Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo z podłączeniem cyfrowym za rozsądną cene

^świeżak^

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje zestawu stereo do 3000 PLN +/- 500. Wzmacniacz 1400 - 2000, kolumny 1000 - 1500.

Ważne jest aby wzmacniacz posiadał przetwornik cyfrowy, wejście optyczne oraz USB - sprzęt ma być podłączony do TV optykiem.

W większości będzie odtwarzana muzyka z TV - radio internetowe, CD, MP3 z USB.

Sprzęt będzie usytuowany w pomieszczeniu 36m (4x9) (a właściwie w jego połowie 4x5).

Preferowane kolumny podłogowe drewno w kolorze mahoniu itp. Zależy mi na czystym dźwięku z miękkim nieuciążliwym basem.

Szukałem wzmacniaczy z w/w funkcjami i natknąłem się na następujące pozycje:

-Onkyo TX-8050 - 1870

-Onkyo A-9050 -1800zl

Moje pytani:

- czy ma to w ogóle sens... chodzi mi o jakość przetworzonego dźwięku cyfrowego nadawanego z internetu wątpliwej jakości na analog przez wbudowany we wzmacniaczu przetwornik.

- jaki wzmacniacz z w/w funkcjami

- jakie kolumny

Z góry dziękuje za pomoc.

Witaj,

jeśli przede wszystkim będziesz korzystał ze źródeł cyfrowych, konfiguracja podana przez Ciebie jest optymalna.

Zwróć proszę uwagę na najnowszy, moim zdaniem świetny wzmacniacz NuForce DDA-100 oraz zestaw kolumn Indian Line Nota 550. Zmieścisz się w budżecie, uzyskasz dobre, mocne, dynamiczne brzmienie o jednak łagodnym charakterze. Zestaw taki także powinien spokojnie nagłośnić część odsłuchową w Twoim pomieszczeniu. Wzmacniacz posiada wbudowany bardzo dobry przetwornik cyfrowo/analogowy, umożliwia wprowadzenie sygnału poprzez złącze optyczne, coaxialne oraz USB.

Przyjrzyj się proszę mojej propozycji, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za zainteresowanie, ciekawy zestaw, ale nie chciałbym zamykać sobie drogi do ewentualnego podłączenia sprzętu przez cinch'e. Onkyo TX-8050 zachęca do kupna funkcjonalnością, jak to się ma do jakości dźwięku? Przeglądając kolumny natknąłem się na WHARFEDALE Diamond 10.4 których miałem okazje słuchać w sklepie dla idiotów podłączone były do DENON PMA-1510AE Premium Silver i dźwięk był bardzo zadowalający. Czy podłączając te kolumny do Onkyo TX-8050 wrażenie dźwiękowe będą dużo gorsze?

Kolumna WHARFEDALE Diamond 10.4

Więcej na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © 2012 Saturn. All rights reserved.

Kolumna WHARFEDALE Diamond 10.4

Więcej na:

Ukryta Zawartość

Copyright © 2012 Saturn. All rights reserved.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.