Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podłogowe do Onkyo Integry

Elektric

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy, proszę o wyrozumiałość. Dlaczego tutaj jestem... otóż w wakacje miałem okazje zatrzymać sie na kilka dni u ojca znajomej. Dorobił się już sporej kolekcji płyt, postanowiliśmy odpalić jego zestaw stereo. Nie oczekiwałem rewelacji, ale już od pierwszej minuty słuchania byłem w szoku... muzyka leci cicho, a wszystkie detale na wierzchu. Słuchanie w ogóle nie męczy, a komfort słuchania jest do tej pory mi nie znany. Fakt, że stosunkowo niedawno wyprowadziłem się z rodzinnego domu, gdzie słuchaliśmy na starej unitrze i słabawych kolumnach, na altusy nie było nas stać. Dziś się trochę pozmieniało, ale... Wakacje minęły, wróciłem do domu i nurtowało mnie to, czy mogę pozwolić sobie na taki sprzęt. Dostałem listę sprzętu oraz opinie:

wzmacniacz A-9511 (bardzo dobry, ale zuzyly sie wyjscia i podobno

trudne do naprawienia)

CDgrajek DX-7511 (bardzo dobry , ale bez bajerow)

kasetowiec TA-6711 (jak wyzej)

radio T-4511 (malo uzywam)

do tego

gramofon: Denon DP-35F (mieszane uczucia)

kolumny: CANTON CT-720DC (jestem wiecej niz zadowolony, to chyba

najlepsze w calym moim sprzecie)

zdaje sobie sprawę, że duże znaczenie ma również pomieszczenie, w którym stał zestaw. Było spore i na moje ucho "dobrze brzmiące".

spodziewałem się kilkakrotnie wyższych cen, niż teraz to jest warte. Doczytałem na forum i postanowiłem kupić ONKYO Integrę 8870 i ONKYO DX 6850. No i kolumny, canton model ct-720dc jest baaardzo mało popularny i cięzko uchwytny. Nie bał bym się ich kupić, bo sprawdzone - grają jak należy, ale na allegro jest jeden komplet do sprzedania za cenę kilkakrotnie wyższą niż na ebay.de, gdzie takowe są raz na kilka miesięcy... Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko szukać zamiennika. Nie mam zielonego pojęcia co nada się do tego wzmacniacza, bardzo podobało mi się jak grały 720, więc może ktoś zorientowany w temacie będzie potrafił doradzić jaki model będzie dobrze dobrany do tego zestawu, pomieszczenia i rodzaju muzyki ?

słucham głównie starej muzyki, starego klasycznego popu, soulu, funku, ale też sporo nowych rzeczy z pogranicza tych gatunków i ich ewolucji.

pomieszczenie, w którym będzie stał zestaw ma ok. 20m2.

DX6850 nie kupuj - nie ma już do nich laserów. Jak przestanie grać to już koniec.

Kolumny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DX6850 nie kupuj - nie ma już do nich laserów. Jak przestanie grać to już koniec.

Kolumny :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za późno, DX6850 już przyszedł. Póki co gra idealnie, czyta płyty odrazu po włożeniu, nie ma najmniejszych problemów. Ale troche mnie zmartwiłeś tym laserem, możesz napisać jaki model lasera w nim jest ? Może jeszcze przegrzebie aukcje polskie i zagraniczne. Możesz napisać coś więcej o tych kolumnach? Może są jakieś, które grają w bardzo podobnej charakterystyce jak te Cantony CT-720DC. Może ktoś ma onkyo integre, słucha podobnej muzyki i przetestował już jakąś ilość kolumn, ma konkretne wnioski? Które z zaproponowanych przez justas 32 najlepiej będą pasowały do zestawu ?

Laser SPU-3011, fakt, nie mogę namierzyć. Jeżeli pogra powiedzmy 3 lata, to za tą cenę i tak będę zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pamiętam brzmienie tego wzmacniacza. Do niego polecił bym Ci nowe Magnaty. Najnowsza seria Vector gra rewelacyjnie. Moim zdaniem o wiele lepiej od Quantum serii 600. Polecam Ci przemyśleć model Vector 205 lub 207. W dobrej cenie będziesz miał świetnie grające kolumny, nowe na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

Pamiętam brzmienie tego wzmacniacza. Do niego polecił bym Ci nowe Magnaty. Najnowsza seria Vector gra rewelacyjnie. Moim zdaniem o wiele lepiej od Quantum serii 600. Polecam Ci przemyśleć model Vector 205 lub 207. W dobrej cenie będziesz miał świetnie grające kolumny, nowe na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Rozciągnęło mi się to wszystko w czasie, ale w końcu kupiłem wzmacniacz Onkyo Integra 8870, mam do tego kupiony wcześniej CD Onkyo DX6850. Teraz pora na kolumny. Radziliście mi tutaj w wątku serię Vector, a w innych wątkach ludzie piszą, że seria Quantum jest lepsza niż Vector. Jestem zmieszany, jaka jest między nimi różnica, które będą lepsze dla mnie ? Oba zestawy da się upolować za ok. 1000-1200 zł. Używane. Wolę lepsze używane, niż gorsze nowe. Baaaardzo proszę o odpowiedź z objaśnieniem. Dzieki.

Ukryta Zawartość

Rozciągnęło mi się to wszystko w czasie, ale w końcu kupiłem wzmacniacz Onkyo Integra 8870, mam do tego kupiony wcześniej CD Onkyo DX6850. Teraz pora na kolumny. Radziliście mi tutaj w wątku serię Vector, a w innych wątkach ludzie piszą, że seria Quantum jest lepsza niż Vector. Jestem zmieszany, jaka jest między nimi różnica, które będą lepsze dla mnie ? Oba zestawy da się upolować za ok. 1000-1200 zł. Używane. Wolę lepsze używane, niż gorsze nowe. Baaaardzo proszę o odpowiedź z objaśnieniem. Dzieki.

obecnie na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - do wyrwania za 1000zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tez prawie 1000zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 400 za sztuke i druga sztuka w tym samym kolorze do wziecia za 500 zl - w sumie tez prawie tysiac

ktore kupic ? a moze szukac czegos innego ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.