Skocz do zawartości
IGNORED

wybór głośników do PC'ta

matej7

Rekomendowane odpowiedzi

witam,chciałbym sobie kupić nowe głośniki do komputera,nie jestem zbyt wymagający i nie muszą to być głośniki za 300 czy 400 złotych

aktualnie mam CREATIVE Inspire T3100 (2,1)

interesuje mnie zestaw 2,1 ewentualnie 5,1

jakie mam wymagania odnośnie nowych głośników:

min.moc jaka mnie interesuje to około 30W

chciałbym też móc w nich ustawiać poziom wysokich i niskich tonów za pomocą potencjometrów (treble i bass)

z racji tego że sie na tym sprzęcie nie znam kieruje tutaj swoje pytanie i prośbę o pomoc

żeby kupić tanie i dobre głośniki

dysponuje gotówką w granicy 150 złotych no chyba że powie mi ktoś że są extra głośniki za 200 złotych i mi sie spodobają to też będzie fajnie;)

dodatkowo interesuje mnie pilot (bezprzewodowy) do tych głośników,aczkolwiek nie jest to koniecznością,jak wyżej wspomniałem jeśli ktoś mi poleci świetne głośniki ale bez pilota to też sie nic nie stanie

widziałem głośniki MANTA 2,1 Speaker System MM1950 Monster,które bardzo mi sie spodobały ale niestety nigdzie ich nie moge dostać:(

mam na oku głośniki:

Tracer Hi-Cube 2,1 TRG 495

INTREX dwa modele IT-2475 BEATS 2,1 Channel i IT-1825 BEATS 2,1 Channel ale o tej firmie nawet nie słyszałem

EasyTouch ET-5007 5,1 Malda

które z nich byłyby najlepsze bądź jakie inne polecacie??

prosze o poważne potraktowanie mojej prośby i nie pisanie głupot typu "za takie pieniądze to możesz sobie słuchawki kupić co najwyżej"

pozdrawiam

s

niestety owszem tak jest :( ( i to na dodatek całkiem przeciętne słuchawki :x ) po prostu miedzy tymi głosnikami nie będzie az takiej różnicy aby się dłuuuuuuugo zastanawiać ,które z nich wybrać :) dlatego wybierz te,które posiadają najwięcej cech które wymieniłeś:)

"za takie pieniądze to możesz sobie słuchawki kupić co najwyżej"

widziałem głośniki MANTA 2,1 Speaker System MM1950 Monster,które bardzo mi sie spodobały ale niestety nigdzie ich nie moge dostać:(

mam na oku głośniki:

Tracer Hi-Cube 2,1 TRG 495

INTREX dwa modele IT-2475 BEATS 2,1 Channel i IT-1825 BEATS 2,1 Channel ale o tej firmie nawet nie słyszałem

EasyTouch ET-5007 5,1 Malda

Manta, EasyTouch itd. to nie są firmy, które potrafią zrobić znośne bzyczki komputerowe (nawet nie kolumny). Jak chcesz dobrej jakości bzyczki, to patrz na Creative/Logitech.

Wg mnie powinny Ci się spodobać Microlab FC330 - tutaj możesz załapać się na forumową zniżkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - hasło AUDIOSTEREO jako kod bodajże. Dopytaj użytkownika o nazwie www.audioinsane.pl z forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak jak mówiłem nie potrzebuje "porządnego" sprzętu dla muzyków czy też innych zapalonych miłośników perfekcyjnego dźwięku bo jak wiadomo za taki sprzęt nie zapłace 150 złotych tylko ze 2x więcej

te głośniki które mam były wystarczające,ale chciałbym je zmienić na mocniejsze

a co do słuchawek to nie potrzebuje żadnych,nawet za 350 złotych

szczerze nie spodobały mi sie,wizualnie,ale jak wiadomo auta sie nie kupuje tylko dlatego bo ma ładny kolor

tak więc dziękuje za podpowiedź,wezme ten model pod uwage;)

Manta, EasyTouch itd. to nie są firmy, które potrafią zrobić znośne bzyczki komputerowe (nawet nie kolumny). Jak chcesz dobrej jakości bzyczki, to patrz na Creative/Logitech.

ciekawe, na typowo audiofilskim forum ludzie polecają tandety od Creativa, czy Logitecha. Te głośniki, to już nie na gorszych wyborów. Modecom, Genius,Microlan, Edifer tymi bzyczkami jak już warto się interesować. Za 200zł jak Coger napisał, Microlab FC330.

Szkoda tylko że w tych modecom 330 głośniki wysokotonowe to atrapy.

No jo, prowda. Tylko, że tam nie trzeba wysokotonówki bo w satelicie siedzi głośnik szerokopasmowy. A, że w ramach designu założyli taką imitację.... kto tam wie co w chińskiej głowie siedzi.

ciekawe, na typowo audiofilskim forum ludzie polecają tandety od Creativa, czy Logitecha. Te głośniki, to już nie na gorszych wyborów.

Słuchałem jakichś 2.0 manty, 5.1 Tracer i słuchałem 2.0 Logitech, 5.1 Creative - logitech/creative w porównaniu do manty/tracer i innych podrobów (zapewne EasyTouch) to HI-END. Jeśli uważasz że Manta/Tracer jest lepsza od Logitech/Creative (bo tak uważasz twierdząc że nie ma gorszych wyborów), to siejesz dezinformację. ... jeszcze raz przeczytaj po jakich firmach jadę i zwróć uwagę na zwrot "w porównaniu do".

Co do Microlab/Genius 2.1 vs. Logitech/Creative 2.1 to się nie wypowiadam.

Inna sprawa że za 150zł to nie kupowałbym 2.1, bo wolałbym bardziej naturalne 2.0, choć kosztem basiska - ale ja, to ja i kto inny może woleć buczące 2.1 w tej cenie.

ciekawe, na typowo audiofilskim forum ludzie polecają tandety od Creativa, czy Logitecha. Te głośniki, to już nie na gorszych wyborów. Modecom, Genius,Microlan, Edifer tymi bzyczkami jak już warto się interesować. Za 200zł jak Coger napisał, Microlab FC330.

to mówisz że Genius to przyzwoita firma??

sprawdz sobie edifier c2 plus i C2X ktore maja dobry mocny bas i zapamietuja ustawienia ale bedziesz musial okolo 350 zl wydac.

te pierwsze Edifier C2 plus bardziej przypadły mi do gustu i znalazłem je nawet za 300 złotych,ale póki co nie na moją kieszeń,ale poważnie sie nad tym modelem zastanowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.