Skocz do zawartości
IGNORED

Adam audio S1X czy S2X

lastFrontier

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas kompletowania domowego studio natrafiłem na dylemat. S1X czy S2x ? Pomieszczenie ma wymiary 4,5m X 4m. Mieszkam w bloku dodam. Stad moje pytanie czy S2X nie będą za mocne?

Miałem przyjemność odsłuchania S1X ze słabego źródła i nie jestem przekonany czy sprostają wymaganiom początkującego ale wymagającego ucha słuchacza. Wolałbym nie kupić S1X a po miesiącu

zastanawiać się czy nie lepiej byłoby kupić S2X. Czy jest ktoś tutaj kto mógłby mi doradzić w tej sprawie? Czy S2x mógłbym używać bez subwoofera? To także dosyć ważne. Obecnie posiadam sub 96watowy

a to już jest sporo jak na mieszkanie. Wibracje niosą się po pokojach i zdaje mi się że na moim mieszkaniu się nie kończy :).Z moich krótkich obserwacji podczas odsłuchu S1X dochodze do wniosku że w ich przypadku sub bedzie konieczny.

Czy może jak podepnę pod babyface to coś zmieni? Proszę wczujcie się w moje dylematy i mi doradźcie bo jestem zagubiony.

https://www.audiostereo.pl/topic/104452-adam-audio-s1x-czy-s2x/

W cenie S2X mozesz kupic Event Opal proponuje odsluch w ramach porownania. Jesli natomiast S1X to alternatywnie posluchaj Neuman KH120.

W Twoim metrazu S2X (jesli juz koniecznie te Adamy) zdecydowanie moim zdaniem. Choc to zalezy od ustawienia, miejsca odsluchu etc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Po zastanowieniu dochodzę do wniosku ze S1X raczej nie warto bo będą za słabe. Wiadomo jak S2X grają niskie częstotliwości? Czy można na nich pracować bez dodatku suba?

Dzięki za polecenie sprzętu ale bardzo ciężkie te głosniki. Te mniejsze raczej odpadają chociaż sprzęt wydaje się ciekawy

Po zastanowieniu dochodzę do wniosku ze S1X raczej nie warto bo będą za słabe. Wiadomo jak S2X grają niskie częstotliwości? Czy można na nich pracować bez dodatku suba?

Dzięki za polecenie sprzętu ale bardzo ciężkie te głosniki. Te mniejsze raczej odpadają chociaż sprzęt wydaje się ciekawy

Ja bym wolał kupić Unity Audio The Rock MKII . Dla czego? ADAM S2X zejdą może do ~44 Hz -3 dB (nie patrz na bzdury które pisze ADAM w spec), Unity Audio MK2 schodzą do ~37 Hz -3 dB .

ps. oczywiście Unity to nie tylko zejście w basie, bo też zbierają dosłownie super opinie w kwestii precyzji i ogólnej wierności reprodukcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.