Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki bezprzewodowe?

templer21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem słuchawek bezprzewodowych. Brak kabla to dla mnie ogromny plus.

Myślałem nad firmą Sennheiser, która raczej chłamu nie robi :]. W grę wchodzą 2 modele (RS-110 i RS-45) - do 400zł. Ten drugi ma chyba lepsze parametry, ale 4h działania to bardzo krótko...

Może ktoś się podzielić swoim doświadczeniem? Który model wybrać (inne propzycje mile widziane) i czy te słuchawki do słuchania muzyki w ogóle się nadają?

Z góry dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/10186-s%C5%82uchawki-bezprzewodowe/

Witaj. Sennheiser istotnie ma dobrą ofertę w tym sektorze rynku, ale musisz brać pod uwagę istotny fakt: słuchawki bezprzewodowe są świetne do sprzątania, zmywania, ćwiczeń w domu itd. Natomiast nie są do słuchania muzyki.

Po pierwsze ograniczony czas pracy - żyjących dłużej niż 4 godziny raczej nie znajdziesz (a widziałeś czas ładowania? :)) Po drugie - płacisz przede wszystkim za wzmacniacz, akumulatory, nadajnik, odbiornik, ładowarkę i parę innych rzeczy, co powoduje że brzmienie masz na poziomie słuchawek kilkakrotnie tańszych.

To wszystko powoduje, że takie słuchawki są raczej zabawką i nie nadają się na główną parę.

A co do konkretnych propozycji - jeżeli chcesz kupić słuchawki z prawdziwego zdarzenia i masz na ten cel ok. 400 zł, to z czystym sumieniem mogę polecić ci model HD555. Jak wszystkie Sennheisery z nowej serii długo dochodzą do optimum brzmieniowego, ale to bardzo udana konstrukcja.

@krzycho83 Hehe :) Dzieki za opinię.

@spilner no te 4h pracy też mi się nie podobają, ale nowe sennheisery (RS-110) jadą na 2 zwykłych paluchach niby 20-25h! Inne parametry jednak mają cieniutkie :/

2:0 dla kabla...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.