Skocz do zawartości
IGNORED

DUAL CS 650-RC NIE DZIAŁA AUTOMATYKA

DARK WATER

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry na allegro allegro zakupiłem duala cs 650-rc. Został mi przysłany. Po włączniu i po nacisnięciu startu ramię się podnosi i następnie opada podpórkę. Osoba od której kupiłem zarzeka się, że u niej działa automatyka. Proszę o pomoc co to może być

Na pewno chodzi o tzw. "pimpel". Była już o tym mowa, ale zapomniałem w jakim temacie. Trzeba tylko nałożyć kawałek rurki z tworzywa (np izolacja z przewodu miedzianego) na pewną półośkę. Wszystko masz na zdjęciu z linku, który wklejam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

post-7746-0-95367000-1361808407_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Semi Automatic Turntables" to raczej nie jest wzmacniacz :-)

Three lunch breaks in a row I was cursing the otherwise highly sophisticated German engineering. All the trouble was with automatic turntable by DUAL. It was completely wasted. No automatic operation, no operation at all. I was desperate, ’cause I disassembled and assembled the mechanics three times, standing, sitting, singing and … no, no dancing. Then I decided to call Jānis, who is dealing with vintage stuff a lot more time than me. He said just four words. “

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) “. Fifteen minutes and one 4mm sized plastic piece later the problem was solved. However, the question remains: Why the hell DUAL was making turntables for years with the same plastic piece, if the problem was persistent and common for nearly all models of automatic and semi-automatic turntables from early seventies to middle eighties.. ?

A to jest ten temat, w którym była mowa jak usunąć taką usterkę....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziękuje ale zdjęcie pokazuje jakis wzmacniacz

Przewiń stronę z linka w dół...

Oddaj ten szrot sprzedawcy i niech zwraca całą kasę + zwrot za odesłanie.

Jeśli jest problem z przewinięciem strony to jeszcze większy bezie z założeniem rurki na półośkę, a o kalibracji ramienia i wkładki to już w ogóle :-]

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Opublikowano · Ukryte przez palton, 26 Lutego 2013 - dubel
Ukryte przez palton, 26 Lutego 2013 - dubel

Przewiń stronę z linka w dół...

Oddaj ten szrot sprzedawcy i niech zwraca całą kasę + zwrot za odesłanie.

Jeśli jest problem z przewinięciem strony to jeszcze większy bezie z założeniem rurki na półośkę, a o kalibracji ramienia i wkładki to już w ogóle :-]

Właśnie dlatego na początek przygody odradzam Ci takiego sztrucla. Jeśli Cię nie zniechęci grzebanie w nim to się zaprawisz w bojach :-) naprawisz automatykę to zaraz zaczną pływać obroty, zacznie się brumienie, kable w ramieniu się zdematerializują albo będzie kolejne burczenie czy inne kwiatki. Każdy chyba przerabiał tu takie wraki na początku przygody z winylem. Jeśli masz możliwość to oddaj dziada sprzedawcy, masz niezgodność towaru z opisem, miał być sprawny a nie jest, uniemożliwia to odtwarzanie co czyni gramofon bezużytecznym. Szkoda nerwów i sałaty na takiego trupa.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Właśnie dlatego na początek przygody odradzam Ci takiego sztrucla. Jeśli Cię nie zniechęci grzebanie w nim to się zaprawisz w bojach :-) naprawisz automatykę to zaraz zaczną pływać obroty, zacznie się brumienie, kable w ramieniu się zdematerializują albo będzie kolejne burczenie czy inne kwiatki. Każdy chyba przerabiał tu takie wraki na początku przygody z winylem. Jeśli masz możliwość to oddaj dziada sprzedawcy, masz niezgodność towaru z opisem, miał być sprawny a nie jest, uniemożliwia to odtwarzanie co czyni gramofon bezużytecznym. Szkoda nerwów i sałaty na takiego trupa.

Sprzedawca stwierdził, że od niego został wysłany bez wad. W żaden sposób nie mogę się z nim dogadać

Ten Dual to dobry gramofon. Awaria "pimpla" to dość częsta i z reguły jedyna przypadłość Duali. Czy dalej nie wiesz jak to naprawić, czy też to nie było to?

Plus dla Ciebie. Wkładkę wymieniłeś? Kalibracja? Jak wszystko gra to teraz kupować płyty tylko zostało :-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.