Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumn z ciepłą barwą dla relaxu

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach wyjazd na dłuższe odsłuchy różnych kolumn.

Poszukuję czegoś co zagra ciepło, tak aby można było się przy tym relaksować.

Preferuję aby tony wysokie były nie za ostre, nawet lekko wycofane, wyeksponowany środek oraz przyjemne plumkanie basu.

Słucham głównie popu, rocka, jazu oraz czasami elektronicznej muzy.

Będzie to podpięte pod ARCAMa AVR350, źródło komputer, audiolab 8000cd.

Co byście polecili? Czego warto byłoby posłuchać?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Jeżeli podstawkowe, to w zależności od budżetu klasyczne dynaudio, starsze spendory, z nowszych np. Xavian czy również Dynaudio serii DM. Właściwie to opisałeś tzw. klasyczne brytyjskie brzmienie, więc jeszcze starsze Rogersy, Eposy i generalnie brytyjskie monitory, ale już nie np. B&W.

Gdy na dłużej , to proponuję śledzić perypetie z Kuleszą. Tam będzie i wycofane i wyeksponowane... Plumkanie - też będzie. Bedzie wszystko ! I - za półdarmo , dodam z uśmiechem ! :))) A jak później zagra ! - rany julek... PS - zwłaszcza - będzie "wycofane".

Mam w planach wyjazd na dłuższe odsłuchy różnych kolumn.

Poszukuję czegoś co zagra ciepło, tak aby można było się przy tym relaksować.

Preferuję aby tony wysokie były nie za ostre, nawet lekko wycofane, wyeksponowany środek oraz przyjemne plumkanie basu.

Słucham głównie popu, rocka, jazu oraz czasami elektronicznej muzy.

Będzie to podpięte pod ARCAMa AVR350, źródło komputer, audiolab 8000cd.

Co byście polecili? Czego warto byłoby posłuchać?

KEF XQ 40 polecam...nie wiem tylko jaki masz budżet.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Bardzo lubię swoich akustyków z Wiednia to co mam nie polecać?

Polecam.

Jest jednak jedno ale, ów Arcam to amplituner kina domowego, pytanie czy sobie poradzi?

Wątpię, więc chyba jednak nie.

Jak duże pomieszczenie?

Witaj,

niemożliwe jest zaproponowanie konkretnych modeli kolumn, nie znając wielkości pomieszczenia. Opisz proszę Twoje pomieszczenie pod względem akustyki, możliwości ustawienia kolumn.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za odpowiedź,

proponowałbym posłuchać konstrukcji Xavian, model XN250 Evo powinien idealnie sprawdzić się także w pomieszczeniu docelowym biorąc pod uwagę konfigurację systemu i preferencje brzmieniowe. Niestety trochę powyżej budżetu. Ewentualnie mniejsze, ale także spokojnie potrafiące nagłośnić pomieszczenie 25m2 Xavian XN 125 Junior (idealnie nagłośniły nam pomieszczenie dwa lata temu na Audio Show).

Alternatywą mogą być kolumny Tannoy Revolution DC6T, które bardzo dobrze współpracują z elektroniką Arcam oraz Epos Elan 30.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań służę pomocą. Dajemy także możliwość odsłuchu kolumn w Twoim pomieszczeniu, gwarantując możliwość zakupu bez praktycznie żadnego ryzyka.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Szukaj kolumn na polipropylenie jak Spendor czy Vienna.

Pare dni temu sprzedałem Vienny Beethoven i własnie tak grały mi na 18 metrach.

A ze szukam kolumn z pazurem to zmieniły własciciela.

Bardzo dobre , niedrogie i niedoceniane kolumny.

Zainteresowały mnie Tannoy Revolution DC6T. Bardzo ładnie wyglądają, pasowały by mi do mojego wystroju wnętrza.

Czy możecie o nich coś więcej powiedzieć? Jaką mają charakterystykę brzmienia? Czy są ciepłe i sopran jest delikatny?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Sonus Faber. Stare modele jak Concerto, czy Contertino.

Nie znam bardziej relaksujących kolumn.

Tylko daruj sobie nowe, bo tyle mają wspólnego ze starym dobrym Sonusem co koń z koniakiem.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

• Redaktorzy

Tylko daruj sobie nowe, bo tyle mają wspólnego ze starym dobrym Sonusem co koń z koniakiem.

Możliwe, że mają tyle wspólnego ze starym Sonusem, ale darować sobie? Co nie pasuje Ci w nowych? Z tego co pamiętam to pisałeś, że masz podstawkowe Sonusy. Ja mam podłogowe Toy Tower i powiem Ci, że własnie je wybrałem, bo najbardziej mnie oczarowały w założonym budżecie cenowym.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.