy efekt (powiem nawet, ze nie będzie co porównywać). No ale to można zrobić także przy użyciu odtwarzacza za 300zł Mam też BDP 9600 i to jest tragedia po analogu. Pioneer BDP 51FD, który też posiadałem miała sporo lepszy dźwięk.

https://www.audiostereo.pl/topic/101062-philips-bdp9700/#findComment-2960590

Niestety popełniłeś spory błąd kupując tego Philipsa ze względu na dekodery i jak rozumiem wyjście 7.1 analog. Jeśli podłączysz to w ten sposób do AX10 stracisz bardzo dużo na jakości brzmienia. Ax10 ma sporo lepszy DAC i wpuszczenie na niego samego rdzenia DTS da dużo lepszy efekt (powiem nawet, ze nie będzie co porównywać). No ale to można zrobić także przy użyciu odtwarzacza za 300zł Mam też BDP 9600 i to jest tragedia po analogu. Pioneer BDP 51FD, który też posiadałem miała sporo lepszy dźwięk.

Cóż jak rzeczywiście będzie źle, a uda mi się trafić coś lepszego, to wiadomo, że Philipsa sprzedam. Udało mi się go kupić dość okazyjnie, bo normalnie też bardzo ciężko je dostać poniżej €300. Ale dzięki za informację.

https://www.audiostereo.pl/topic/101062-philips-bdp9700/#findComment-2960663

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.