Skocz do zawartości
IGNORED

jakie fronty do str-dg710? max 2500zł

tomasz_50680

Rekomendowane odpowiedzi

witam. prosze o pomoc w doborze kolumn frontowych do str-dg710 ktory niestety juz posiadam. moja kasa na to wynosi max 2500zł. licze ze ktos kto ma pojecie dobrze mi doradzi i zaproponuje za co z gory dziekuje. moj pokoj to ok 30m2. muzyki jakiej slucham to drum'n'bass i (tematu nierozwijajac) powiedzmy techno

Witaj,

na pewno namawiam na odsłuchy, jednak warto moim zdaniem zwrócić uwagę na kolumny Whrafedale Diamond 10.7 (http://q21.pl/wharfedale-diamond-10-7.html) oraz Taga Platinum F-100 (http://q21.pl/taga-harmony-platinum-f-100-kredyt-20-x-0.html). Każda z powyższych kolumn powinna dobrze sprawdzić się w twoim systemie, Wharfedale są trochę łagodniejsze, ciepłejsze, natomiast Taga jest szybsza, mocniejsza, bardziej szczegółowa.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

a dlaczego 8 omowe, Twój amplituner spokojnie współpracuje z kolumnami o impedancji 4-16 omów, a obciążenie amplitunera ze strony kolumn jest zależne od przebiegu impedancji oraz skuteczności.

Podane modele kolumn nie są wyjątkowo wymagające od amplitunera, będą prawidłowo współpracowały.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

mam teraz podlaczone 6ohm kolumny i sa one 50w z mojej dawnej wieży stereo i ampli mi sie strasznie grzeje wiec mysle ze to z powodu tych 6ohm. musze zmienic info a dokladnie chodzi o moj budzet ktory zmienil sie i mam na 2 kolumny tylko 1600zł NIESTETY. czy za ta kase kupie mozecie mi cos polecic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.