Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki konwerter USB S/PDIF do Denona DCD-3000 (możliwość pożyczenia?)

rutekm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

gdyby mi się nie udało z tym tematem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to proszę osoby, które w praktyce podłączały konwerter USB S/PDIF do DCD-3000 (czy też do DCD-S10)? Szukam takiego by Denon go widział. Ewentualnie moja prośba - czy ktoś jest w stanie (za kaucją czy też innych do ustalenia warunkach) pożyczyć konwerter bym przed zakupem mógł sprawdzić z czym mój Denon nie będzie się gryzł?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam a z kąt jesteś bo mam pc linka gf mod 4 do oddania w dobre ręce. Sonicznie jest zajebisty ma tylko jedną wadę, (dla tego wymieniłem go na hiface evo) nie za bardzo chce współpracować z windowsem 7, na xp i viście było wszystko w porządku, w 7 żeby zadziałał musiałem kilkakrotnie wpiąć i wypiąć kabel usb żeby zadziałał. Podejrzewam że ten denon przyjmuje sygnał 16 bit i do 41khz i tyle musisz ustawić w windzie na wyjściu.

Witam,

mam też taki właśnie od GF'a i jak pisałem ze względu na trzaski, brak współpracy z nowszymi systemami postanowiłem go zmienić.

Czy ktoś zmieniał odbiornik sygnału w CD, przyszła mi taka ewentualność.

Denona wykorzystuję jako CD, ale gdy oglądam film lub chciałbym coś puścić z kompa to muszę wyjść przez konwerter. Raz, że kupiłem by był dobrym transportem, dwa nie chciałem polegać (i nie mam w kompie) na wyjściu optycznym czy coax z kompa. Czyli trzeba wyjść z USB i obojętnie czy toslink czy coax z konwertera nie jest widziany przez DCD-3000.

Może odezwie się ktoś w sprawie potencjalnej wymiany odbiornika w Denonie, czy jest to możliwwe i na jakich warunkach.

Mam duży kabel USB (nie żaden audiofilski, ale też kilkadziesiąt zł kosztował) i kabel Toslink, a musiałbym wymienić i kupić mini USB oraz coax (ale przy takim tanim konwerterze to znowu wszystko podraża), nie widzę tam toslinka tylko sam coax. Rafal375 a jak wygląda współpraca PC (masz go może na Win7) z DCD-3000? Czy podczas dawania play, przewinięcia, ponownego play itd. pojawiają się trzaski (tak mam w chińskim konwerterze)? Czyli przy tym konwerterze można puścić film z kompa i bezproblemowo konwerter przepuszcza na stereo do wzmaka (mimo, że np. film ma ściężkę DTS itp.)?

Oczywiście mógłbym wymienić też Dac, ale ten w Denonie w tej cenie w porównaniu do Beresforda, przynajmniej u mnie wypada zdecydowania lepiej.

Mam to podpiete do kompa. W glosnikach cyka tylko jak sie wlacza komp, potem on ciagle pracuje i nie wydaje zadnych trzaskow. Normalnie pracuje z DCD-3000, zasilany z USB, ma tez wzmak sluchawkowy. U mnie chodzi na WinXP, ale jest kompatybilny ze wszystkim, podpinasz tylko do kompa i za chwile wszystko chula. Z filmami to nie mam pojecia, ale moge sprawdzic jak chcesz.

Fakt on nie ma optyka, pomylilo mi sie.

?👈

przy tym konwerterze można puścić film z kompa i bezproblemowo konwerter przepuszcza na stereo do wzmaka (mimo, że np. film ma ściężkę DTS itp.)?

To zależy tylko i wyłącznie od ustawień kodeków i softu odtwarzającego film.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Rafal735r dzięki! Fiio D5 działa. Nie ocenieałem walorów dźwiękowych, podpiąłem na szybko, najważniejsze, że bezproblemowo przesyła sygnał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.