Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do 1500 zł do muzyki klasycznej

VOX77

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc przy wyborze odtwarzacza CD.Słucham muzyki tylko przez słuchawki.Mam słuchawki Sennheiser HD-580+wzmacniacz słuchawkowy klon lehmanna + CD SONY CDP XE530. Chciałbym wymienić CD na lepszy ( budżet 1500 zł ) może być jakiś używany z allegro.Pozdrawiam wszystkich na forum !!!

a w temacie, bo słucham sporo klasyki:

nie wiem co jest na alle...

ale polecam (sprawdzone)

Myryad 100 (szczegółowy, przejrzysty, przestrzenny)

Audiolab CD 1000 (stary angielski oczywiście...) - dość pastelowy dynamiczny (w granicach ceny) b. kulturalny przekaz

opcja dwie klasy lepsza, jeśli to Sony ma wyjście cyfrowe...

dokupić dobry starszy przetwornik np. Theta ProPrime, ale polecam wersję II (jak poszukać to ok. 1500) i to w klasyce jest TO..

a w temacie, bo słucham sporo klasyki:

nie wiem co jest na alle...

ale polecam (sprawdzone)

Myryad 100 (szczegółowy, przejrzysty, przestrzenny)

Audiolab CD 1000 (stary angielski oczywiście...) - dość pastelowy dynamiczny (w granicach ceny) b. kulturalny przekaz

opcja dwie klasy lepsza, jeśli to Sony ma wyjście cyfrowe...

dokupić dobry starszy przetwornik np. Theta ProPrime, ale polecam wersję II (jak poszukać to ok. 1500) i to w klasyce jest TO..

Bardzo dziękuję za fachową i szybką odpowiedź !!!!

1500zł DAC, ale sensowny kabel cyfrowy to kolejne kilka stówek. Lepiej wziąć jakiś upgradowany odtwarzacz CD lub DVD z dostępnym laserem. Po co kolejny klocek do słuchania płyt, skoro może być jeden? Ja tam nie jestem przekonany, że Theta to takie cudo. Wyższy model Pro Va mnie nie urzekł w każdym razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.