Skocz do zawartości
IGNORED

Jak ugryźć taki zestaw ? 2.1 + surr do PC

RachwalMac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebna mi wasza pomoc drodzy forumowicze. Mam pokój 25m2, słucham głównie szeroko pojętej elektroniki, czasem jazz, soul, odtwarzam to na PC (Spotify premium) co mi wystarcza jeżeli chodzi o jakość, do tego dochodzi czasem film na BR (muzyka/film 75/25). I teraz nie wiem jak to ułożyć, czy

- karta dźwiękowa + ampli + stereo + satelity + centralny + woofer

- Karta dzwiekowa + zestaw 5.1 komputerowy

- karata dźwiękowa + zestaw 2.1 + jakieś satelity

Mój obecny zestaw to:

- karta muzyczna do PC Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - wartość ok 100zł (ładny dźwięk ale działa jak chce)

- ampli Yamaha rx v659 - wartość ok 500zł

- zestaw 5 kolumn Prism Emerald - wartość ok 450zł (mogły by grać lepiej :)

- Subb woox philipsa - wartość 50zł (kiepski, buczy, bass płytki)

- Wolne 500zł dodatkowo

Czyli jeżeli nic by z w/w nie odzyskał mam ok 1700zł. Prismy praktycznie dostałem, dlatego je trzymałem, dawniej miałem Magnaty Monitor 660 - ale grały katastrofalnie, mimo że miałem je od nowości co chwila były na gwarancji itd - może taka wadliwa seria. Teraz jestem zakochany w JBL, słyszałem pare modeli (nie pamiętam nazw bo było to w przelocie) i się dosłownie zakochałem jak nawet malutkie podstawki w stereo + sub grały i niosły dźwięk - i to po sporym klubie...

Proszę o poradę i ewentualnie jakieś modele, dodam że lubie też głośniej posłuchać muzyki a jakość jest vi'a spotifi więc mogą być głośniejsze kosztem jakiegoś dla mnie nie wyczuwalnego i tak audiofilstwa (rozróżniam jakość yt-spotify czy cd-yt, wyżej już ciężej)

Kurcze tak jak pisałem, głównie rozchodzi się o muzykę ale chciałbym czasem oglądnąć film, i owszem apli-karta podpięte są vi'a optyk.

Zatem zrobie tak jak mówisz, zamienię głośniki, na początku skupił bym się na stereo i do nich subb, ew za jakiś czas dokupie surround'y, tylko nie wiem co brać do tych 25m2, mam okazję kupić tanio JBL ES80 za 1300zł, oprócz nich patrzyłem też na Edifier S2000 ale one chyba są za małe?

tak, tak wiem że jedne są pod apli a drugie komputerowe, ale naprawde nie wiem co wybrać bo im więcej czytam tym mniej wiem bo jest tyle opinii... Ale powiedzmy że te JBL es80? Skoro ampli ma zostać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.