Skocz do zawartości
IGNORED

GDZIE KUPIĆ LAMPY ELEKTRONOWE?

lampowiec1000

Rekomendowane odpowiedzi

zadzwoń do Amplifona...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam, E88CC to o ile mi wiadomo troszeczke cos innego proponuje wybrac sie na wolumen i poszukac uzywanej (ja dzisiaj zakupilem wlasnie E88CC za 8 zl), a jak nie masz mozliwosci to proponuje strone

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najtańsze lampy i największy wybór w Polsce ma Pan Florian Sześniak z Warszawy. Biora od niego polscy producenci wzmacniaczy lampowych. Poszukaj więc namiarów w ogłoszeniach w prasie audio, lub jak nie pilne, to pisz na priva to Ci podeslę kontakt. Sam od niego kupuje od lat. Jesli jest potrzeba od razu je paruje.

u Florka nie kupuj bo ma drogo i kit wciska tym co sie nie znaja i wcale nie zaaopatruja sie u niego producenci wzmacniaczy tylko lamerzy. na fonarze szukaj, to pełen profesjonalizmu serwis poswiecony lampkom. w amplifonie nie kupuj bo amplifon sam pzreciez kupuje lampy od kogos bo on robi wlasnie wzmaki a nie lampy. wiec lepiej gdzies blizej zródła albo u samego zrodla. szukaj a znajdziesz. mozna znalesc bardzo tanie ta lampke, zreszta cena zalezy mocno od niewiedzy sprzedajacego ale takze jesli spzredajacy zna sie na rzeczy to od tego jakiej firmy to lampka, jakie wykonanie,wersja, jakosc itp. Nie daj sie nabrac!!!! Bo mozna znalesc takich co chca wcisnac te lampke za pare dych a to zwykla lampka jakich pełno na wysypisku w starych radioodbiornikach itp. Pozdrawiam.

To co jest irytujące w polskim rynku lamp to to że jak można kupić przyzwoitej firmy lampy i nie są ze śmietnika to już jest OK. Ale żeby móc sobie powybierać z której firmy, żeby wszystkie były selekcjonowane, parowane z odpowiednią dokładnością (oczywiście po wygrzaniu) to już marzenie ściętej głowy. Dlatego każde pojawienie się nowego detalisty to "święto lasu".

Pzdr.

Zapomniałem o linku. Jakbyś nie znalazł tego czego szukasz w Polsce to spróbuj u Kevin'a Deal'a z Upscale Audio.

Ukryta Zawartość

Pzdr.

Ukryta Zawartość

W rcm np. Electro Harmonix lub SOVTEK 6922

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Delta=> nie tyczy się to oczywiście wszystkich. Ludzi co budują wzmacniacze jest bardzo dużo. Wiem również o złej opinii jaką się p. Florek "cieszy". Ja jednak osobiście zakupiłem u niego wiele różnych lamp. Zawsze transakcje były wzorowe. Nigdy żadnego kitu i kiczu. Mało tego jak ktoś ze znajomych szukał jakiejś lampy, pomimo starań u "innych" zawsze od Floriana dostawał. Inni poprostu nie mieli towaru na składzie. Wracając do forum- chyba własnie po to jest by wymieniać swe spostrzeżenia, uwagi i opinie. Pozdr... i zawsze chylę czoła przed mądrymi i rzeczowymi radami.

Ciekaw jestem różnic brzmieniowych pomiędzy różnymi lampami sterującymi E88CC, ECC88 różnych firm, czy możecie opisać swoje spostrzeżenia co do zmiany brzmienia wprowadzanego przez różne rodzaje lamp. Czy opłaca się kupować lampy mullarda zamiast złoconej wersji Tesli itd...

Pewnie, że się opłaca. Oczywiście jeśli sprzęt jest na odpowiednim poziomie. Co do dźwięku to juz chyba gdzieś było na forum. Mullard jest fajny, dynamiczny, sprężysty to chyba taki złoty srodek wersja ze złotymi nóżkami gra klarowniej od zwykłej. Telefunken to chyba mistrz detalu i przestrzeni, ale uwaga potrafi uwypuklić wady sprzętu. Philipsy SQ ogólnie fajne granie, dużo powietrza podobnie jak Brimar, który jest trochę ciężkawy - uwaga już 2 razy widziałem ...... podrobione lampy tego typu ....podobno to chińczycy. Sovtek dźwięk raczej jasny, brakuje wypełnienia i taki jakiś niejaki. Ciężko to opisać trzeba posłuchać. Tesla złota... szkoda gadać.

Generalnie różnice na "małych lampach" często są większe niż na lampach mocy.... czyli ogromne.

Skoro tak, to i ja potrzebuję eksperymentu z lampami sterującymi. Jak dotychczas nie mogę nigdzie znaleźć lepszych. Moje to PCC84 lub 7AN7- może ktoś wie czym lepszym je zastąpić lub takie same modele ale od "konkretnego" producenta?

Poniżej link do strony Upscale Audio z opisem dostępnych lamp. Zamieszczam go bo oprócz listów "wdzięcznych klientów" są tam opisy brzmienia poszczególnych lamp i czasami również rady do czego podłączać a do czego nie. Pisane to było przez Kevina Deala a facet zna się na rzeczy. Może pomoże to Wam namierzyć tę "właściwą" lampę.

Mam też pytanie: czy ktoś się zetknął z lampami z Tesli Vrszovice? Jakie wrażenia? Ten zakład istnieje/nie istnieje? Ktoś go przejął? Pytam bo sam nie miałem doświadczeń z tymi lampami, a opinie w necie są dramatycznie rozbieżne. Czytałem nawet gdzieś że Tesla Vrszovice to tak naprawdę JJ. Może ktoś coś wie?

Pzdr.

widze, ze AF zdecydowalo sie na wspolprace z RCMem - wiec mozna u nich kupic sporo lamp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej co Wy na to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To adres JJ (była TESLA, której juz niesteety nie ma, bardzo dobre lampy robila, JJ ma sprzeczne opinie):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam kupowalem w

Ukryta Zawartość

Ceny na Sovteka _znacznie_ nizsze niz gdziekolwiek w RP.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.