Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw na początek?

Ciaston

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż przejdźmy od razu do rzeczy. Od jakiegoś czasu myślę nad zakupem jakiegoś lepszego nagłośnienia do komputera, głównie z myślą o muzyce. Słucham wszystkiego po kolei, od rocka, przez reggae do hh. Zastanawiałem się co będzie lepsze, czy lepiej zapolować na jakiegoś G500 od Creative'a, czy może jakiś zestaw Logitecha, czy może jednak poszperać trochę i kupić jakieś dobre kolumny ze wzmacniaczem. I tutaj właśnie potrzebuję waszej rady.. Jeśli wyborem miałyby być kolumny i wzmacniacz, to jakie? Zależy mi na mocnym, czystym bassie, (ten zasłyszany w G500 u kuzyna mnie oczarował, ale jestem laikiem i się nie znam) ale wyższe tony w dobrej jakości również mile widziane. Myślałem nad jakimiś Altusami, ale słyszałem zarówno opinie złe, jak i dobre i czuję się lekko skonfundowany. Słyszałem, że z bassem w Altusach średnio, więc może byłaby opcja dokupienia do zestawu subwoofera? Mój pokój ma około 12 m2, więc nie jest to dużo. A budżet jaki mogę przeznaczyć na zestaw to ok. 1000 zł. Co radzicie?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/104837-jaki-zestaw-na-pocz%C4%85tek/

Nawet fanom Altusów, (szanuję, są fani tego i owego nago w pokrzywach, mogą być i Altusów) nie radzę do 12 metrów wstawiania tak potężnych kolumn.

Basu nie będzie, bo jak ma być, akustyka się kłania.

Wszelkie komputerowe grajki sobie daruj - jeśli to ma grać a nie wyglądać. Szkoda pieniążków na marketingowe guano.

Podstawą jest dobra karta muzyczna - zintegrowana wydaje tylko dźwięki.

Mając to na uwadze, używasz wyszukiwarki, przeszukujesz dział poświęcony PC.

Ale za tysiaka mercedesa nie kupisz. Ja też kupiłbym kartę muzyczną, wzmacniacz i jakieś kolumienki. Hi-Endu by z tego nie było, ale grałoby to na poziomie Hi-Fi. No, że to z PC to niedoskonałości można zatuszować jednym z tysiąca korektorów..

A czemu nie podaję nazw i modeli z linkami do aukcji ? A masz zakładki o wzmacniaczach do xxx złotych, kolumnach do xxx. To raz, dwa nie znając sprzedawcy, czyli nie znając sprzętu nie mogę rekomendować konkretnego zakupu. Byłoby to nieuczciwe po prostu.,

Rzecz w tym, że kompletnie nie znam się na firmach i modelach, więc nie jestem w stanie określić, czy co co kupię nie będzie totalnym szajsem. W komisie obok siebie widziałem kolumny Pioneer CS-5030, co o nich sądzicie? Z basem u nich trochę słabo, ale chyba można do tego dokupić jakiegoś suba, nie?

Chłopie weź poczytaj trochę forum, np w klubie miłośników starych grundigów. Kup sobie stare monitory aktywne Grundiga i Philipsa, podłącz to przez dobrą kartę . No chyba że zależy Ci żeby szklanki u sąsiada w kredensie sie trzęsły, ale nie ma to nic wspólnego z Hi-Fi.

Rzecz w tym, że kompletnie nie znam się na firmach i modelach, więc nie jestem w stanie określić, czy co co kupię nie będzie totalnym szajsem.

Wszystko tak kupujesz? Skoro jednak wymyśliłeś ten głupi zresztą temat to znaczy masz jakieś zapatrywania? A nie lepiej wczesniej poczytać? W pierwszym lepszym temacie od razu byś zauważył, że tonsile i nie daj boże do nich tani subwoofer, to klasyczne dno.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.