Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz-->kolumny, kabel 2 x 1m

NADek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli wzmacniacz stoi na podłodze a kolumny mają gniazda na samym dole, to przy kablu 1m może uda się odsunąć kolumny na jakieś 70 cm. W innym wypadku dumnie naprężone kabelki będą stanowiły pułapkę dla mniej sprawnych domowników albo gapowatych gości.

tak wzmacniacz stoi na podłodze między kolumnami ( szukam stolika) a kolumny to podłogówki i mają na samym dole gniazda:) rozstaw kolum mam dokladnie 2,1 m wiec kabelka kupie w sumie 2,5 powinno być w sam raz i na ewentualne osuniecie jeszcze w bok kolumn:) p.s. tak sie pytam o minimalna ilość kabla bo trzyma mnie CENA i mniej metrów tym droższy kabelek sobie kupie:)

Pozdr.

Po pierwsze: nie kupuj droższego. Kup sobie lepiej brzmiący :)

Druga sprawa: czy sądzisz, że to obecne ustawienie to już na zawsze? Jeśli nie, to weź może kawałek więcaj kabla, będziesz miał pole manewru.

Trzecia: dłuższy odcinek będzi Ci łatwiej sprzedać, jak już się zdecydujesz sprawić sobie lepszy (!= droższy) kabel.

MariuszJ>

Idealnie :-), masz dużo miejsca. Ja niestety mam zbyt zagracony pokój (prostokąt, ale dość wąski) , żeby to uzyskać. Akustyka pomieszczenia też pozostawia wiele do życzenia.

Ale z was marudy! :)) Spróbujcie sobie może w pokoju 2.10x4.20 coś ustawić to wtedy pogadamy :)) Ale od razu uprzedzam że to jest po prostu życie w stanie pernamentego przemeblowania :))

Szczerze gratuluje :))

Kiedyś jak się załamie po kolejnym przemeblowaniu założe wątek o ustawianiu kolumn w takiej klitce; Niestety i tak będe wiedział że jedyna rozsądna rada to "kup większe mieszkanie " . Kiedyś kupię :)

Już tu kiedyś pisałem że nieżonaci audiofile powinni patrzeć pod tym kątem na ewentualne przyszłe żony :)) a najlepiej od razu na wstępie mówić ile razy rocznie zamierza się zmieniać wzmaka i ile kasy się wydaje na płyty :)

Masz rację, ale niestety dla mnie to już nierealne - chyba, że intercyza przedślubna ;-).

Wymieniłem teraz sprzęt i znowu muszę powalczyć z ustawieniem kolumn i kabelkami(z meblami też) :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.