Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie i skonfigurowanie dwoch ampli i wzmacniacza stereo

skoranoso

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

Zalogowałem się na forum ponieważ, kupiłem nowy sprzęt audio który podlączyłem po swojemu zajelo mi to kupę czasu ale w koncu dziala jak powinno. Może przedstawie sytylacje:

Chcialem do siebie podlaczyc amplituner pioneer vsx 520k z nad 372c,

Niestety niepowiodło sie ponieważ pioneer nie ma wyjscia pre out postanowilem szukac innego wzmacniacza znalazlem marantz 5300, tym razem udalo mi sie to podlaczyc pre out marantz 5300 pod main in nad 372. dzwiek z komputera analogowo karta sb audigy 5.1. powiem ze dzwiek wymiata, naprawia moje mp3 ale musialem wylaczyc wszystkie effekty na karcie dzwiekowej, qality na karcie na cd. bass dynamiczny, ostry, wysokie tony nie za duze nie za male bylem zadowolony

jeszcze zapomniałem oto jaki mam zestaw kolumn:

nie uzywam sub narazie

Przod:2 x Proson 212 rr 400w 4ohm 25-32000

central: carvin vega cls 6c 125 w 8 ohm 50Hz - 20kHz

Tyl: 2 x bqw DM602 120 w 8 ohm

powrót do tematu, podlaczylem ps3 przez optic do marantza i dzwiek dobry nie powala na kolana na audio, wlaczylem film batman begins na marantz ustawienie auto, totalne dno to nie jest dzwiek przestrzenny, pogrzebałem wiec w ustawieniach wzmaka i cos udalo mi sie poprawic ale lipa

To sie wkurzyłem postanowilem szukac innego klocka(chociaż z audio bylem zadowolony marantz + nad + komputer daje czadu)

udalo mi sie znalesc harman kardon avr 255 za tanie koszta uszkodzony panel przedni lekko ale wszystko dziala.

I teraz sedno sprawy ps3 podlaczenie hdmi mam wkoncu zajeb...e kino dzwiek w hk polaczeniu z nad wymiata w filmach i grach czuje sie jakbym byl w grze ale z muzyka byla lipa bo z kompa analog lipa

, ps 3 lipa elektroniczny dzwiek lipa

i postanowilem podlaczyc pod siebie marantz 5300+nad 372+harman kardon avr 255 w taki sposob

kable belkin pure av

hk przez wyjscie pre out do marantz przod, tyl, central, z marantz sygnal na tyl i central z koncowki i przez pre out marantz do nad.

wlaczylem pleya dzwiek przez hdmi trzy klocki wlaczone, wlaczylem audio cd i mnie zamurowalo teraz to to wali jak trzeba, muzyka rozna chcialem przesluchac wszystkiego wlaczylem film transformers 3 czesc ustawilem kolumny i rozstawienie automatycznie przez hk.

takich efektow to ja w kinie nie widziałem bez kitu potega mocy, chociaz czasem przesteruje marantz ale to juz nie wysiedzisz tak nawalaja przesadzam

aha koncert ac dc river plate bd wymiata w tym zestawieniu.

Teraz moje pytanie czy ktos mi pomoze żeby z tego osiagnac cos jeszcze chociaz jestem zadowolony z tego co mam, morze popelnilem jakis blad w podlaczeniu?

troche sie rozpisalem jak na poczatek

pozdrawiam

skora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.