Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o opinie firmy Pioneer

duzy_tom81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbe o opinie firmy Pioneer. Czy to dobra firma? Pisząc konkretnie chce kupić odtwarzacz cd tej firmy i dlatego się pytam. Chciałbym na niego wydać do 400 zł oczywiście z drugiej ręki. Czy pioneer to japończyk?

https://www.audiostereo.pl/topic/104712-pro%C5%9Bba-o-opinie-firmy-pioneer/
Opublikowano · Ukryte przez palton, 27 Lipca 2013 - trolling i nie na temat.
Ukryte przez palton, 27 Lipca 2013 - trolling i nie na temat.

Nie to firma wietnamska.

Firma jest dobra ale tylko sprzęt produkowany we wrześniu i listopadzie.

Tak znamy wszystkie odtwarzacze Pioneera które ktoś chce puścić z drugiej ręki do 400 zł i powiemy Ci że nie ma bata musisz wydać 450 zł i kilogram mąki tortowej.

Odpowiedziałem na wszystkie pytania ????

P.S. Błagam nie pisz już nigdy tak konkretnie ;)

....................................................................................................................................................................................................................

Czasami i mnie postęp medycyny zdumiewa***

*** "a domyślajcie się co autor miał na myśli" A nie powiem ;P

P.S. A interpunkcję ole, ole...m. A co się w tłumie będę wyróżniał ;P

Przepraszam cię bardzo ale może ja nie jestem takim wielkim znawcą sprzętu firmy pioneer jak ty. Od razu pisze że nie znam się na sprzęcie audio. Po prostu nie znam. Nie można było na spokojnie odpowiedzieć że to dobra firma? Trzeba od razu wyjeżdzać z chamskimi podtekstami? Ludzie...

chamskimi podtekstami

Chamskimi ?

Dziecko drogie ogarnij się proszę.

Google i wpisujemy Pioneer - rączki by odpadły samemu w google kliknąć ?

Panicz musi pod nosek dostać ? A paniczkowi ten nosek też podetrzeć ?

Ba będę tak chamski, że użyję słowa Wikipedia - też pewnie nie słyszałeś ?

Naucz się dziecko zadawać pytania proszę. Jeśli piszesz jak ....... (tu akurat powinienem być brutalny) to cię nikt poważnie nie potraktuje. Zostaniesz zignorowany. I zamiast strzelać smarkatego focha pomyśl dlaczego nikt cię serio nie potraktował i czego (deczko uszczypliwie - przyznaję) miły Ogr chciał cię nauczyć. Jeśli nie zrozumiałeś tej lekcji, to ja sorry odpadam.... (zamiast podziękować - foch - litości, skąd się tacy biorą ????)

Bosze takich postów i takich fochów tu jest coraz więcej. Jeden, dwa to jest śmieszne nawet, ale jak chodzą stadami to zaczyna budzić przerażenie.....

P.S. O tym, że to forum ma wewnętrzną wyszukiwarkę to już nawet nie warto pisać....

Dziecko? he he he Ciekawe kto tu jest starszy?Sam się gubisz w tym co piszesz. Skąd możesz wiedzieć kim jestem? Znasz tylko mój wiek.

A może duzy_tom81 to nic nie znaczący nick. Może mam 60 lat? Nie pomyślałeś o tym?

Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Szkoda mojego czasu. Passsss...............

No to ja też pass. Bo to co ja pisałem to z kolei ty nie zrozumiałeś. Można zamknąć temat.

Witam

Mam prośbe o opinie firmy Pioneer. Czy to dobra firma? Pisząc konkretnie chce kupić odtwarzacz cd tej firmy i dlatego się pytam. Chciałbym na niego wydać do 400 zł oczywiście z drugiej ręki. Czy pioneer to japończyk?

Dobra firma, osobiście miałem jej 2 odtwarzacze z dawnych czasów. Jeśli uda się kupić zadbany egzemplarz, to pograsz jeszcze sporo na nim. Nie wiem jednak jak z dostępnością części zamiennych. Z drugiej strony może warto się zainteresować nowszymi modelami, ale wtedy 400 zł z pewnoscią nie wystarczy.

Przepraszam cię bardzo ale może ja nie jestem takim wielkim znawcą sprzętu firmy pioneer jak ty. Od razu pisze że nie znam się na sprzęcie audio. Po prostu nie znam. Nie można było na spokojnie odpowiedzieć że to dobra firma? Trzeba od razu wyjeżdzać z chamskimi podtekstami? Ludzie...

Nie dziw się . Takich tematów jest masa a ich zakładającym nie chce się użyć wyszukiwarki .

Na tym forum jest masa informacji na ten temat.

Jeżeli Pioneer w tej kasie to przełom lat 80/90 i początek 90 tych .

Za 400zł kupisz PD 8700 . Ładny , bardzo solidnie wykonany ma masę funkcji . Nawet regulację głośności z pilota. Lasery żywotne a brzmienie bez rewelacji . Dużo leszpy jest PD 9700 ale za dobry trzeba dać od 1000zł .

Czy pioneer to japończyk

Tak .

Ale były robione na różne rynki . Różniły się nazwami , wyglądem itd .

Dla mnie Pioneer z tych lat to wzór solidności , jakości i trwałości .

duzy_tom81, dzięki takim odpowiedziom, jakie udzielili Ci "koledzy" z forum, praktycznie w ogóle tu nie zaglądam. "Polaczkowatość" jest wszechobecna. Polecam fora niemieckie i brytyjskie. Pełna kultura.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Mam prośbe o opinie firmy Pioneer. Czy to dobra firma? Pisząc konkretnie chce kupić odtwarzacz cd tej firmy i dlatego się pytam. Chciałbym na niego wydać do 400 zł oczywiście z drugiej ręki. Czy pioneer to japończyk? <br /> <br />0 <br />

Napisz którymi modelami jesteś zainteresowany.

Gość

(Konto usunięte)

"Polaczkowatość" jest wszechobecna.

Masz rację!

Mam rodzinę rozrzuconą trochę po świecie, m.in. w Perth oraz Sydney, i nieraz mówili, że nawet tam jest obecna...

Nie przejmuj się takimi głąbami niestety teraz każdy ma dostęp do internetu i każdy może napisać co chce i gdzie chce. Te forum trochę podupada przez takich ekspertów co zresztą napisał "sya.au". Pamiętaj że forumowicz znający się na rzeczy odpowie Ci należycie i z kólturą (np mario_77, rydz i nuda44)

skk

Lasery do pionków może i żywotne ,ale jak już padnie to trzeba wydać co najmniej 2 stówki,raczej bym się rozglądnął za czymś na cdm/vam czy kss które kosztują 2-3dychy.

4 stówki nowy . Ale po co ? Kupuje PD 7700 na części i za te 2 stówy jest KPL.

CDM nie kupisz za 2-3 dychy . Trzeba dać z 8 dych . Do tego za 400zł na CDM można kupić powiedzmy Marantza który wyglądem i wykonaniem mocno odbiega od Pioneera .

Chyba lepiej nowy kupić

Miałem kilka NOWYCH , ORYGINALNYCH i CAŁYCH napędów KSS 213 C . Na kilka sztuk jeden tylko działa poprawnie .

Tyle na temat nowych laserów czy napędów

O CDM miałem na myśli CDM 4 . Napęd wręcz niezniszczalny . Miałem kilkadziesiąt CDków Marantza i w każdym napęd śmigał bez problemu. Jedynie zębatki od tacek siadają. Czasem pojawiają się nowe za chyba 30zł.

niż z używanego cedeka który nie wiadomo ile pożyje

Też tak myślałem kupując za 350zł laser do PD 9700 . A ten gra i gra i się psuć nie chce. Zresztą my piszemy o odtwarzaczu za 400zł a nie 4000 czy 10 000zł i więcej gdzie jest ten sam problem :)

Są starsze i lepiej grające Pioneery ale nawet o nich nie piszę właśnie ze względu na ich stan w tej cenie jak i w ich przypadku albo niedostępne albo bardzo drogie lasery .

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />O CDM miałem na myśli CDM 4 . Napęd wręcz niezniszczalny .<br />

Wiadomo jak jest,a właściwie to nie wiadomo:)) chodzi o napędy/lasery,dośyć często kupuje coś co wpadnie mi w oko,a wiem że nie utopię złociszy,przeważnie z aukcji dopiero co wystawianych.

CDM 4/19 w niedawno zakupionym Rotelu RCD-855,"sprzedany z Rotel 870" przysłowiowo czytał płyty "chodnikowe" czas wczytywania/szukania następnego utworu to ułamek sekundy!

Kilka dni temu trafił się CD Pioneer z talerzykiem serii,(nie napiszę).

Dostał na początek 16 płyt non-stop,wczytywanie,wyszukiwanie błyskawica.

Laser o ile dostępny,oryginał koszt 400-600pln,ale będzie chodził 20 lat,prędzej posypią się jak napisał Kolega muda,trybiki,zębatki etc nie laser.

Są modele CD nawet 30to letnie,które przeżyją duuuuużo nowych konstrukcji.:)

Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę fakt iż są to urządzenia leciwe i awaria może nastąpić natychmiastowo,ale w nowych też :))

Miałem kilka NOWYCH , ORYGINALNYCH i CAŁYCH napędów KSS 213 C . Na kilka sztuk jeden tylko działa poprawnie .

No lasery z obecnej produkcji to niestety w większości padlina jest, sam kupiłem po kolei trzy VAM12.1 bo z każdym jakiś problem był, a i tak dopiero po przełożeniu samej głowicy do oryginalnego napędu cdm dopiero chodzi jak trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.