Skocz do zawartości
IGNORED

h/k pm 655 + QNKTC USB DAC + ....

Arabesque

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem skompletować za małe pieniądze sprzęt stereo, mam dość głośników komputerowych, kart muzycznych (typu creative x-fi) oraz ipoda. Nie mam szczególnych wymagań co do dźwięku bo za mało (właściwie nic) słyszałem żeby móc się wypowiedzieć. Słucham bardzo różnej muzyki od klasycznej przez ambienty, trance do rocka. Ostatnio bardzo przypadł mi do gustu Franz Ferdinand . Myślę, że nie trzeba wiele aby mieć dźwięk wiele lepszy niż wymienione wyżej źródła, ale nie chciałbym kupować na "oko" a z odsłuchem używek trudno.

Pokój do odsłuchu ma jakieś 16m2, ale jest to piętro w domu jednorodzinny - salon na piętrze gdzie tak naprawdę jest dużo otwartej przestrzeni, nie wiem która powierzchnia sie liczy, ale jak by brac pod uwagę całą otwartą przestrzeń to spokojnie z 25m2.

Posiadam już:

h/k pm-655 - docelowo chciałbym aby służył tylko jako końcówka mocy

QNKTC AB-1.2 USB DAC

teraz kolej na głośniki, pomóżcie z doborem, przedział cenowy 600-800. Nie zależy mi na bardzo mocnym basie zdecydowanie wolę lepszą średnicę i góre ale na pewno nie kosztem bardzo słabego basu. Głośniki jak najbardziej mogą być używane (zapewne w tej cenie to jedyne dobre rozwiązanie)

kilka typów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jestem otwarty na wszelkie inne propozycję

Po głośnikach przyjdzie pora na przedwzmacniacz (lampowy?) podpowiedzcie proszę o niedrogim sprzęcie do tego zestawu. Zdecydowanie może być to samoróbka. (najchętniej do 200 zl, ale jestem skłonny wydać 400 jeśli ma to mieć sens)

I kolejnym ostatnim już etapem będą słuchawki do 300 zł (z tego co czytam do 300 zł polecane są super luxy za 90 zł :P ) -otwarte/pół otwarte

Z rzeczy które wymieniłem głośniki będę kupował odrazu. Słuchawki i przedwzmacniacz w przeciągu 2 miechów.

Z góry dzięki za odp i wyrozumiałość.

Pozdrawiam,

Karol

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/102581-hk-pm-655-qnktc-usb-dac/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.