Skocz do zawartości
IGNORED

,Jak podłączyc gramofon ?

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Pytanie do specjalistow .

jak podłączyc gramofon bezpośrednio pod mikser behringer ,a tenże nie ma wejścia Phono?.

Nie mam przedwzmacniacza .Pozdrawiam .

To weź zakup. Pozdrawiam.

chyba się nie da; najprostszy, ale MUSI być przedwzmacniacz korekcyjny

ostatecznie możesz od biedy pod wejście mikrofonowe, ale odsłuch będzie zniekształcony - przesunięcie charakterystyki do góry

MÓGŁBYŚ przystosować jedno z wejść stereo w mikserze do gramofonu (albo dorobić dodatkowe jak jest miejsce)

za ok.5 naszych polskich złotych można wiadomo gdzie kupić płytkę przedwzmacniacza z demontu z Radmora 5102; wymaga ona zasilania chyba ok. 30-35V; układ ten cieszy się dobrą opinią, jeżeli chodzi o walory odsłuchiwe winyli

jeden warunek - dobrze by było jakby to zrobił elektronik. który wie jak co popodłączać

Ale po co ?

.

Oczywicie po to abym nie musiał puszczć gramiaka przez Amplika -na mikser .

chyba się nie da; najprostszy, ale MUSI być przedwzmacniacz korekcyjny

ostatecznie możesz od biedy pod wejście mikrofonowe, ale odsłuch będzie zniekształcony - przesunięcie charakterystyki do góry

MÓGŁBYŚ przystosować jedno z wejść stereo w mikserze do gramofonu (albo dorobić dodatkowe jak jest miejsce)

za ok.5 naszych polskich złotych można wiadomo gdzie kupić płytkę przedwzmacniacza z demontu z Radmora 5102; wymaga ona zasilania chyba ok. 30-35V; układ ten cieszy się dobrą opinią, jeżeli chodzi o walory odsłuchiwe winyli

jeden warunek - dobrze by było jakby to zrobił elektronik. który wie jak co popodłączać

.

Teraz puszczam przez Amplituner Sony na mikser ,ale było by wygodniej - i taniej - gdyby dało sie podłączyc od razu ..

Witam .

Pytanie do specjalistow .

jak podłączyc gramofon bezpośrednio pod mikser behringer ,a tenże nie ma wejścia Phono?.

Nie mam przedwzmacniacza .Pozdrawiam .

Pytanie coś a la mam gitarę i kolumnę głośnikowa, chcę grać koncerty, jak mam podłączyć bez wzmaka tak żeby kolumna ryczała? ;-) fizyki nie oszukasz, musi być przedwzmacniacz. dj art pre czy jak mu tam, jest taki w miarę tani i do takiego celu jak potrzebujesz będziesz zarobiony po kokardę.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.