Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre źródło NOS-ów w Europie?

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czyzby...?

http://www.chelmervalve.com/electron-tube.php

Although we supply all the major brands, and with over 2million NOS electron valves in stock, our main policy is too offer our own range of new tubes.

zapłacisz kartą on line:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

,w Europie Langrex

Witam

Na tego gościa to bym uważał, od dawna sprzedaje przemalowane EL34 JJ jako nos Siemensa (RFT) , na emaile udaje głupka, żałosne

Fake

Simens%204.jpg

NOS EL34 RFT

MH-EL34-8.jpg

" When The Music's over, turn out the lights"

Ja miałem lekkie przejścia z hornetem wysłał mi lampy z których jedna mikrofonowała twierdził ,że mam uszkodzony wzmacniacz i wysłał mi kolejny set z lampą którą jak włożyłem myślałem ,że rozerwie mi wzmacniacz.Zrobił to specjalnie i wmawiał ,że to wina wzmacniacza.Kupiłem kolejny set w stanach i jest do dzisiaj ok.

czytać co piszą sprzedawcy,porównywać ze zdjęciami z sieci,nie przejmować się opiniami innych.w razie wątpliwości pytać na forum.dobrze jest mieć bodaj najprostszy miernik lub dostęp do pomiarów.

Heheheh czyżby rysa na osławionych Psvankach?? po prostu kupować świadomie . Pomiary jak ktoś lutuje cenę w górę i to dokładne wraz z parowaniem jeśli potrzebne. Jeśli nie to ryzykujemy sami a może wyjdzie. Ale za mniejsze pieniądze. Zabawa jest wartna bo czasem za śmieszne pieniądze można wyrwać na prawdę fajowe lampy. A wtedy tak na prawdę zabawa się zaczyna

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

czytać co piszą sprzedawcy

To co piszą sprzedawcy to można w buty wsadzić, normalnie czarny humor

cyt

EL34 SIEMENS MATCHED QUAD NOS

NEW AND UNUSED

ORIGINALLY DISTRIBUTED BY SIEMENS GERMANY

ORIGINAL BOXED

EARLY PRODUCTION

ORIGIN OF THESE TUBES IS NOT KNOWN THEREFORE PRICE IS VERY VERY REASONABLE

WE HAVE SOLD HUNDREDS OF THESE TUBES NOW AND CUSTOMERS ARE VERY PLEASED WITH THEIR PERFORMANCE

TOP QUALITY ORIGINAL EL34

OUR STOCKS OF THIS TYPE ARE GETTING LOW, PLEASE BUY NOW TO AVOID DISSAPOINTMENT.

IF ORDERING IN QUANTITY PLEASE EMAIL FOR SHIPPING QUOTE. THANKYOU

" When The Music's over, turn out the lights"

akurat w tym opisie nigdzie nie ma,że Siemens made,zresztą kodów na lampach również nie ma.distributed by Siemens-oznacza lampy oem-moim zdaniem.akurat w Langrex kupowałem i nigdy nie było problemów.

a czy nasze forum jest dobrym źródłem NOS-ów i używanych lamp w "dobrym stanie"; ja mam średnio-dobre doświadczenia - na trzy zakupy jedno oszustwo

i przy okazji co powiecie o tych lampach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To było ironiczne... Prawdziwe NOSy ciężko dostać, natomiast szrotów nazywanych NOSami jest pod dostatkiem. Psvane to wybitne lampy, najlepsze z nowej produkcji.

O co biega z ta ich wybitnością?

Jesli zartowaleś to Ci się udało!!

To jest niestety mankament tych wszystkich aukcji. Bez pomiarów elektrycznych niestety daleko nie zajedziemy. Te same nr-y serii czy kody producenckie o niczym jeszcze nie świadczą - może poza miejscem produkcji i datą tejże. Niestety lampy wyjęte z pudełka - sam takowe posiadam NOSY jak zwał tak zwał diametralnie różnią się parametrami elektrycznymi. Nie mówiąc o parowaniu połówek jeśli chodzi o duotriody. A że na świecie masę szrotu zwanego NOSami to pełna zgoda. Jednak czasem przy odrobinie zimnej krwi , szczęściu i uczciwości sprzedającego można wyrwać fajne ciekawostki. Pasuje to jeszcze dokładnie pomierzyć i zabawa na całego.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Nie, nie żartowałem. Psvane to wybitne lampy, najlepsze z bieżącej produkcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powtarzasz się. Kolega z triody mało wie na ten temat, może niech zadzwoni do Ayona (udziałowca Psvane) i zapyta zanim po raz kolejny ujawni swoje prze"myśl"enia. Badanie w garażu kończy się mizernie. A poza tym wystarczy tych lamp posłuchać. Podoba sie? Zostawić. Nie podoba się? Szukać dalej. To takie trudne?

Nie wiem kto to jest Ayona, czy jest to imię czy nazwisko, czy ksywa którą przed chwilą wygooglałeś licząc na to, że przez sugestię, że wiesz kto to jest podbudujesz sobie "ałtorytet"...

Wiem tylko to, że jakby do niego/niej zadzwonić to na pewno nie przyzna się, że wyprodukowali tandetne świecidełko dla frajerów.

kamaz, zachowujesz się tak, jakby ci ktoś biznes zespuł. A jeśli nie wiesz, co to jest "Ayona", to wstydź się, wdziej wór pokutny, przeproś i zmykaj po nauki. Nie masz racji i pogrążasz się coraz bardziej.

A jeśli nie wiesz, co to jest "Ayona", to wstydź się, wdziej wór pokutny, przeproś i zmykaj po nauki.

po twoich reakcjach na krytykę chińskiej myśli marketingowej można sądzić że to jakiś twój kolega.

a nauki to tobie polecam, zacznij od terminu "mostek mikowy" i jego funkcji w lampie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.