Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie wokółuszne, otwarte słuchawki do gier i muzyki?

mnick

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zarejestrowałem się na forum, abyście pomogli mi dobrać słuchawki odpowiednie dla mnie. Miałem Sennheisery HD555, potem Superlux HD-681. Chciałbym teraz coś, co wygodą dorówna moim byłbym HD555. Budżet jakim dysponuje, to około 300zł. Jako źródło głównie X-Fi XtremeGamer oraz Galaxy S3, czyli Wolfson WM1811.

Moje priorytety to:

1. Komfort użytkowania, wygoda (szczególnie po kilku godzinach noszenia) - HD555 były tu idealne
  2. Jakość grania - nie jestem jakimś wytrawnym słuchaczem, mogę powiedzieć że lubię czuć niskie tony, w tej kwestji Superluxy HD-681 były lepsze od Sennheiserów HD555

Wymagania, jakie stawiam przed nowymi słuchawkami to:

• konstrukcja otwarta/pół-otwarta - wiem, że trochę kiepsko to współgra z tym, że lubię jak bass kopie po uszach, ale moim priorytetem jest wygoda, a domyślam się że nie osiągnę takiego samego komfortu słuchając po kilka godzin w słuchawkach zamkniętych.
  • wokółuszne - czasem korzystam z okularów przy komputerze, nie chcę czuć dyskomfortu.

Moje obecne typy to:

• Superlux HD-330 + welurowe pady - przeraża mnie tylko ich impedancja, która jest na poziomie 150Ohmów. Czy moja karta będzie w stanie je napędzić?
  • Creative Aurvana Live - wiem, że jest to konstrukcja zamknięta, ale słyszałem że są bardzo wygodne.

Czekam na wasze propozycje oraz komentarz odnośnie tych, które mam na oku ;)

Jesli chodzi o sama wygode uzytkowania, zadne chyba z wymienionych nie dorównaja hd555/595 itp, te sluchawki sa po prostu w swojej klasie nie do pobicia.

Sam mam 595, mam mialem inne senki, akg itp i powiem Ci ze 595 uwazam ze wszystkiego co mialem za najbardziej komfortowe. uzywam do skype/szybkich odsluchów/radia, polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.