Skocz do zawartości
IGNORED

Sound Blaster 5.1 VX

ptt83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien dylemat i może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Używałem dotychczas zintegrowanej karty dźwiękowej na mojej płycie głównej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio wpadła mi w łapy karta dźwiękowa Sound Blaster 5.1 VX. Pomyślałem sobie, że skoro za darmo to co mi tam -zamontuje ją.

Efekt - dźwięk o połowę cichszy a dodatkowo taki stłumiony, że w słuchawkach czuję się jakbym miał foliową torbę na łbie. Sterowniki zarzuciłem najnowsze ze strony producenta. Integrę zdezaktywowałem w BIOSIE chyba wszystko zrobiłem jak trzeba. Podpiąłem ja pod PCI a nie PCI-E ale ma to jakieś znaczenie? Chyba nie jest potrzebny aż taki transfer jak dla grafiki. Z resztą i tak nie mam wolnego PCI-E na tej płycie.

Pytanie następujące: Czy ta karta to naprawdę taki szajs czy ja coś mam nie tak z systemem lub kompem?

P.S. Wie ktoś jak przywrócić audio z integry? Po instalacji SB ustawił mi się jako domyślne audio i nawet jak odinstaluje ja i włączę audio z płyty głównej w BIOSie nie mam dźwięku i wywala mi błąd przy próbie zainstalowania ponownie sterowników Realteka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/102509-sound-blaster-51-vx/

ta karta nie powinna az tak się róznić od rilteka ;) ( w polsce jestesmy więc piszę po polsku riltek :D ) najwidoczniej słuchawki się nie lubią z tą kartą ;) Ps. jak chciałes podpiąć karte na pi si do pi si aj expres ??? :D Ps.2 najwidoczniej zaistalowałes sterowniki SB nie odinstalowując uprzednio sterowników rilteka :) Ps.3 nie podałes jaki system operacyjny ;)

Faktycznie co ja pieprze jakie PCI-E. Zamotałem sie:P. System mam XP SP2. Faktycznie nie odinstalowałem sterów z Realteka.tylko wyłączyłem kartę w Biosie. Wyczytałem gdzieś że słaby dźwięk to przez to ze karta nie ma wzmacniacza. No ale nie wiem czemu taka fatalna jakość. Zrobie to od początku. Odinstaluje wszystko i zainstaluje od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.