Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt grający - trudna decyzja. (Solo7c vs. Mini wierza)

ukryty102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie ukrywam, że przydałby mi się ktoś z odrobiną wiedzy o sprzęcie muzycznym. Otóż planuję kupić jakiś sprzęcik do nagłośnienia imprezki. Z góry piszę, że stać mnie na wydatek wielkości do 650zł.

Jednym z moich wymagań jest możliwość podłączenia takiego sprzętu do komputera lub smartphona, czy też dość głośny dźwięk i dobry bass (jednak nie musi rozwalać on mieszkania).

Z tego co wyczytałem w Internecie dosyć dobrze sprawdziły by się kolumny komputerowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

jednak nie wiem czy jest to najlepszy wybór i rozmyślałem jeszcze nad jakąś wieżą np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Proszę o pomoc w tej sprawie, wieży nie używałbym raczej na co dzień, jednak ma nieco większą moc przynajmniej Panasonic. Wyczytałem tez, że do podłączenia wieży z PC mogło by posłużyć takie coś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Mogę jeszcze napisać, że jeśli wszystko poszło by zgłoszenie z planem i pogoda była by ładna to imprezka obywała by się na dworze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trudne sprawy odc. 320

Liczyłem, że na tym forum spotkam się z jakąś dobrą poradą, a nie kolejnym bzdetnym komentarzem. Powiem Ci, że szkoda marnować klawiatury na takie suche teksty. Po prostu nie wiem co będzie bardziej odpowiednie, przy czym dźwięk będzie lepiej się rozchodził, może ktoś miał do czynienia z Solo7c lub jakąś mocniejszą wieżą powyżej 50W na kolumnę, nie wiem cokolwiek...?

Krótko jestem na tym forum, ale o dobry dźwięk walczę już dość długo i udzielę Ci moim zdaniem dobrej rady, którą niejednokrotnie udzielali mi szanowni użytkownicy tego forum, a jej posłuchanie pozwoli Ci oszczędzić trochę pieniędzy i nerwów, a mianowicie: Daj sobie spokój z miniwieżami!

Jedyna słuszna droga (no chyba, że zależy Ci li i jedynie na robieniu hałasu, ale to zła droga) to zakup osobno wzmacniacza, osobno kolumn i zgranie jednego z drugim. Jako źródło będziesz mógł podłączyć co zechcesz, komputer, smartfon, CD, gramofon... Zajrzyj do działu stereo tego forum mnóstwo tam porad co kupić. Przerażają mnie parametry tych wież z Twoich linków 250W?

Nic nie pomogłem, bo miniwież owych nie znam, choć mam inną JVC i jej zakup to było brnięcie w ślepą uliczkę, microlabów też nie znam, choć ponoć to w swojej cenie sprzęt dobry... Pozostawiam taką sugestię pod rozwagę.. Do połączenia miniwieży o ile ma odpowiednie wejścia tudzież wymienionego przeze mnie zestawu spokojnie możesz użyć kabelka jak z Twojego linku. Jack do dziurki w karcie muzycznej komputera, chinche do odpowiednich otworów w miniwieży/... Życzę powodzenia i radości z zakupu jakiegokolwiek dokonasz

Liczyłem, że na tym forum spotkam się z jakąś dobrą poradą, a nie kolejnym bzdetnym komentarzem.

Ciężko radzić komuś, kto nawet nie zadał sobie trudu by poprawnie napisać tytuł postu.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Zamiast czepiać się szczegółów takich jak tytuł, który może nie jest najlepszy, ale mówi cokolwiek o całym temacie. Można by napisać jakąkolwiek radę, ponieważ muszę przyznać, że jestem zielony. Użytkownik graveozz postarał się choć trochę i dał mi nowy pogląd na całą sytuację. Za co jestem mu bardzo wdzięczny. Na innym forum, jeszcze po dłuższym czasie, doczekałem się jednej odpowiedzi. Użytkownik napisał mi tam taką poradę:

"Ostatnio zamówiłem sobie mc crypt ppa8m na allegro.

Nowy ale powystawowy za niewielkie pieniądze (489 zł).

Koledze udało się kupić jeszcze taniej bo za niecałe 400 zł.

Głośnik idealny na imprezy w plenerze na ogniska itp.

Posiada wysuwaną rączkę tak jak w walizkach oraz kółka,

które pomogą w transporcie. Po bokach również posiada uchwyty.

Ma wbudowany akumulator, który pozwala na długie granie nieraz

ponad 6 godzin grania.

Podłączysz do niego laptopa poprzez port usb lub inne urządzenia.

Tak wygląda:

Ukryta Zawartość

Oczywiście można go kupić taniej niż w podanym linku.

Trzeba tylko poszukać okazji.

Oferta, którą znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Jednak co do takiego wyjścia nie jestem w ogóle przekonany. A jako że czuje, że sam nie poradzę sobie z wyborem stanę chyba na tych Microlabach Solo7c...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za 400 zeta to bym nic nie kupował tylko zatrudnił didżeja. Przyjedzie z własnym sprzętem i impreza na pewno będzie udana! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

• 2 tygodnie później...

Allegro i szukaj uzywanego starego wzmacniacza i kolumn podepnij to pod pc czy cd i impreza bedzie udana. A z miniwiezami daj sobie spokoj.

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.