Skocz do zawartości
IGNORED

cd za 500-800 zł

marcinc

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych Marantzów wybierz takiego, co ma w oznaczeniu 6 z przodu i co najmniej 2 z tyłu ( np. CD 62, 63, 67) albo CD6000 i więcej (7200), a będziesz bardzo zadowolony. Jak upolujesz wersę SE albo KI to jesteś szczęśliwym człowiekiem.

Philips 304 mkII

Marantz CD 84

Marantz CD 74

Stare, trudne do kupienia, ale zdecydowanie warte zachodu, prawdziwe czołgi, nie to co dzisiejsze plastikowe zabawki. Philipsa można ponoć kupić nawet za 300 PLN (tak mi mówili znawcy tematu, ja jeszcze nie natknąłem się na żadną poważną ofertę sprzedaży 304rki), marantze będą droższe, ale spokojnie powinny się zmieścić w wymienionym przedziale. Trzeba się jednak niestety liczyć z utrudnionym korzystaniem z płyt CD-R, w czasach świetności tych maszyn trudno było przypuszczać, że piractwo płytowe trafi pod strzechy :)

tomeg bez przesady, za 800zł to spokojnie kupisz CD63 mkII KI, a nie CD67,

marcinc wyszukiwareczka, temat walkowany do znudzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Marcinc=>

W kilku ostatnich gazetach audio widziałem ogłoszenia Marantz 67 mkII i ten sam -OSE. Mam ten odtwarzacz (używam równolegle z tym z "o mnie") i uważam że to bardzo dobra rzecz w swojwj cenie. Jeżeli Cię to zainteresuje a nie znajdziesz, to podaj priva i podeślę Ci telefon.

Pozdrawiam oburącz.

P.S. To nie JA sprzedaję tego CDka!

No właśnie, może ktoś coś wie?

Chętnie nabyłbym coś używanego bardziej świadomie niż model który u mnie stoi.

Ja tego 67 mkII OSE kupiłem swojego czasu "w ciemno": Miałem do wydania 1400,-PLN, wiedziałem że Marantz to niegłupia firma a ten kosztował 1400,- (to było jakieś 5 lat temu).

Marcin, CD 17 wcale nie jest najlepszy. Najlepszy jest CD 7, obydwa są z serii Reference, najwyższej. Tu numeracja jest odwrotna- mniejszy numer-lepiej. Nie kupisz ich za budżetową cenę. Podana reguła obowiązuje w serii Range.

Modele czterocyfrowe są nowsze, ale zasada obowiązuje. Chociaż te dwucyfrowe (63, 63SE, 63KI, 67, 67SE, 67OSE) były z nich najlepsze. CD4000 i CD5000 mają w środku najtańszego Philipsa, dopiero CD6000 i wyższe są nieoszukane.

Modele czterocyfrowe są nowsze, ale zasada obowiązuje. Chociaż te dwucyfrowe (63, 63SE, 63KI, 67, 67SE, 67OSE) były z nich najlepsze. CD4000 i CD5000 mają w środku najtańszego Philipsa, dopiero CD6000 i wyższe są nieoszukane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcinc, nie wiem jak to sie stalo ze odpowiedzialem na Twoj pytanie zanim go zadales :-)

Link powyzej jest oczywiscie do watku na temat co oznaczaja oznaczenia MK II itd.

Nie chcę się wymądrzać bo nie jestem tak osłuchanyjak większośc forumowiczów (pracuę nad tym :), ale niedawno obok Marantza 67 mkII OSE wszedłem za marny grosz w posiadanie Luxmana D-404.

Kupiłem "w ciemno" z ciekawości i nie szukałem wcześniej opinii na temat ich odtwarzaczy.

Luxman się na swojej stronie starych wyrobów nie przyznaje do tego modelu, ale stylistyka wskazywałaby na połowę lat osiemdziesiątych (paski po bokach, jak we wzmacniaczach seri L-... itd.

Możliwe że to ze względu na nie najwyższych lotów sprzęt jakim dysponuję, ale ten D-404 na pewno nie brzmi mi tu gorzej od Marantza.

Może warto się im przyjrzeć?

Pozdrawiam oburącz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.