Skocz do zawartości
IGNORED

SYSTEM MINIMALISTYCZNY

tomek40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,proszę o radę odnośnie takiego zestawu,myślę o arcam solo mini i atc scm 7 może wie ktoś jak to gra,może ma w podobnej cenie godnego rywala ? Dla mnie ważna jest ładna scena,przestrzeń delikatne wysokie.Fajnie żeby grało to dobrze też po cichu podczas wieczornych odsłuchów.

https://www.audiostereo.pl/topic/102037-system-minimalistyczny/

Witaj,

bardzo dobra konfiguracja, uzyskasz dźwięk neutralny. ATC to jednak kolumny o budowie zamkniętej, tak więc nie jest to dźwięk efekciarski z podbitym basem, są to kolumny grające neutralnie, bardzo dokładnie ale nie ostro i agresywnie.

Podaj proszę jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jak będą ustawione kolumny w Twoim pomieszczeniu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Napewno nie podwieszaj kolumn, ATC kompletnie Ci nie zagra, szkoda forsy. Pomyśl o ładnych, klasycznych standach, ATC to naprawdę bardzo poważny i dopracowany produkt, jeśli chcesz wykorzystać jego możliwości, daj im warunki do dobrej pracy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,proszę o radę odnośnie takiego zestawu,myślę o arcam solo mini i atc scm 7 może wie ktoś jak to gra,może ma w podobnej cenie godnego rywala ? Dla mnie ważna jest ładna scena,przestrzeń delikatne wysokie.Fajnie żeby grało to dobrze też po cichu podczas wieczornych odsłuchów.

Niestety słuchając wieczorkiem, po cichu ATC po prostu nie zagra... świetne głośniki ale nie do cichego słuchania

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Dla mnie ważna jest ładna scena,przestrzeń delikatne wysokie.Fajnie żeby grało to dobrze też po cichu podczas wieczornych odsłuchów.

huh.. to moze jakies szerokopasmowki?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

huh.. to moze jakies szerokopasmowki?

doskonały pomysł - szerokopasmówki na pewno spodobaja się podczas wieczornych odsłuchów ale i nie tylko wtedy, to niedocenione głosniki

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Właśnie priorytetem dla mnie bedzie w zasadzie wieczorne ciche odsłuchy...co do basu można wspomóc sie jakimś fajnym subem,moze rel t5 i powinno być w tej kwestii ok.Interesuje mnie z jaką dynamiką i sceną zagrają przy niskich poziomach głośności.

Tomek nie chciałbym robić kryptoreklamy ale ostatnio posłuchałem Indiana Line i to do Solo byłoby dobre. Wysoka efektywność i świetny dźwięk. Naprawdę warto. Mój znajomy kupił z serii Nota wolnostojące. To jego początek z audio wogóle. Prędko z szoku nie wyjdzie.

Pozdrawiam

SYSTEM MINIMALISTYCZNY

iPod + przyzwoite dokanałówki

"system" prawie niewidoczny, a gra lepiej wzmiankowanego wyżej

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Gość

(Konto usunięte)

do cichego słuchania kolumienki z małym nisko-średnio-tonowcem się nie nadają. Może atc scm 7 wyglądają ładnie, ale przecież nie piszesz o oglądaniu a słuchaniu. Do tego potrzeba porządnego głośnika, choćby takiego jak tu:

http://allegro.pl/saba-box-iiia-vintage-i3088566007.html

nie piszesz czy ma być nowe czy używane.

W podanym przykładzie nie ma już niczego śmiesznego.

czy tak jest dobrze ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ustawienie stricte audiofilskie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.