Skocz do zawartości
IGNORED

TRZEJ MUSZKIETEROWIE

Kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy, że wszyscy przedstawieni ponżej "muszieterowie" są w zbliżonej cenie. Oczywiście różni je wiek (lata 70', 80' i 90').

Najstarszy jest kwadrofoniczny, średni dodatkowo posiada korektor dzwięku a najmłodszy pilota.

Podpowiedzcie, który z nich najbardziej przyjazny będzie uzytkownikowi.

[obrazekLUKASZ-153475_1.jpg] [obrazekLUKASZ-153475_2.jpg] [obrazekLUKASZ-153475_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2061-100003977 1170258206_thumb.jpg

post-2061-100003978 1170258205_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/10124-trzej-muszkieterowie/

Wybór podyktowany jest ceną (portwel niezbyt wypchany posiadam). Przeznaczyć mogę max 450 zł :((. Owszem, kiedyś posiadałem przenośny manet JVC i był nie do zepsucia (łącznie z nurkowaniem w wannie) i całkiem ładnie brzmiał w swojej klasie. Więc sobie pomyślałem może powrócić do tej firmy.

Widzę, że to z Allegro. Nie znam ,nie słuchałem nigdy wzmacniaczy JVC, ale za te lub zbliżone pieniądze możesz kupić ONKYO serii INTEGRA lub SONY z serii ES. To raczej pewne strzały, zwłaszcza w relacji do budżetu.

Pozdr.

skali -> jak chlopak chce kupic JVC, to po ch... mu sony czy onkyo, JVC ma tez calkiem fajny dzwiek.

Kondi -> Ja bym pewnie wybral ktorys ze starszych - ale nie ze wzgledu na dzwiek, bo nie wiem jakie sa roznice miedzy nimi, tylko to naprawde fajnie wyglada (sklanialbym sie nawet ku temu z korektorem, bo na pewno bosko wyglada w nocy:-) a i dodatkowy pozytek, ze jak sobie zaprosisz panienke czy chlopaczka - tu juz w zaleznosci od preferencji, to korektor zdecydowanie wprowadzi mily, intymny nastroj:-))))) ..... tyle ze srebrny wyglada solidniej.

Ja - ale podkreslam - ze wzgledu na estetyke wybralbym srodkowy albo srebrny:-)

Pozdr

Może Rotel - w budżecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ogłoszeniach jest też DENON PMA250SE - 450złociszy, a bardzo chwalony wzmak na tym forum.

iwo> kiedyś jak zobaczyłem katalog JVC z tymi bajerami (środkowy model) to śniło mi się nocami, zwłaszcza te słupki korektora;-)))

Bardzo podobne roztermi nmą targają. Wygląd to jedno, niezwodność drugie a jakość dzwięku trzecie.

Zdajęsobie sprawę, że w srebrnym kondensatorki trzeba bedzie wymienić, może potencjometry też. Ten z korektorem - sprzedawca nie odpowiada na maile (więc nic nie wiem o tym sprzęcie). Najlepszy kontakt jest w wałascicielem najmłodszego wiem ,ze ma ok.3 lat papiery i nie był rozkręcany. Spać nie mogę bo chcę kupić ale nie wiem co.

Kondi>

tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ivo => jak pisałem nie znam JVC, więc polecam to, co znam. Jak znasz JVC i jest O.K., to mu poleć i po sprawie, bo Kondi z tego co pisze to nie zna i nie słyszał.

kondi => kupowałem to i owo na allegro i jak do tej pory miałem szczęście. Nie znam żadnej metody, sprawdzaj opinie, "pewny sprzedawca" przeważnie jest pewny. Możesz też rzucić nickiem sprzedającego na tym forum, jak ktoś coś o nim wie to Ci odpisze.

Pozdr

Walery! Zamorduje!!Już pikawka z piersi mi mało nie wyskoczyła z emocji. Dzwoniłem do sprzedawcy - pozytywnie sięwyraził, na lukarze raczej negatywów szczególnie też nie ma. Więc dalej jestem w punkciew wyjścaia.

Popatrzcie dobrze, bo według mnie Denon 250 SE też jest w ogłoszeniach. Chyba, że to pomyłka przy wpisie (raczej znany na tym forum Stryjek wie co napisał), lub u mnie coś ze wzrokiem (to fakt, kilka dioptrii sie nosi). 8-)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w ramach zadośćuczynienia;-))

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.