Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax Liberty 3+ vs Magnat Quantum 6... - co wybrać?

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam kolumn podstawkowych do 700zł (używanych) . Po lekturze forum najbardziej skłaniam się ku wyżej wymienionym Eltaxom 3+ i Magnatom Quantum 603. Może ktoś podpowie czy nowe Quantumy 653 i 673 są lepsze od 603 i czy warto do nich trochę dołożyć. Ewentualnie proszę o inne propozycje w tej cenie. Posiadam wzmacniacz Onkyo A-8870. Pomieszczenie odsłuchowe 16m2.

Witam,nie słuchałem Magnat-ów lecz miałem Liberty 3+ wersja z czarnymi głośnikami Vify.Dobre monitorki,grające jednak bardziej skrajami pasma.Długo w posiadaniu miałem Onkyo 8015 i z tego co pamiętam bardzo fajnie grało z Tannoy M2 + CD Marantza.

Długo grałem na Eltax 3+ i to są bardzo dobre kolumny. Nie wiem czy czytałeś te opinie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie się z nimi zgadzam. Muzyka rockowa to ich żywioł, strasznie szybkie kolumny, nigdy się nie gubią.

Wiele osób pisało, że wersja na czarnej Vifie jest lepsza, niestety nigdy nie słyszałem późniejszych eltaxów na tych srebrnych głośnikach więc nie mogę potwierdzić.

Rok temu sprzedałem za 250zł razem z bardzo ładnymi podstawkami :) Generalnie chodzą średnio po 500zł.

Magnatów niestety nie słyszałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tannoy'e M2 rozważałem ale boję się, że będą za mało dynamiczne. Słuchałem kiedyś podłogówek Magnat Quantum 505 i 605 i zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, dlatego poważnie zastanawiam się nad zakupem 603 bądź nowych 673 - tylko niestety bardzo mało jest opinii o na temat 673 właśnie.

Tannoy'e M2 rozważałem ale boję się, że będą za mało dynamiczne. Słuchałem kiedyś podłogówek Magnat Quantum 505 i 605 i zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, dlatego poważnie zastanawiam się nad zakupem 603 bądź nowych 673 - tylko niestety bardzo mało jest opinii o na temat 673 właśnie.

505, a 605 to wogole co innego. Inne granie.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.