Skocz do zawartości
IGNORED

nad 356 vs advance acoustic max450

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście wziąłbym Advance, żeby dołożyć trochę ciepła i muzykalności

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

a Advance Acoustic boję się, że dźwięk w połączeniu z Tannoy będzie zbyt miękki, spokojny, bardzo łagodny. Rzeczywiście takie połączenie zaoferuje CI dużo ciepła, jednak skraje pasma będą wycofane.

Z mojego doświadczenia do DC6T SE podłączyłbym wzmacniacz szybszy, bardziej analityczny, bardziej narzucający rytm. Moim zdaniem lepiej sprawdzi się NAD C356BEE, chociaż proponowałbym jeszcze posłuchać wzmacniacz Roksan Kandy K2 Integrated, który jest pewnym kompromisem pomiędzy łagodnością, ciepłem Advence Acoustics a mocą, dynamiką NAD.

Serdecznie zapraszam jednak na odsłuchy, w naszym salonie mamy pełną ofertę kolumn Tannoy oraz duży wybór wzmacniaczy, znamy te kolumny bardzo dobrze i wielokrotnie konfigurowaliśmy zestawy dla naszych Klientów.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki za szybka odp.A odsluchiwales ktoregos z wymienionych wzmakow?

Tak oba, nie wypowiadam się na podstawie opinii innych osób

Zasadniczo jest to wzmacniacz bardzo dynamiczny, bas ładnie się odrywa, jest ocieplony i wymaga raczej zdyscyplinowanych kolumn, średnica jest znakomita po audiofilsku wyrzucona do przodu, sypie detalem. Wysokie tony uważam za popisowe, bo są niezwykle selektywne przy czym nigdy nie kłują w uszy.

co do DACa to nie sprawdzałem, ale w poprzedniku działał wyśmienicie - poczytaj tutaj:

http://rms.pl/wzmacniacze/test-denon-pma-1510-advance-acoustic-map-308

Odsłuchiwałem zarówno z łagodnymi kolumnami Indiana Line Diva 255, jak i z grającymi raczej skrajami pasma Definitive Studio Monitor 55

Kts jeszcze forumowiczow mial do czynienia z tymi wzmacniaczami?

mam nada 356 naprawdę polecam w tej cenie, dynamika, a przy tym brak ostrości wysokich i średnicy, więc większość płyt zagra bdb.gram z Focalami i nawet z tymi kolumnami nie jest za ostro, oczywiście o zaciemnieniu dźwięku też nie mam mow, miałem Monitor Audio GS20 i Denona PMA 1500AE i tu było dużo ostrości że czasami słuchać się nie dało, tylko bdb nagrane płyty wypadały ok.
Gość partick

(Konto usunięte)

jak najbardziej, słucham rocka i metalu (nawet tego ciężkiego).

brzmienie to, przede wszystkim, kolumny ale Marantz bardzo fajnie się zgrywa z Tannoyami - i nie wierz w to, że Marantz nie ma kopa :)

a model, to już musisz sam sobie wybrać - kolumn nie masz najtańszych, to i na wzmacniacz wypada wydać trochę grosza.

Witam, ponieważ posiadam MAX 450, mogę coś dodać od siebie. Jeśli chodzi o przetwornik C/A to u mnie się on bardzo dobrze sprawdza. W tej chwili po "cyfrze" mam podłączoną nc+, blu ray'a jak również CD. Jedyny mały minus to trochę większe szumy niż po "analogu" i troszkę ciszej gra po "cyfrze".

Jeśli coś jeszcze Cię interesuje to daj znać.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.