Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 1500,- (amp Yamaha S500+TagaPlatinum) czy może CD przez DAC

JSH

Rekomendowane odpowiedzi

To moj pierwszy post na forum, chociaż przyznaje ze kilku z was czytam od dawna.

Zatem pierwsze słowo to

Witajcie!!

no ale, do rzeczy. ;)

Mam Amp Yamahy s500 głosniki TagaPlatinum, źródło to komputer z zewnętrzną karta EMU 1616m która ma wbudowany CS4391 DAC (ten sam co w marantz 6002 etc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Swoich Płyt CD także słucham z komputera, a dokładniej z byle jakiego odtwarzacza/nagrywarki DC/DVD. Chcę wiec kupic normalne żródło pod ten zestaw. Pokój to 22m kwadratowe.

Zastanawiam się jaki odtwarzacz bylby najlepszy w cenie do 1700 (no moze ciut wiecej jak warto)

Czy kupić Yamahę Cd-s700, czy moze AZUR 540C V.2 Cambridge Audio, czy Marantza 6002? coś innego

Może warto kupic coś z rynku wtórnego (ale czy do takiego budzetowego ampa ma to sens?? )

Jesli tak to, po pierwsze co by to mogło być? a po drugie czy jesli po zakupie bedzie trzeba wymienić laser w takim sprzęcie to czy niedoświadczona osoba sobie z tym poradzi?

Napisalem o tym EMU 1616 ponieważ słyszałem że niektórzy inwestują w słabszy odtwarzacz CD i przepuszczają to przez zewnętrzne DACi co rzekomo może dawac "dobre" (wiem jak nie ekwiwalentne jest to słowo w na tym forum ;) ) efekty

Czy myslicie ze to moze byc rozwiązanie? Czy do tego zestawu nie ma co kombinować?

Co prawda wówczas komputer bedzie musiał być cały czas włączony, ale jesli warto, przełknę to.

Słucham głownie muzyki eksperymentalnej, Rapu, Elektorniki, trochę Reggae i Etno.

Nie jestem znawca ale w sybiektywej nomenklaturze chciałbym aby dzwięk był możliwie ciepły, pełny, bogaty w szczegóły ale nie koniecznie super analityczny.

Będe wdzięczny za wszystkie komentarze i sugestie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

myślę że do Twojego systemy optymalnym odtwarzaczem będzie Yamaha CD-S700. Jest to bardzo dobry brzmieniowo i technicznie odtwarzacz, który w pełni wykorzysta możliwości Twojego systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

myślę że do Twojego systemy optymalnym odtwarzaczem będzie Yamaha CD-S700. Jest to bardzo dobry brzmieniowo i technicznie odtwarzacz, który w pełni wykorzysta możliwości Twojego systemu.

Dzięki, po cichu liczyłem na to że się wypowiesz.

Ktoś chciałby jeszcze dodać kilka słów?

Mimo wszystko dołożył bym jeszcze i kupił model sieciowy:

Yamaha CD-N500

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepszym i uważam nie do pobicia rozwiązaniem w tej cenie jest używany rDAC za 1000zł + Marantz CD52 jako napęd za 300zł + kabel Profigold 4000 za 100zł .

I ciut dołożyć na lepszy zasilacz do rDACa

Mimo wszystko dołożył bym jeszcze i kupił model sieciowy:

Yamaha CD-N500

Ukryta Zawartość

mysle że odtwarzacz strumieniowy nie jest mi potrzebny. Kopmuter plus EMU wystarczająco daja sobie radę.

Poszedłem za rada Q21.

Wątek jest do zamknięcia.

Serdeczne dzieki za propozycje.

pozdr

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.