Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A- 607R Czy warto?

messer74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam w swoim "cywilnym" zestawie wzmacniacz Pioneer A- 701R. Mam okazje kupic Pioneera A607R czy wymiana ma sens? Za, przemawia posiadany DV 717 i mozliwosc nabycia CT-S670D za grosze. Oczywiscie chodzi tutaj o wizualna strone chociaz 701 jest bardzo ladny i tez w ladnym stanie. Do tego mam kolumny T+A Criterion 60. Slucham wszystkiego poza metalem itp.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/102557-pioneer-a-607r-czy-warto/

No tak ale oba wzmacniacze dzieli roznica w budowie 607 ma MOS-FET- cokolwiek to znaczy. Wazy polowe tego co 701-a moze jednak technika tutaj poszla naprzod? Osobiscie w 701 drazni rozlany bas. Moze bylaby wiec z 607 jakas poprawa?

Pozdrawiam

Kiedyś byłem zainteresowany tym wzmacniaczem, jak widać w internecie nie ma zbyt wiele na jego temat a na rynku wtórnym pojawia się tylko sporadycznie. Mam jego test w audio i tam opisali jako wzmacniacz z obszernym miękkim basem i delikatną górą czyli brzmienie po ciemniejszej stronie. Myślę, że musisz sam posłuchać sam bo tu nikt Ci nie pomoże.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie warto 701 jest lepsza,kolejny model gorszy od poprzedniego.717 lepsza od 701,701 lepsza od 607.

717 lepszy od 701? Nie sądzę. W zasadzie żaden z nich nie jest dobry. Pioneery warte grzechu to: A-88x, A-90, A-09 i A-91D. Najlepszy ale i najstarszy jest A-90.

PS. 701 i 607 dzieli parę ładnych lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.