Skocz do zawartości
IGNORED

mp.3 > midi dzwonki polifoniczne

robbie

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa raczej nieaudiofilska , a zatem temat idealny na bocznicę . Wymyśliłem sobie , że będę zgrywał dzwonki polifoniczne z kompa na komórkę . Stosowny kabelek już kupiłem z usb ( jeszcze nie dotarł ) , jest jednak pewien problem. Można z interentu ściągnąć sporo różnych dzwonków na zasadzie ich wcześniejszego odsłuchania ( zaznaczamy opcję zapisz na dysk ) , problem polega na tym , że dzwonki tą są zapisane jak pliki mp.3 . Należy je zatem ( jeśli się nie mylę ) przerobić na pliki midi . Jak to zrobić ? Jeśli nikt z forumowiczów nie wie , to może jakieś namiary na forum , gdzie możnaby znaleźć odpowiedź .

https://www.audiostereo.pl/topic/10453-mp3-midi-dzwonki-polifoniczne/

Nie wiem, czu zdajesz sobie sprawe, ze mp3 jest zapisem dzwieku (jak plyta) a midi jest zapisem nut (jak partytura). Konwersja jest wiec nietrywialna - rownoważna spisywaniu zapisu nutowego ze słuchu. Są do tego programy. Jeśli wpuścisz w googla hasła typu wav2mid czy wav to midi, pewnie wyskoczą jakieś propozycje. Osobiście nie spodziewałbym się raczej cudów, szczególnie przy bardziej zawiłej muzyce. Może lepiej zapłacić studentowi Akademii Muzycznej żeby spisał ze słuchu? Albo znaleźć nuty? A potem wpisac do jakiegoś sekwencera MIDI?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.