Skocz do zawartości
IGNORED

KSS 123A

pikop58

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczcie co znalazłem buszując po necie . Na allegro znalazłem ślicznotkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i od razu zacząłem szukać lasera do Onkyo - takie małe skrzywienie . Znalazłem , że w 2010 był jeszcze dostępny za 450 $ . Nawiasem mówiąc wystawiając taką maszynę , wypadałoby zrobić fotki czymś innym niż telefonem w ciemnym pokoju . Ja nie wiem jak on gra , ale piękny jest . No i drugie moje skrzywienie wpisałem w googla KSS123A i co mi wyskoczyło . Skrzywienie , bo użyłem z tym laserem swoje , zanim kupiłem oryginał ostatni z serwisu w Germanii i to dobrych z 10 lat temu . Dałem chyba 120 Euro. Mam teraz nówkę w zapasie , choć pewnie nigdy go nie włożę , bo te lasery mają trwałość 20 lat ,a w między czasie kupiłem stary cedek w ogóle nie używany i wydłubałem laserek , jak Krzyżacy Jurandowi oko . pikop58

Ukryta Zawartość

ps.tak oryginalny laser KSS123A wygląda potwierdzam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/

Nie bez jaj 6kzł za dwudziestoletni odtwarzacz. Co z tego że laser mocny, zapewne elektrolity do wymiany bo po dwidzestu latach nie trzymają parametrów. I zapewne dźwięk raczej poprawny. Może jakby był ze złota to po cenie złomu tak, ale w tym wypadku nigdy. Ja w każdym razie nie popadałbym w taką euforię.

pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-2886920

Przecież nie wypowiadałem się na temat czy to jest dobra cena , ani jak to gra , tylko ze ładny jest ten Onkyo . Najładniejsza była integra Onkyo z lat 90tych , z gotyckimi napisami . Czasem sobie wchodzę na Allegro z cedekami , żeby sobie pooglądać . Co by nie mówić , to w latach 90tych były najładniejsze klocki audio i to se nie wrati Pane Hawranek. Co do perełek cenowych na Allegro , to ten Onkyo nie jest gwiazda cenowa dla chętnych . Ciekaw jestem po co ktoś wystawia takie oferty . Może są klienci na takie zabytki za taka cenne . Działający cedek tej marki jest super rzeczą choćby żeby patrzeć na niego, ale nie za taka cenę . pikop58

ps. zobaczcie sobie co ten facet wystawia na Allegro i jak poszperacie w kufrach w domu , to znajdziecie klocki po kilka tyś . zeta ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) haha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a tu jest Philips CD304 za 2190 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu się pyta facet czy warto dać za tego Philipsa 35 zł !!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-2887352

ps. zobaczcie sobie co ten facet wystawia na Allegro i jak poszperacie w kufrach w domu , to znajdziecie klocki po kilka tyś . zeta ;-)

Ukryta Zawartość

Zrobie mu konkurecje. Wystawie swoje SD-60 za 3 348zł.

Ukryta Zawartość

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-2887485
  • 1 rok później...

Nie bez jaj 6kzł za dwudziestoletni odtwarzacz. Co z tego że laser mocny, zapewne elektrolity do wymiany bo po dwidzestu latach nie trzymają parametrów. I zapewne dźwięk raczej poprawny. Może jakby był ze złota to po cenie złomu tak, ale w tym wypadku nigdy. Ja w każdym razie nie popadałbym w taką euforię.

pozdrawiam,

Paweł

Rzadko zaglądam ostatnio na forum, jeszcze rzadziej się włączam do dyskusji, ale tym razem nie wytrzymałem. Wątek trochę stary, ale może ktoś to przeczyta. Do rzeczy zatem. Wydaje Ci się może, że jeśli kupisz nowy klocek za 6 kzł, to zagra lepiej od tego? Żebyś się nie zdziwił - nowe obecnie rzadko znaczy lepsze.

Słyszałem już klocki po kilkanaście kzł, które grały na poziomie starych kupionych za 10-krotnie mniej kasy. Ze słuchem u mnie w porządku, a odsłuchy odbywały się w większym gronie.

Pozdrawiam,

Roman

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-3215220

Do rzeczy zatem. Wydaje Ci się może, że jeśli kupisz nowy klocek za 6 kzł, to zagra lepiej od tego? Żebyś się nie zdziwił - nowe obecnie rzadko znaczy lepsze.

Nie wszystko co ma kilka lat jest złe. Są urządzenia np. 10 letnie, które ze względu na jakość nadal trzymają cenę.

Nie zmienia to faktu, że biorąc pod uwagę obecne tendencje na allegro, niebawem na aukcjach pojawią się urządzenia sprzed 20 lat nabyte za 200 USD z przylepioną etykietką hi-end, a proponowana cena osiągnie pułap 10k.

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-3215678

Nie wszystko co ma kilka lat jest złe. Są urządzenia np. 10 letnie, które ze względu na jakość nadal trzymają cenę.

Nie zmienia to faktu, że biorąc pod uwagę obecne tendencje na allegro, niebawem na aukcjach pojawią się urządzenia sprzed 20 lat nabyte za 200 USD z przylepioną etykietką hi-end, a proponowana cena osiągnie pułap 10k.

Bynajmniej nie twierdzę, że ceny nie są wygórowane. Nie tylko na Allegro. Niektórzy przesadę w tym zakresie opanowali do perfekcji. Jednak prawda jest taka, że ceny starych klocków idą w górę, także na zachód od naszej granicy - taka po prostu jest tendencja. Co nie dziwi, biorąc [od uwagę fakt, że liczba tych urządzeń z każdą chwilą spada. Akurat jakość czegoś sprzed 10 lat musiała być naprawdę dobra, żeby wytrzymało próbę czasu - od lat 90-tych coraz mniej uwagi zwraca się na jakość, a dokładniej - chodzi o to, żeby jej nie było. Oferowany produkt musi się niebawem zepsuć, bo przecież koniecznie trzeba go zastąpić nowszym (co rzadko oznacza lepszym). Rozbuchany konsumpcjonizm nakręca wszystko. A klocki z lat 80-tych są po prostu lepiej wykonane - i posłużyć mogą przez kolejnych 30 lat. Wiem, bo sam mam ich sporo.

Żeby teraz osiągnąć podobną jakość dźwięku, musiałbym wydać - na nowe urządzenia - 5-10 razy tyle kasy. Jeśli kogoś stać - życzę powodzenia!

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-3215994
  • 3 miesiące później...

Jakby ktoś był zainteresowany to mam oryginalny sony kss-123a do sprzedania. Laser jest oczywiście używany ale w 100%sprawny wczytuje szybko i wszystko siedzi cały czas w cd także można sprawdzić jak działa. Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-3307630

pozdrawiam,

Paweł

Mocne słowa, mierzył kiedyś kolega jakieś 20 letnie Silmic, Rubycon Black Gate lub inne DOBRE kondensatory? Pytam bo można się zdziwić gdyż ich parametry często są lepsze i bliższe nominalnym niż 2 letnim kondziołom ze średniej półki...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/104553-kss-123a/#findComment-3308065

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.