Skocz do zawartości
IGNORED

System stereo do 3500 PLN

vilif

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy w temacie HiFi i slyszalem, ze na tym forum jest wielu specjalistow co dobrze mi doradza. Chcialbym zainwestowac w system stereo za 2500 - 3500 do salonu 40m2 glownie do sluchania muzy R&B, Soul, Pop, Rock,...

Zalezy mi, zeby dalo sie tego uzyc nie tylko do wieczornego sluchania ale rowniez do naglosnienia imprezek w domu - musi "przekrzycz" 30 osob :) W systemie przewiduje wzmacniacz, kolumny i subwoofer. CDka nie przewiduje - bede puszczal glownie z mp3 i Spotify.

Jako, ze nie mam doswiadczenia to raczej mysle o nowym sprzecie. Co doradzicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/105201-system-stereo-do-3500-pln/

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje brzmieniowe, sugerowałbym konfigurację opartą na wzmacniaczu Pioneer A-50 (http://www.q21.pl/pioneer-a-50.html) lub Yamaha A-S700 (http://www.q21.pl/yamaha-a-s700.html) oraz zestawie kolumn Taga Harmony TAV-906F v.3 (http://www.q21.pl/taga-harmony-tav-906f-v-3-kredyt-20-x-0.html).

Konfiguracja taka powinna w pełni Cię usatysfakcjonować. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21,

dzieki za szybka odpowiedz. Czy te kolumny maja wystarczajaco duzo niskich tonow, ze nie potrzeba mi do tego zestawu subwoofera?

A co myslisz o wzmacniaczu Onkyo A-9050? Teraz jest w promocji za 1800 PLN, a gdzies na formum doczytalem sie, ze dobry jest.

Kolega z Q21 chyba nie doczytał na jakiej powierzchni ma to grać. Na pewno na 40m2 te tagi będą stanowczo za małe i to jeszcze do takiej muzyki. Jak najbardziej Yamaha AS-700 i do tego kolumny Magnat Supreme 2000. Na 40m2 bedą idealne i nie będziesz potrzebował subwoofera.

Nad 326

Yamaha AS500

Onkyo 8050 (spotify)

Głosniki:

Heco metas xt 501

Tannoy V4

Klipsch RF 52

Bez suba! bo to zgroza w stereo. Nad 326 ma wyjscie na przyszłego suba. Lub ewentualnie jak Ci bedzie mało to suba od Magnata ktory ma wejscie głosnikowe

Monitor audio Bx5

Magnat Quantum 657

Jako, ze nie mam doswiadczenia to raczej mysle o nowym sprzecie. Co doradzicie?

Polecam coś z działu "..sprzęt dyskotekowy"...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

5z0p3n Podane przez Ciebie kolumny po prostu znikną w 40m2 basu nie odczuje wcale. Do takiego pomieszczenia Klipscha ale RF-82 uzywki za 2500 dostanie.Do wzmaka sobie dozbieraj z 2000zł w tej cenie powinno napędzić te potężne kolumienki. Nic mniejszego do tak wielkiego metrażu.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

sporo metrów,i mały budżet,muza typowe łubudubu,klipsch z harman kardon 980 lub hk 3490-jak z klipsch będzie mało basu w co wątpię to do hk 3490 można dodać sub-a nawet 2 bo ma 2 wejścia.@lexusiatko-ciężko mu będzie za 2500 zlaleść klipsch rf82 wersję pierwszą,prędzej rf62 wersję pierwszą,bo o drugiej może zapomnieć.To dobre kolumny w swojej klasie,i uniwersalne bo i pięknie kino na nich wypada,ludzie tego tak szybko się nie pozbywają ha ha,co innego ja-ale ja cały system zamieniam na 2 półki wyżej więc niestety klipscha się z wielkim żalem pozbywam,jak ktoś chętny to zapraszam na PW.RF62II

Panowie,

dziekuje bardzo za fachowe porady!

Zaczalem tak przeglac info o tych sprzetach i wyszlo mi, ze sie chyba mocna niekompetencja wykazalem bo ogladajac co sie da do tych wzmaczniaczy stereo podlaczyc to mi wychodzi, ze moze nie o to mi chodzi. Muze z Spotfity zakladalem, ze podlacze przez HDMI i ze przyokazji podobnie z innym sprzetem (Blueray z koncertami etc.), a tu widac ze HDMI to nie uracze.

Czy to znaczy, ze ja musze bardziej w kinach domowych szukac? Nie chce 5 czy 7 glosnikow - na efektach z filmow mi nie zalezy. Jest cos co jakby stero ale co troche jak kino domowe ma kilka wesjc HDMI i HDMI wyjscie zeby dalej na TV sygnal zapodac (np. ten z Blueray)??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.