Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha - Zestaw CD, Amplituner, kolumny/glosniki koło 3 tys

Edgrim

Rekomendowane odpowiedzi

Panownie i Panie, postanowiłem zakupić pierwszy w miarę porządny sprzęt grający.

Czego potrzebuje

- dysponuje gramofonem (AudioTechnica) wiec musi być to amplituner, który ma możliwość podpięcia

- Potrzebuję wejście na płyty CD

- Radio (czyli musi byc to Amplituner)

Zdecydowałem się na odtwarzacz CD Yamaha CD-S 300, zastanawiam się nad doborem amplitunera, chce cieszyć sie dobrą jakością dzwięku, lubie posłuchać głośno muzyki, lecz pomieszczenie mam małe około 20 metrów^2.

Czy wystarczy mi zakup YAMAHA RS-300 czy lepiej zainwestować w RS-500 ( czy prócz mocy mają one jakieś różnice ??)

Potrzebuję również pomocy w doborze głośników/kolumn do tego zestawu.

na oku mam narazie Mission MX-2 czy są to głośniki godne polecenia?

Ogólnie rzecz biorąc mam koło 3 tys na wydatek.

Licząc amplituner 900-1000 (zależy czy Rs300 czy RS500)

koło 800 zł na CD Yamaga CD-S300

zostaje mi jakieś 1000 - 1100 zł na głosniki/kolumny

Interesuje mnie tylko sprzęt nowy.!:)

Bardzo dziękuje za pomoc;)

Witaj,

jeśli myślisz o konfiguracji Yamaha, to proponuję zwrócić uwagę na zestaw oparty na amplitunerze R-S300 / CD-S300 i zestawie kolumn Yamaha NS-333. Przy cenie poniżej 2500 zł. pewnie nie kupisz nic lepszego - http://www.q21.pl/yamaha-r-s300-cd-s300-ns-333.html a brzmienie będzie mocne, dynamiczne.

Wspomniałeś jednak, że lubisz słuchać głośno muzyki, w takim razie moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie zestaw Yamaha R-S500 / CD-S500 / Monitor Audio MR2.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Redaktorzy

Ważne, żeby brzmienie zestawu Ci odpowiadało. Jeśli dałbyś radę dołożyć kilka stówek do amplitunera to weź R-S700. Naprawdę warto. W tej cenie (1600-1700zł za nowy) to bardzo dobry piec z radiem w jednej obudowie czyli amp stereo.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Zakupiłeś ten zestaw? R-S300 czy R-S500 jak to gra? Jakie kolumny do tego zestawu?

U mnie pomieszczenie 20m i rozglądam się za podobnym zestawem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ewentualnie kolumny zamienił bym na:

Ukryta Zawartość

proszę o opinię

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może być opcja (chociaż droższe :) ). Pytanie jednak pozostaje - czy ktoś miał okazję posłuchać tego zestawu i może coś na ten temat powiedzieć. Do zestawu podłączony będzie gramofon Technics SL-Q2. Muzyka rockowa / jazz / elektroniczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.